Първолачето езици учи, в ЕС трябва да сполучи

• 15 173
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Честита Баба Марта!  bouquet

Искам да ви питам за тестовете по математика как ги оценяват - в зависимост от броя получени точки или по друг начин.

По четене "засичали" ли са ви децата за 1 минута колко думи от непознат текст четат?

# 181
Момичета, ние сме в къщи от 2 седмици с бронхит, та редовно надничам тук да видя до къде сте с материала. Нещо слабо пишете напоследък  newsm78
Mama_Nana, на тест по математика оценката се формираше от сбора на точките- поне при нас. Колко думи за минута трябва да изчитат от непозант текст? Нашия маймун чете по- бързо и по- гладко от половината ми познати.   Hug В тази връзка- колко трябва да изчитат на края на годината за минута?

# 182
Добро утро!
elia_gg, бързо да оздравявате!

По писането са взели малка буква х.
В сряда им върнаха самостоятелната работа. Състоеше се от диктовка, образуване на думи и изречение с предложени думи, правопис на думи завършващи на в,ф; д,т; г;к и какво беше там още...
Четенето й не е на ниво Confused, а краснописът - нищо общо с този в началото. Бърза, пише грозно, поне вярно - засега.

За математиката - не мога да отговоря, как точно се образува оценката.

Вчера Ралица беше много щастлива, прибра се цялата окичена с мартеници.
Сестра й донесе само две, но с едната се фукаше особено, щото била лично от кмета Joy
Кметът е един мъж, според описанието на 4-и годишната, та не знам защо беше толкова горда от посещението му в градината...

Искам да попитам gargamela и другите, чиито деца учат в Британика, как се справиха с първия учебен срок?

# 183
  • Майничка
Привет и честита баба Марта и от мен.

Elia_gg, доколкото знам, трябва да изчитат 40 думи в минута в края на първи клас. Моята мома е доста зле с четенето, дори не сричкува, а си изчита буквите една по една наум и после казва цялата дума (поне напоследък прави по-бързо цялата процедура). Отгоре на всичко изобщо не внимава (това ни е основен проблем по всичко) и като прочете наум първата част на думата, си я довършва произволно, като горе-долу се вмества в контекста, но накрая може да изцепи съвсем друга дума.

Verdad, минахме с клизма (65%), "класната" работа й беше много зле - 39%, та доста снижи общата оценка, но с баща й изобщо нямахме възможност да се занимаваме по английски, въпреки ваканцията, а бабите наблягаха на диктовките, че и там бяхме трагични (слава на тях, много добър резултат постигнаха). Английският беше оставен изцяло на самотек, така че за мен резултатът е приемлив (използвала е верните думи на верните места, ако знаеше и правописа им, щеше да е супер Laughing). Сега са поснижили темпото, смятам през пролетната ваканция да се позанимаваме с правописа и краснописа, защото даже и вярно да напише думата, пак трудно й се познава. На девойката обаче хич не й се окачва, което ми харесва (аз на нейната възраст много се впрягах).

# 184
40 думи в минута!!!
Малеее, Ралица не знае какво я чака... от днес Mr. Green

Тези дни се бори с едни чудесни разкази от Елин Пелин.
Чувам я аз, че чете добре от съседната стая, но ми беше нужно време, за да разбера, че просто рецитира все едно и също, докато гледа в компютъра!!!

gargamela, откачихме 87%, което пак не е много, защото тя има една година преднина!
Така или иначе - извън борбата за стипендия сме, което беше добър мотив в началото на учебната година.

# 185
Да! 35-40 думи в минута, но до края на пролетната ваканция ми казаха. Сега четем 18-20, понякога сричат с дълга и непозната /като значение/ дума. Доста им е трудно още, но уроците в читанката след второто прочитане се рецитират.

По математика и при нас задачата носи точки и от общия брой се прави оценката.

От тази седмица започнаха да пишат с химикал и за моя изненада, пишещия по грозно преди сега пише много добре и обратното.

Приятна почивка!

# 186
  • Майничка
Чувам я аз, че чете добре от съседната стая, но ми беше нужно време, за да разбера, че просто рецитира все едно и също, докато гледа в компютъра!!!
...
Така или иначе - извън борбата за стипендия сме, което беше добър мотив в началото на учебната година.

Пак се е сетила! Joy На щерката хич нямаше и да й дойде на акъла. Тя ме приспива вечер с "Ерагон" - още не се е отказала, срам ме е да кажа на коя страница е (мъка - мъка-а-а, ама и аз не отстъпвам и не й го чета), а за десерт - по една страничка от "Уинкс" (и там не се включвам, че комикси на глас не чета - принципна позиция Mr. Green).
За стипендията - това даже не съм си го и помисляла, като си знам стоката. Но приятелката й е със 100% и девойката много се гордее с нея (това също много й харесвам - хич, ама хич не е завистлива), без обаче това да доведе до някакъв допълнителен стимул!

# 187
Днес сме за първи ден на училище след боледуването. Отново днес е и празникът на математиката. Ще докладвам как се е стравил моя Котарак в чизми /малко глупава работа- чизмите всъщност са едни гумени ботуши, ама нейсе  Embarassed/
През изминалите два седмици по цели дни не се чувстваше добре, та го бяхме олабили откъм смятане... Направо съм възмутена колко невнимателно чете условията на задачите  ooooh!
Където тряабва да събира изважда и обратното... в текстова задача пише грешни уравнения.... Малко се позанимавахме в събота и неделя и натъртих, че най- важното е да се внимава. Да видим как ще се справи тия дни...

# 188
Успех на Котарака, elia_gg Grinning

На нас ни предстои родителска среща утре.

Вчера се чудех, защо в тетрадката по писане, липсва главна буква Щ. newsm78
На финалната права са с азбуката. Броят букви и звукове до откат, изобразяват звуковите модели с квадратчета, които оцветяват в червено и синьо - гласна, съгласна, слагат коминче..., весела работа.

По повод 3-ти март са изучавали химна на България.
Вече пее и него, добре при това!

Хубава седмица, момичета!

# 189
  • Майничка
Лека и успешна седмица и от мен.
Нашите чавета приключват с азбуката тази седмица. Празникът на буквите ще е в края на месеца и отсега се чудя как ще се сгъстяваме да ги гледаме в стаята им.

# 190
Здравейте! Аз отдавна не съм се вясвала тук. На моето първолаче днес му направих два тура четене. Първият път прочете за 1 минута 30 думи, а вторият път - 40.
Като първият път стоя сигурно 10 секунди на една елементарна дума  Crazy 
Иначе с преразказите е мнооого, мнооого зле.
Само му се играе и не му се чете. Прехвърля се по цял ден от компютъра на плейстейшъна и у братовчедката. Но няма как... Иначе пише много красиво, но усещам, че скоро ще има проблеми с българския. Не ми се струва много грамотен.  Rolling Eyes

ПС:
А за каква стипендия и за какви проценти говорите?

# 191
  • Майничка
Miracle_girl, девойките ни ходят в "Британика", където успехите се изчисляват с проценти, затова спамим тук с Verdad. Стипендията е пак за там. Peace

Моята само преразкази и разкази по картинка й дай, ама като опре до четене, още сме далеч от 40 думи в минута.

# 192
  • София
Здравейте момичета!И ние още не сме чели за време,но мисля,че ще се справим! WinkДнес обаче трябва да е повторил теста по матеметика(че нали имахме четири грешки),дано да се е справил милият.Иначе май ще се наложи да смятаме до дупка.Г-жата ни е решила,че всички деца трябва да имат пълни шестици и това е,и то трябва да се смята само на ум Confused
 Иначе в Британика се справя много добре,в началото ни беше по-трудно ,но засега се ок.
Приятна и успешна седмица на всички!

# 193
Miracle_girl, девойките ни ходят в "Британика", където успехите се изчисляват с проценти, затова спамим тук с Verdad. Стипендията е пак за там. Peace

Моята само преразкази и разкази по картинка й дай, ама като опре до четене, още сме далеч от 40 думи в минута.

Аха. А моето ходи в училище "Европа", където съм ходила и аз. Те още нямат тестове, но той е доста добър, понеже по цял ден гледа картуун нетуърк и е доста добър за възрастта си.

# 194
Привет момичета,моята принцеса са стигнали до буква "Ц"очертава се завършване и празник на буквите.От както я спрях от занималня и се занимавам аз с нея резултатите са по добри за зега няма предложения къде ще бъде празника на буквите.Имам един въпрос?Как се слагат тия хубави картинки под отговорите за поздбав немога да го схвана?  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт