From / Отвъд

• 54 862
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
И аз мисля, че не са живи. Но най-интересното ми е с тока.

# 106
  • София
Хей, Благодаря на отзовалите се! Ами нека си го направим още по-интересно.
За да го отличаваме от ординарните коментари и мнения в темата, ако мислите, че "става" - пишете като начало на конкретната Ви дедукция: ОТ/ЗА Разследването: ............
(Аз влизам постфактум с по-предния си пост около Парадокса А-П-Р.)

# 107
  • Разпиляна във въображението
ОТ/ЗА Разследването   

- Мисля, че времето върви стандартно.
- За да са всички умрели, то трябва да са видели едни и също при смъртта си - дървото и птиците.
- още от самото начало сериалът ми напомня на LOST

Последните две серии са ми скучни

# 108
Този лост беше загуба на време. Уж голяма мистеря, много интересен и накрая едно нищо. Нищо не се разбра.
Поне аз не разбрах защо гледах това нещо.
Дано и този да не се окаже втори Лост.

# 109
  • София
@ Елора.
Обяснение на Lost имаше (даже няколко версии, аз ще припомня тук едната). Проблемът му беше голямото разтягане между първи и последен сезон/епизод, в което все по-на-тагъдък героите бяха вкарвани в скачащи времеви рамки. По време на излъчването (след преполовяването му) зрители и фенове си правеха таблици с тях като се мъчеха да ги определят времево. И с приближаването на края - все по-трудно успяваха.

Сцените в "алтернативната реалност"от 6 сезон бяха сцени след смъртта. Накрая абсолютно всички бяха мъртви, а през всичкото останало време, на острова и във флашбеците си бяха живи. Слушайте внимателно думите на бащата на Джак. Нали той го пита - Как така всички са тук сега - и баща му отговаря - "Няма "сега" тук. Всички тук са умрели - някой преди теб, някой много след теб. Това тук е място което създадохте заедно за да можете да се срещнете и да си спомните, защото значехте нещо един за друг, и времето на острова беше най-важното в живота ви. И да оставите всичко след вас и да продължите." (25 май 2010; от един форум)
Кое е реалността и кое "чистилището" - острова или живота извън него? Мисля, че на този нервен въпрос на аудиторията, създателите оставиха възможността всеки да си отговаря сам. И един от отговорите (пак от форум) е "екранно" верен: Реалността е целия сериал, "чистилището" - само алтернативната реалност от последния сезон. Където животите им се бяха наредили като биха искали. Джак имаше син, Дезмънд - одобрението на Уидмор, Майката на Даниел си имаше Даниел и т.н.
Нека, ако в "разследването" ни за FROM използваме "флашбеци" от Изгубени, са позовавания/разсъждения (т.е. доводи), вместо интерпретациите по емоцията от гледането му някога. (Тази молба е само за решилите да напишат някой ред като детективи.)

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 23:01 от EmBrother

# 110
Това е така
Но би било много банално тук да е съвсем същото:(
Това с тока не ми дава мира. Дърветата също са интересни. Припомнете ми в кой филм фантастика, или пък книга? Героят попадаше в изкуствено създадена от извънземни стая, в която обаче книгите бяха без текст и т.н.,всичко беше декор. Жиците на тока ми навяват такива мисли. Друга аналогия и книгата/ сериала Под купола на Кинг. Там също участваха извънземни ако не се лъжа.

# 111
  • Вестерос

Защо не опитаме да си направим нещо като "зрителски куиз" (още повече, че тук доста от Вас вече са преполовили втория сезон). Всеки си има различни умения и знания, възможности/свои области. Нека разследваме, всеки да "поеме" посока/задача, в която се чувства силен:

- кога се развива действието там? (реално вървящо време; хипнотично време в главите им; експериментално "заключено" време);

Това ми е любимото при такъв тип сериали Simple Smile Спомням си, когато вървеше LOST имаше в един форум подобна тема, там какви теории се вихреха...Беше много готино след всеки епизод да нищим поредната загадка Simple Smile То физика, то механика и математика, мнооого теоретично аргументирани мнения имаше Simple Smile
Във From няма чак такива мистерии, но ще се включа в куиза като ти отговарям на въпроса кога се развива действието. Според мен става въпрос за експериментално заключено време, времева капсула.
Годеницата каза, че докторката Кристи е изчезнала от 2 месеца. В първи сезон не помня тя какво сподели, от кога е там?

Няма как да е спряло времето, щом Виктор е там от дете и си расте и старее.

На мен ми е интересно освен с тока и с фара и дърветата.

Да, Хепи, Under the dome беше с извънземни свързан накрая. Те пускаха топчето, което направи купола.

Я припомнете за Лост числата за какво бяха.

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 23:09 от Tiffany А

# 112
Не мисля, че в Под Купола имаше извънземни.
Явно имало, нищо не помня Joy

# 113
  • Вестерос
Имаше Елорка, накрая показаха. Аз преди това бях чела синопсис, нали е по книга на Кинг. Там си пишеше, че е експеримент на извънземните, като игра даже.

# 114
Игра на извънземни (нещо като) деца. Помолиха ги точно преди да се задушат да прекратят това и едното се смили. В книгата, филм не съм гледала.
Интересно ми е да чета за Lost. Помня колко бяха завладени съучениците ми от сериала, ама аз бях във фаза, че щом всички следят нещо, аз няма и не съм гледала нито един епизод.

# 115
  • Somewhere far away
о да и аз бях така , щом всички гледат нещо аз няма да го гледам!

# 116
  • София
ОТ/ЗА Разследването
Времето.
Предлагам на разследващия екип да изследваме като екранна улика предложеното от Tiffany A:
Няма как да е спряло времето, щом Виктор е там от дете и си расте и старее.
Най-малкото, разполагаме със снимката, където в левия горен ъгъл Виктор "преминава", не в сегашната си възраст и - освен физиономичната прилика (не съвсем ясна, макар) носи прословутото си куфарче.
НО..., доказано ли е? Снимката не е 100%-во доказателство, че той е в града-капан от юноша до възрастен: тя може да е била с него (вещите му), когато е "хванат". В С01 (мисля, че щеше да ми направи впечатление) никой не каза, че е там от 3-5-8 години. Напротив, ако имаме "свидетел" (годеницата на студентката-почти доктор), че нея я няма от 2 месеца. Даже Бойд (един от първите пристигнали; и с реминисценции за жена му, стрелбата, накрая отиването на гроба й) не помня да казва някъде: аз попаднах тук преди 10 години. Синът му не е остарял. А Виктор явно е преживял 30-40 години. Къде? С кои от тях?
Подхвърлям към уликата на Тифани съмнението, че времето в капана върви/тече, но може да е зададена времева рамка, "заключена" в експеримента.
Ако "градчето" е паралелен свят, това е време/пространство (не само едното - проверих през Гугъл) и то може да не е нашето.
Miriel предполага, че е стандартното време.
Който има спомен (а аз ще превъртя идните ден-два отново някои разговори), казва ли някой от "хванатите", че е попаднал там много отдавна - толкова, че Виктор да има време да остарее вътре. Или да е сигурен, че той е там от дете, т.е. намерената снимка е от мястото.
А може и да пропускам нещо. Да приемем, че наистина там времето тече (иначе щеше да е като в един друг сюжет с вечно повтарящия се ден, който вечерта се "изтрива"). И е стандартно поне за това време/пространство (не се повтарят спомени от живота в самия град).
Всички пристигат след спиране пред падналото дърво и там кръжат птици. Мириел, те виждат едно и също - ако на това място те умират (в различно реално "наше" време), това може да е само началото/пускането на прожекцията в умовете им?
Жиците/токът.
Жици (изолация, ала без сърцевина вътре в нея) - които се подпъхват във фасунга и стягат с крушката, и сетне сешоарът заработва, провеждат онова "насочено движение на електрони", което ние познаваме като електричество. Може би енергията е друга. Фотоните са едновременно вълна и частица. Тесла е опитвал през самата земя да предава ток и опитите му (кондензатора на Тесла и крушки, забодени на поляна в пръстта, които светват) са успешни. Телекинезата пък е енергия, извикана, насочена и употребена от мозъка/тялото/полето на човек. Да приемем, че не е зомби-фокус в зомби-мрежа на зомби-град, а енергия. Подобна на тока, който използваме. (Сценаристите може да са приготвили изненада, аз още не знам.)

Впрочем, хрумна ми, че при похищения (Abductions) могат да ти спрат времето, да го върнат, да ти изтрият памет, да ти прожектират други "спомени". И не е речено, че "зелените" или "сивите" трябва да са ръбати хуманоиди. В други конспирации се твърди, че могат да приемат (т.е. внушават, че виждаш) всякакви, вкл. човешки форми. Защо не - зомби с фигури и облекла, взети от спомените на похитените в градчето?

ПС. От Somebody happy: експериментално заключено време, времева капсула - да, и в рамките му то си тече "нормално" за живеещите в него.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 00:39 от EmBrother

# 117
Бойд не е от първите пристигнали. Колите стареят, поглъща ги природата. Отделно хората не са се задържали много живи, докато не се откриват амулетите и тяхното значение.
Дърветата се движат, Виктор води статистика. Кухините на дърветата отвеждат на мига до друго място. Но и Бойд отвори една врата и нищо не стана, но вече преминавайки през нея се оказа на онези руини.

# 118
  • София
Приемам уточненията, Мириел, благодаря. (За Бойд имам предвид, че е сред ранните хванати - рехаво беше по улицата, когато спряха там.)
ОТ/ЗА Разследването
Някой сеща ли се пунктуално герой да казва/разказва/си спомня, че е от 10-15-20 г. там? Целокупният екстериор е видно, че старее в градчето, но времето там може да не е "нашето"?
Лошото е, че в С01 малкият (синът на Лунапарк-инженера) разглеждаше картините на Виктор (които са "дневникът" му), но на зрителя не бе показано кой знае колко. Не ми стана ясно колко обхваща "хрониката" в рисунките.

# 119
Нещата се закрепват с намирането на амулетите и хората са били защитени. Иначе е трябвало да се укриват и да не вдигат шум.

Общи условия

Активация на акаунт