From / Отвъд

• 54 866
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • София
ОК. Нещата се закрепват с намирането на амулетите... (Мириел) Минава време, не е като за един месец (но пък синът на Бойд си е почти същия, както при пристигането им; а баща му бая организация е спретнал в града, колко ще да е това време?)
Какво дотук ни е дадено за да определим времето: навън, в капана, тече си-но е проектирано.
Виктор е мн.важен персонаж! (Сещам се, че в интервюта съм чел, писатели на крими казват, че в първата 1/3 на романа го има злодеят, там е, но може и да е "направен" тъй, че не го виждаме.)
ОТ/ЗА РАЗСЛЕДВАНЕТО
Самонавивам се (и предлагам като вариант с повече възможности) за похищения от извънземни. Вж! и по-предния ми пост (#116). Влизането в дървета/дървесната телепортация може да е в цялостното прожектиране на време/пространство в съзнанието на хванатите. Всеки скок в хралупа (и пътуване) е като On-Off ключе: стигаме до това ниво, цък! в дървото, прехвърляме те другаде.

# 121
Интересни разсъждения,да се включа с малко по различно мнение.
По спомен в първи сезон Бойд казва,че е шериф от две години,не виждам как са минали 10 при положение,че синът му и Кени,който става заместник след това не са остаряли видимо.Също така на гроба на жена му имаше години написани,като гледам първи сезон пак ще видя в какво време,живеят според тях.
Имам също така спомен,че Дора е една от най-старите и над 11 години,при едно напиване в бара го беше казала на Бойд мисля че.
Приятелката на докторката няколко пъти каза 6 месеца и как можело да не се обади и да я потърси,още в началото след срещата преди да разбере къде е,вие защо два месеца обсъждате?
Тя морфин ли си би,наркоманка ли е?
Под купола бяха извънземни да,само книгата съм чела.
Още имаше да казвам,Изгубени не го помня в детайли,преди 20 години го гледах,така ме разочарова,че не дадох втори шанс,но сега ако имам време бих го изгледала на куп.
Сетих се,бая чаршаф стана,дано някой има търпението да ме изчете 🤣.
Защо не обсъдим и първият автобус и измирането на всички без Виктор след пристигането му?Рестарт на експеримента?Той самият каза че злото ги завладява,та според мен са червеите,както и Сара отвори вратите на лечебницата.

# 122
Сара е толкова досадна...

# 123
Лост за мен беше разочарование. Така добре почна и после нъцки....
Под купола беше свързан с експеримент на извънземни. Той си е по книгата на Кинг и ми хареса.
Силно се надявам Фром да се развие интересно.
Силоза мисля да спирам да го гледам, нещо скучен ми идва.

# 124
Дай шанс на Силоза,скоро ще стане интересно 😁.

# 125
Лещичка, да, тази морфин си би. Или май го гълташе. Жената го даде за съхранение, че е болна и при нужда да взима, оная и го използва. Луда. Не я харесвам.

# 126
Това под езика май си го би,не помня в кой докторски сериал го бях гледала,че така не оставят следи иглите...
И аз не я харесвам,искам да са си с Кени.Според мен ще я убият в някъв момент 😁.

# 127
О, и аз имах това усещане в един момент. Ще видим ще стане ли.

# 128
  • Sofia
Моята версия: смятам, че са живи персонажите, времето си тече линейно..но с какво интензивност, май не става ясно (Виктор е доста "пораснал", но той е отправната точка за някакво начало на сюжетната линия), от преди него само доста стари разложени коли ..т.е доста минало време в това място/пространство. Дона май е най дълго на това мястото. Виктор рисува за да незабрави нещата, които са се случвали. (защото толкова много неща са се случвали във времето Тук). Сара е кукувица, но мисля, че също е ключов персонаж, след като се върна си влезе в "кожата" , т.е адекватна  се върна след приключението в гората...рестартна си.
Кулата и светлината, която излъчва е като старт за сюжета или нещо такова...Натиска се бутона и се захранва  ел. енергия и т.н. и започва нов ден в омагьосания кръг.

# 129
Сара каза, че са от два месеца там. Приятелката на сина й правиха година, Дона е била най-дълго.
Само с коли ли отиват там.
Защо талисманите трябва да са закачени, иначе не работят? Само оригиналните ли работят, дали са пробвали да направят.

# 130
  • Разпиляна във въображението
Дона е в капан от три години и половина. От основните живи герои тя, с изключение на Виктор, е с най-дълъг стаж там.

# 131
Нищо не съм запомнила значи 🤣.
Бойд каза че ги намират камъните,не знам дали могат да се нарисуват и защо действат само ако са закачени.Нали си предават камъните ако някой умре.

# 132
Може самите символи върху тях да предпазват и да може да се рисува и да пази.
Но това трябва да се опита.
Засега не виждам изгледи за експерименти. То си е голям риск.
И самия символ на камъка. Реално не съм се замисляла, нито съм го заглеждала какъв е и какво значи.

# 133
  • Разпиляна във въображението
В момента съм на вълна "Свръхестествено" и сега като пуснах отново епизода, когато Бойд ги намери вградени точно това си помислих - виждала ли съм тези символи там Simple Smile

# 134
  • София
Благодаря на всички дотук. Може би в неделя екипът детективи има право и на почивка.
ОТ/ЗА Разследването:
Обобщение (дотук)
Времето: там времето тече (но може да е различно от нашето навън). И е стандартно поне за това време/пространство. Но за тях там е, все пак, експериментално заключено време, времева капсула - и в рамките му то си тече "нормално" за живеещите в него.
Улики за тока/дърветата; продължаваме да обсъждаме – какво са, каква роля играят. Жиците и тока: непозната енергия/технология? Дърветата: On/Off бутон за телепорт? Кулата/фар: бутон за рестарт?
Автобусът? Също ли е вид рестарт? Умрелите – изхабен материал в експеримента, нужна подмяна, следващ етап с нови параметри?
Талисманите: кой им ги прати, какво са? Работят в къща, кемпер, палатка. Но в раница, или закачени по дреха на тялото – поне не тъй добре (Бойд имаше талисман в себе си, когато стигна до обвитото в паяжини чудовище – зомби-съпругата – която га нападна.) Дали да не опитаме със скрийншот от екрана/сцена/кадър и търсене в Гугъл по картинка – какво значат символите?
Хората: Дона е пристигнала преди повече от 10 г.(или от 3,5 г – да проверим!) , а Виктор расте/остарява там. Бойд е шериф поне от 2 г. Виктор, Сара (дори и досадна), синът на инженера ли са важните персонажи? Виктор/или хлапето няма ли да пробват да нарисуват талисман?
ПС. Утре ще прегледам част от С01 за евентуални уточнения. Хубава неделя на всички!

Общи условия

Активация на акаунт