Камери с животни в реално време - линкове, обсъждане, информация

• 18 128
  • 336
  •   1
Отговори
# 240
И аз щях да питам, има ли време за ново люпило? То трябва някой да се качи да махне тези от гнездото, те сигурно не могат да ги избутат. Ох, трудно ми е дори като пиша за това. Природа, природа, ама като го гледаш в реално време е голяма мъка... Поревах си нощес.

# 241
  • София
Аз не ги виждам. И не искам и да се вглеждам. Преди малмо отворих и имаше само един щъркел. И там още вали. Много гадно!

Диа, и аз се натоварвам от "природните закони", макар да знам, че такава е хранителната верига.
Скрит текст:
Има една снимка на сърничка, захапана от 2 гепарда, стояща мирно и доброволно, за да спаси малкото си. То успява да избяга. Толкова съм ревала на тая снимка, вече отдавна не я отварям. Тя е спечелила много награди за фотография, но фотографът след нея е изпаднал в тежка депресия години наред.

# 242
  • Бургас
Много,много ми е тъжно за щъркелчетата... 😭
А чаках да ги видя,как се учат да летят....

Прави ми впечатление,че щъркела е Ярлово, все по-рядко се прибира в гнездото си...

# 243
Миналата година като им падна гнездото, плаках. Занесоха ги в кашонче в къщата отсреща, дето се вижда в далечината, тя е на наши близки, но са били много зле и още там е било ясно, че няма да оцелеят. Сега им се радвах толкова много и заради нещастието от миналата пролет. И тогава бяха три... Сега направо е покъртително как стои над тях щъркела и не мърда от там... сигурно е женската. Не им вменявам моите емоции, но ... живи същества са... Мъжът ми каза: не ми казвай, мъчно ми е.

# 244
  • под тепетата
Мисля, че няма време за ново поколение. Те още август се събират за отлитане. Дано поне в отсрещното гнездо са оцелели!

# 245
  • Варна
Къса ми се сърцето, пусто да опустее времето, погуби малките душички, природен закон, ама ме боли, исках да видя как се учат да летят, толкова сладки бяха, растяха като гъбки, а сега нищо:(.

# 246
Нямам много надежди и за всички останали гнезда в селото, които били 44 😟

# 247
Едното щъркелче на Драго и Драгана се задави с жаба, не успя да я преглътне и почина, после се излюпи и четвъртото, а сега миличките пак останаха без деца Sob

# 248
  • София
Сигурно разбират Cold Sweat
А те са толкова верни животни, моногамни, живеят си в двойка и старателно отглеждат малките. Много криво.

А защо в Унгария са прибрали едното в кризисен център (някой написа по- горе), а тук "дивите животни" и "птиците" нищо не направиха. Все трябва да има някакви инструменти за помощ. А те само сложили камери, че да печелят от трафик.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 18:39 от The Catcher in the Rye

# 249
Затворих , не мога да ги гледам. Легнал сред труповете на щъркелчитата.
Опитаха се  да почистят гнездото, но видимо са тежки и само ги поотместиха.

# 250
А защо в Унгария са прибрали едното в кризисен център (някой написа по- горе), а тук "дивите животни" и "птиците" нищо не направиха. Все трябва да има някакви инструменти за помощ. А те само сложили камери, че да печелят от трафик.
Това си говорихме вкъщи, защото всички организации само търсят финансиране и нищо друго... Наливат се едни пари от пусто в празно. То как да го тълкуваш "Дружество за защита на птиците" и как ги защитават в случая? Верно, че не може да се помогне на всички, но се хващам на бас, че никой от тях не е погледнал тая камера да види какво става. Ще разберат случайно.

# 251
  • Deutschland/HE
Камерата ми беше на отворен таб и по няколко път на ден ги гледах, затворих го и догодина ще се включа. Много тъжно Sad

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 19:14 от colibri

# 252
Аз все пак оставих да гледам унгарските щъркелчета. Иска ми се да видя пораснали и отлетели щъркелчета.

# 253
Камерата ми беше на отворен таб и по няколко път на дан ги гледах, затворих го и догодина ще се включа. Много тъжно Sad

И аз така. Сърцето ми се къса като гледам трупчето в гнездото. Такава трагедия. Милите душици...

# 254
И аз държа камерата постоянно отворена. Гледам и още една - на щъркела Ярен в Турция, близо до Бурса, в село Ескикараач на езерото Улубат. Поставена е от общината. В щъркеловото гнездо имат гнезда и малки птички, сутрин са много активни.

https://www.youtube.com/watch?v=JYalrF0y2eo

Има документален и игрален филм за Ярен, който всяка година от 2010 -та идва на лодката на рибаря чичо Адем.

https://www.instagram.com/alpertuydes/reel/DHN5Zo6IjbV/

Общи условия

Активация на акаунт