Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 41 093
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Bobby, Anastasia благодаря!
Дано да се оправя и аз, че хич ме няма, аз съм дърта вече и приложениятя не са ми силата. 😁 телефона ми и той дърт

Сънливостта определно си е симптом на бременност. Май различно почва и различно дълго, но всички ни тресва.

Мойте черти на тест винаги са бледи, при нормални и успешни бременности. Та чертата няма начин да е сигнал за нещо. Даже по-бледи и от това.

Но разбирам притесненията, ето аз сега не спя, ами мисля дали всичко е наред.
Луда работа, сякаш с мислене ще помогна.

# 496
Притесненията са нормални, особено пък като знаем колко неща могат да се объркат. Искрено и благородно завиждам на жени, които никога не са се сблъсквали с проблеми по време на бременностите си. Жената на братовчед ми си изкара две прекрасно спокойни бременности от-до и до момента не може да ме разбере, като кажа, че съм изтреперила моята със сина ми. Ама, като си преживял кошмар веднъж, пое винаги се стягаш и те е страх.
На 15-ти съм на преглед и отсега го мисля дали всичко ще е наред. И колкото и да си повтарям, че и да го мисля, и да не го-все тая, пак се тревожа.

# 497
  • София
Здравейте! В търсене на АГ по НЗОК съм в София. Ще се следя и на частно,но искам и по каса, а нямам никаква идея къде и при кого ..

Yan25 и аз още не съм решила. Първата бременност бях в поликлиниката, втората - само на частно. Тази искам да ги комбинирам Smile

# 498
Притесненията са нормални, особено пък като знаем колко неща могат да се объркат. Искрено и благородно завиждам на жени, които никога не са се сблъсквали с проблеми по време на бременностите си. Жената на братовчед ми си изкара две прекрасно спокойни бременности от-до и до момента не може да ме разбере, като кажа, че съм изтреперила моята със сина ми. Ама, като си преживял кошмар веднъж, пое винаги се стягаш и те е страх.
На 15-ти съм на преглед и отсега го мисля дали всичко ще е наред. И колкото и да си повтарям, че и да го мисля, и да не го-все тая, пак се тревожа.
За мен е първа бременност и всичко ми е непознато, притеснително. Аз осъзнавам, че по този начин с моите притеснения вредя на бебчето и се опитвам да не мисля. Това, което си казвам е, че аз нямам сила върху повечето неща и колкото и да се тревожа няма да помогна с нищо. Всеки ден се боря с тревогите си, но явно ще е така. Надявам се да успеем да ги преборим. Аз влизам в много филми, включително това окей ли е да стоя на крак няколко часа, окей ли е да вдигна 5 кг., Вървях прекалено бързо, дали е опасно. И такива най-различни драми всекидневно 😁

# 499
За мен е първа бременност и всичко ми е непознато, притеснително. Аз осъзнавам, че по този начин с моите притеснения вредя на бебчето и се опитвам да не мисля. Това, което си казвам е, че аз нямам сила върху повечето неща и колкото и да се тревожа няма да помогна с нищо. Всеки ден се боря с тревогите си, но явно ще е така. Надявам се да успеем да ги преборим. Аз влизам в много филми, включително това окей ли е да стоя на крак няколко часа, окей ли е да вдигна 5 кг., Вървях прекалено бързо, дали е опасно. И такива най-различни драми всекидневно 😁
Аз знаеш ли как св успокоявам? Нашите баби едно време на полето са раждали здрави деца в ужасни условия. Нито медицината е била толкова развита нито нищо. Също си казвам, че усложненията не са задължителни и например мама ме е родила здрава, не е имала никакви проблеми, защо аз яе притеснявам, че ще имам? Та с две думи трябва да си се успокояваме самички

# 500
Аз знаеш ли как св успокоявам? Нашите баби едно време на полето са раждали здрави деца в ужасни условия. Нито медицината е била толкова развита нито нищо. Също си казвам, че усложненията не са задължителни и например мама ме е родила здрава, не е имала никакви проблеми, защо аз яе притеснявам, че ще имам? Та с две думи трябва да си се успокояваме самички
Ох съжалявам, че ще го кажа, но сравнението с едно време не е правилно. Едно време смъртността е била в пъти по-висока, просто тогава не се е обръщало внимание на тромбофилии и генетични проблеми. Раждали са се болни деца, хората са нямали представа какво се случва и никой не е водил статистика. Медицината е достатъчно напреднала вече, всичко може да се следи.

Аз се успокоявам с това, че ако нещо трябва да се случи, то ще се случи и не по моя воля. Ако има проблем, той ще се прояви и няма да е защото съм ходила по-бързо или съм направила лека тренировка във фитнеса. Една бременна жена трябва много да се пази, дори и след 12 г.с. рискове има, да, сравнително в по-малък процент, но бременната винаги има за какво да се притеснява, ако реши. На мен също ми е първа бременност, всеки път страшно треперене, но не сме болни в крайна сметка, а с нас се случва нещо страхотно (не говоря за тежките бременности в момента, при които жената е задължително да лежи, а за допълнителни притеснения, които сами си натякваме). Избягвайте лоши хора и лоша храна, всичко ще е наред!

# 501
Здравейте много съм объркана... Имах записах час за фетална морфология в частен кабинет в моя град (Монтана) но днес ходих при личната за ЕКГ което искаше генеколожката ми и тя каза че фетална не може да се извърши тук и трябва да ида в частен кабинет в София... Нямам представа защо не може да се извърши тук уж имах записан час вече който явно отпадна ... Задължително ли е да ида в София в този частен кабинет?

# 502
Здравейте много съм объркана... Имах записах час за фетална морфология в частен кабинет в моя град (Монтана) но днес ходих при личната за ЕКГ което искаше генеколожката ми и тя каза че фетална не може да се извърши тук и трябва да ида в частен кабинет в София... Нямам представа защо не може да се извърши тук уж имах записан час вече който явно отпадна ... Задължително ли е да ида в София в този частен кабинет?
Ако има фетален морфолог в Монтана, не си длъжна да ходиш в София, камо ли пък в конкретен частен кабинет. Къде иска да те прати? При кого?

# 503
Не е задължително в София, но ако няма в Монтана няма и това е. Вижте във Враца дали пък няма да има?
За феталната си трябва специалист и много добър апарат, затова не навсякъде правят искат или не.

На мен ми е трета бременност, без никакви проблеми, нула аборти. И постоянно се тревожа. Заради тая тъпа тромбофилия. То бебето си е бебе, желано и чакано, като е второ не е да ти пука по-млако.
Иначе се движа много, ходя много, тренирам. Изключая някои специфични проблеми(И тогава лекаря ще е предупредил)  не мисля, че движението вреди. Даже напротив! Само може да е от полза да не спираме да се движим през цялата бременност.

# 504
Според международната асоциация по фетална морфология в момента в България това са сертифицираните специалисти:

Интересно ми стана, че д-р Янкова я няма в списъка, а преди беше със сигурност, така че предполагам, че минават някакви периодични обучения, за да си защитят сертификатите.

# 505
Ако има фетален морфолог в Монтана, не си длъжна да ходиш в София, камо ли пък в конкретен частен кабинет. Къде иска да те прати? При кого?
Каза само медицински център Марков и да звънна да си запиша час за когато има свободен...

# 506
Някой фетални д-ри са сертифицирани в чужбина-напр.Михова и Чачева-те правят вътреутробни операции дори.

# 507
Каза само медицински център Марков и да звънна да си запиша час за когато има свободен...

Не си длъжна. Не е личният лекар този, който да каже къде да ходиш.

# 508
Сега се връщам от генеколожката която ще ме преглежда... Тя каза че няма да има нужда да ходя в София и тя ще си извърши този преглед. Записахме нов час за 20 когато ще съм в 12 седмица и тогава ще ми прави всички тестове и изследвания който трябва та се надявам да мине без проблем Simple Smile

# 509
Колебаех се между декември и януари... Здравейте! Последен цикъл 06.04., но съм с близнаци и вероятно ще ги вадят по-рано от термина, който се пада 09.01. А в един сайт за калкулиране на термин при инвитро има опция да се въведе едноплодна, двуплодна и т.н. бременност. Там ми излиза термин 18.12. Но вероятно ще си ме водят по стандартните сметки 😃
Докат се запиша сте изписали половин тема. Връщам се да ви чета, че да видя дали няма някой познат ник от други теми...

Общи условия

Активация на акаунт