Първолачето езици учи, в ЕС трябва да сполучи

• 15 215
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
Вердад , огромно БЛАГОДАРЯ за сайта!   bouquet
За зелено училище- имаше такава идея при нас, но както се оказа на снощната родителска среща има записани само две деца, едно от които е Гого. Явно тази година няма да бъде.  Thinking Иначе аз и баща му го пускаме- той не е толкова буен, сравнително добре се обслужва сам, вече е отделян от къщи и със сигурност няма да прави ревливи изпълнения.
На любовна тема- нашият момеък е влюбен в една мома още от градината. Казал на всеослушание, че я обича, а тя казала, че ще го убие  #2gunfire  hahaha
В нашия клас не се присмиват на подобни излияния, защото влюбените са повечко  Crazy
За вчера обясних що за празник е, но не знам дали нещо е предприел / newsm78 преди няколко дни ми говори за шоколадови сърца в сладкарницата, дали не е купил едно... / Снощи спа в баба си, а тази сутрин се видяхме за 10 минути и нямаше време да сподели.

# 151
Радвам се, че сайтът ви е харесал, момичета!
Намерих и още един, ако ви е нужна помощ за различни компютърни програми.

Валентинката на щерката е била скъсана на момента, много се е засрамил младежът.
Ралица не показа да е разстроена, но от онзи ден твори едни любовни стихотворения, та вероятно страда  Simple Smile

Гери, нищо конкретно не знам за зелено училище. Ако има такова, ще зависи от броя на записалите се деца, та затова ми беше питането. Някои от майките от класа, с които разговарях, бяха категорични че няма да пуснат децата - не били готови!?
Аз бих я пуснала - самостоятелна е, оправя се, не знам обаче, дали няма да тъгува за сестра си - почти не са се разделяли.

Готвите ли вече тържество за Буквите?
Нашето ще е средата на март.

# 152
  • Майничка
Боже, кога стигнаха до тържеството на буквите! ooooh!
Нашите имат за понеделник да потърсят и научат стихотворение за Левски. Мисля да се пробвам с подбран откъс от "Левски" от "Епопея на забравените" (пък ако хване дикиш може и цялото). Единственото друго за което се сещам е "Обесването на Васил Левски" от Ботев, ама ми се струва по-неудачно за дете. Вие сещате ли се за трети вариант? Българската поезия от Смирненски насам не ми е най-силната страна, с редки изключения (главно от любовната лирика).
Verdad, за зеленото училище и аз бих се навила, ако момата иска, въпреки че имам нЕкои подозрения относно редовната смяна на бельо и чорапи (иначе се мие, ама ако чистия кат не й е под носа, посяга към най-близкия Wink) и процеса "загащване". Още помня какъв мерак имах за лагер от първи клас, но така и никога не ме пуснаха. Е, после се находих по бригади, ама вече бях на друг акъл.
При нас обаче класната още в началото спомена, че тази година няма да ходят - малки били.

# 153
Това за стихотворението за Левски (освен споменатите) си е въпрос с повишена трудност.
Не намерих нищо! А сега, де!
gargamela, аз пък мерак за лагер никога не съм имала  newsm78
Много страдах даже, ако се случеше да ме "натирят" нанякъде.
Така си спретнах и една операция от апандесит, само и само да се прибера вкъщи от едно чавдарско-пионерско приключение.

Ще ми се децата ми да растат самостоятелни, а не около полата ми ( мака че и аз подобно на теб, такова чудо почти не обличам ).
За катовете дрехи притеснения нямам, при нас проблемът е друг - при команда Подредете си стаята - всички дрехи извън предназначените за това места, се изсипват в коша за пране - чисти, мръсни, все тая. Лесно и бързо! Laughing

# 154
  • Майничка
при команда Подредете си стаята - всички дрехи извън предназначените за това места, се изсипват в коша за пране - чисти, мръсни, все тая. Лесно и бързо! Laughing
Абе то и аз така правя Joy, освен ако не е прибрано току-що от простора (тогава си личи) или лично поставено от мен на закачалка - не съм от най-нюхащите, така че откъде да знам кой и кога е носил тая дреха. Два пъти ми се случва мъжът ми чинно да е дал заявка 3 дни предварително за изгладена риза, аз съм го направила, той се върнал, свалил я от закачалката, метнал я на леглото и мръднал за малко нанякъде. Докато се върне, ризата вече е в коша или направо в пералнята. Ама после му гладех други без заявка. hahaha

# 155
  • Майничка
Бре, темата отишла на 4-та страница. Я да побутна.
Днес малчовците ще ходят на паметника на Левски на Бунарджика - сутринта всички се бяха подготвили с китки (като на първи учебен ден). Това ще им е първи по-голям преход в града в група, да видим как ще се оправят.

# 156
В нащшето училище нито за Левски нещо казаха, нито за зелено училище...е има и вероятност моята госпожица пак да не е разбрала  Whistling

Лека седмица на всички  Simple Smile

# 157
  • ново
Леле, съвсем я забравих тази темичка. Не ми остава никакво време да пиша, но пък ви чета Simple Smile
Стели е болна - кашлица и температура, гледа се основно сама вкъщи, по цял ден държим връзка по телефона и ICQ-то. Днес майка ми ще дойде за два дни да я гледа.
Вчера учителката и мина през офиса, каза че са били 11 деца /от 21/, дори тя е болна. Сподели ми, че се чуства гузна за болните деца, защото миналата седмица 3 деца са били болни на училище, тя ги помолила да си останат вкъщи няколко дни, докато оздравеят, за да не заразяват другите, но никой не и обърнал внимание /тук е излишно да споменавам, че не тя, а родителите на въпросните деца трябва да се чустват гузни, но.../ Питах я, какво да пише Стели, докато е вкъщи, а тя ми каза да не я притеснявам, като оздравее ще навакса. Похвали ми детето, че се справя отлично с всичкия материал, при което леко се възгордях Embarassed
Това от мен, пишете, аз ще ви чета Hug

# 158
Питане до майките от Пловдив: ползват ли децата ви Патриотичния буквар и кога? Вчера Трифон ми заяви, че всеки ден трябвало да го носим newsm78

Предполагам, че вчера са имали занимания, свързани с Левски.

# 159
Добро утро!

Носим го Патриотичния буквар, Гери, всеки ден.
Вчера са говорили за Левски, а това което ми каза Ралица беше, че е ден в който трябва да се срамуваме!
Защото е имало толкова българи, които са можели да му помогнат, но не са...
Надявам се gargamela да разкаже, какви са впечатленията на децата от посещението на паметника - това май е най-сериозното мероприятие по повода ... за съжаление.

Бързо оздравяване на Стели. Ралица тия дни се оплаква, че са й запушени ушите.
Та се чудя, дали по тази причина ги е наредила едни забележки в тетрадките  newsm78

Хубав ден, момичета. Тук от мъгла - нищо се не вижда.

# 160
  • Майничка
Добър ден и от мен.
На децата вчера много им е харесала "разходката" до паметника на Левски. Имало много хора, "даже войници", както сподели дъщеря ми. Поднесли цветя, казвали стихчета и разказвали истории за Левски (само не разбрах последното на място или  в класната стая), общо взето май целият им ден е бил посветен на това.Бяха ги предупредили от четвъртък да се готвят, ние даже в неделя ходихме "тематично" до Карлово.
Евала на класната им, че се нае да ги заведе сама до Бунарджика, доколкото разбрах, не е имало други класове от тяхното училище. Преходите (ок. половин час пеша) са минали без инциденти.
Патриотичният буквар го носим когато ни предупредят, преди го суркахме всеки ден (както и сборниците по математика и български за ЗИП и СИП), но после класната се усети и сега оставя бележка, кога ще е необходим.

# 161
  • София
Браво на вашата класна gargamela!При нас нямаше никаква организация,татко му трябваше да го заведе до паметника,но така и не успяха SadА  и нищо не ми разказа да са говорили ,което много ме озадачи Thinking
 А какъв е този патриотичен буквар,ние нямаме такъв?!Иначе си носим всеки ден всичките помагала по математика и български език.
 А как се справят децата със задачките по математика?Труднички ми се струват тези задачки,с някой е мног о бърз,но с другисе затруднява,а и аз немога да му измисля по-лесен начин за обяснение!Иначе май сега предпочита да пише, по-бързо и лесно му е явно!

# 162
  • Майничка
Irka, патриотичният буквар е едно доста качествено откъм вид и съдържание книжле, отпечатано по поръчка на ВМРО, което раздадоха на всички първолаци, но май само в Пловдив. За всяка буква има някаква историческа личност или събитие (напр. В - Васил Левски), с много хубав илюстративен материал и стихче или статийка.
Естествено, децата не учат букви по него, но покрай паметни събития го ползват.

# 163
Да, само за Пловдив - три хиляди Патритични буквара за всички първолачета. Иначе наистина е много хубаво помагало, родолюбиво и изпълващо с национална гордост.

# 164
  • гр.София
Здравейте Hug. Хубаво звучи това за Буквара-жалко,че е само в Пловдив. Синът ми явно се впечатлява като им разказват за велики личности. Току ме пита за Левски, за Ботев.
 Миналата седмица пък им разказвали за Пушкин, трябваше да му нарисуват и портрета( кой, колкото може) и вкъщи бяха големи емоции. Как си представяте малко дете , което не може да начертае правилен кръг ( ох, с рисуването сме гОла вОда), да нарисува Пушкин ooooh!. Но беше забавно.
А съм озадачена,че не ги заведоха на паметника на В.Левски -близо им е.

Да ви кажа, притеснена съм от дисциплината на нашите първокласници. Много щур клас се е очертал. Били много будни и умни( май, учителите са ги учили така да успокояват родителите), но са като отвързани в междучасията. Всеки ден има някой пострадал, бутат се,ритат се...
Изтърка ми се езикът от говорене, изчерпа ми се фантазията за наказания.  Даже се изхвърлих с едно по-драстично  наказание, но вече е късно да отстъпя.  В края на март Пепи става на 8години, а аз му отмених празнуването с много деца в клуб...  Понеже пъвият срок го завършихме с почти пукната глава на едно момченце в класа, което обикновено е най-големия "разбойник", но в случая е бил жертва на меле по време на футбол в училищния коридор ( !!) - забил се е в радиаторите, не без помощта на моя хубостник.  И после- в " Пирогов" със сътресение...
  Та такива неща по нашите географски ширини...
  P.S.  Обещала съм в събота да му купя топка за ритане ( че няма ), ако седмицата мине без инциденти Peace

Общи условия

Активация на акаунт