From / Отвъд

• 54 953
  • 743
  •   2
Отговори
# 300
Аз изгледах от линка нагоре, за което благодаря
Хареса ми, включително Кени

# 301
  • Somewhere far away
Какво ако бебето на Фатима е чудовище... по лично мое мнение и по някакъв начин ми се връзва чудно много  със заглавието на епизода "Вelly of the beast."

# 302
Изгледах и аз най сетне,хареса ми,ама аз съм пристрастна 😁.
Скрит текст:
Хареса ми че се престрашиха въпреки Кени,дано туй чудо им свърши неква полезна работа.Дано са сложили на вратата камък,ако се събуди,което ми се вижда невъзможно де,ама за застраховката.
Джейд и Табата ще намерят нещо,според мен ще влезнат в подземието денем.Ако всички спят там,защо не им хвърлят една бомба и готово.
Този новия с дрона,що не обиколи над горите,не знам защо Джим иска да го използва за радио сигнал.
И друго не разбирам,защо не се обединят,да си кажат всички кво що им се е случило,може да намерят нещо общо,признак,идея.
В групата е страшно,всички мислят че Елджин е детето на Фатима и тя го убива в бъдещето защото е чудовище всъщност...

# 303
Много е смешно това последното, да Simple Smile
Също и че Фатима била мъж уж Joy

# 304
  • Sofia
Аз още от реакцията му в рейса мисля, че Елджин вече е бил в този град. Именно затова така реагира когато пристигнаха. Не вярвам да има просто някакво шесто чувство/сън. По-скоро си мисля, че при него изплуваха някакви спомени и затова се уплаши като видя града. Може би ако си възвърне спомените, ще може да помогне на всички - да им обясни какво е това място и как могат да избягат от него.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 21:53 от Brin de muguet

# 305
Изгледах и аз.
Хареса ми епизода, не беше чак такава скука каквато очаквах.
Скрит текст:
Но това мълчание и недомлъвки м/у хората не им помага. Това да на се казва, онова...
Не трябва ли всичко да се знае, да взимат решения заедно?
Като видях дрончето си помислих веднага една камера да му се залепи и да се обходи и разгледа всичко.
За Елджин да е син на Фатима има логика, ама баш да го убие тя, не ми се вижда логична тая теория.
Елджин не мисля, че е лош. Но предвид всичко, определено сякаш е бил тук преди.
И защо времето се променя. Ако досега все е било топло, какво ги чака. Все есен или най-лошото. Нон стоп зима може би. Нещо като наказание, че са много любопитни.
Бойд се чуди как да изпробва жлъчката. Ами влизаш в тунелите през деня, бодваш някой палавник и си готов.
Обаче таз наркоманката вижда кутията. Защо?
И Елджин също.Случва се нещо, ама какво.

# 306
Заплита се,и Виктор си каза,че до сега не са се сменяли сезоните,значи има нещо различно вече.
Аз друго се замислих Марисол е отивала на рехабилитация,бабата уж на хиподрум някъв да залага (има теория,че тя е балерината,заради танца и под дъжда като пристигнаха),но за другите не се казва нищо,освен за бунтаря,че има подарък за рд дрона.Лека полека да почнат да разкриват вече,има някви спойлери че нещо голямо щяло да стане в 9 епизод,но не прочетох нарочно 🤣.

# 307
Смяната на сезоните ще изостри проблема с храната

# 308
  • София
"Лещичка", Аз се напъвам да седя по-назад от повечето от вас - ще опитам да си оставя 3 епизода накуп с края, ама да видим...
Мисля си, ако не претупат нещата в последните серии - или не оставят толкова бели петна, колкото в Изгубени; значи поне по-сигурно ще се надяваме на следващ сезон.
Има и вариант нарочно да не обясняват нещата - именно с едно на ум за "нататък". Ще дам пример със Силоза: някъде в Е02/Е03, когато за ремонта на генератора спряха тока (а беше поне в първата половина на серията), в "столовата" през зацапаното стъкло/екран за секунда-две премига гледката и се видя (но от зрителите) нормален зелено/слънчев пейзаж. Камерата показа бързи 1-2 гроса - хора, които уж гледаха към екрана в този момент. И никой не реагира (че и до края на епизода); никой нищо ли не видя? А аз - още като се очерта, че ще има превключване към резервното захранване и дадоха сцена в общото помещение, тутакси се сетих, че - ако навън си е нормално и вътре ги лъжат - ей сега трябва да просветне нещичко. И то стана! Обаче никой не реагира.
Вероятно в "разследванията" си, трябва да подхождаме повече от гледната точка на героите - т.е. да сме в техните обувки, да сме там с тях. И разказът да тече като за тях. Т.е. да не се "правим", че знаем повече от тях.

# 309
  • Варна
Точно този момент  го преглеждах поне 4 пъти!  С01 Е03 00:33.
И, ако приемем, че слънчевият пейзаж всъщност е фалшивата картинка ,която прожектират във визьорите на ,,чистачите"( обсъдихме го), то защо никой не реагира?! Или ни го спестиха?

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 11:14 от Пеева

# 310
Кой знае, може би ги е страх да коментират. Ще видим.

# 311
  • София
Г-жо Пеева,
вариантите са само два (но няма да се разпростирам тук за друг филм) - ако навън вс.си е нормално, "нормално" е и компютърът да прожектира на всички в тамошния капан (Силоза) картината, "полезна" за обществото вътре и управляващите го - навън е смъртоносно.
Но, ако слънчевият пейзаж всъщност е фалшивата картинка, която прожектират във визьорите на ,,чистачите" - губи ми се логиката; ето, след не-знам-си-колко време, излизащите навън вече са намерили начин да си предадат "съобщение", т.е. ще се застраши системата вътре, ще има мераклии да излизат (а ако са подлъгвани с фалшива картина във визьорите си - съобщенията и "четящите" ги вътре ще се увеличават). Логиката се обръща - до Оруеловска. Ще започнат да се махат важни (умни, от по-високи рангове) за системата на съществуването им хора. Получава се като схемата на Големия брат. Който е интелигентен, е потенциален враг - нека излиза и да не ни застрашава вътре. Остават послушните, те и работят и подържат.
Във FROM, ако умират предимно будните и непослушните, не виждам какъв финал и какво послание ще ни дадат създателите. (Освен, евентуално, ако не е експеримент, а действия, създадени от подсъзнанието - тогава на всеки му се случва каквото тайните кътчета в главата му изваждат наяве). Но пък "умнокрасивите" ни персонажи са си живи и активни. В другия сериал аз съм още на Е03 и дадох примера в смисъл, че ние-гледащите знаем (все пак) повече от героите-участващите в капана в градчето.
Обобщено по-весело: не е обезателно сценаристите да ни дадат онова, което ние си мислим/искаме.

# 312
Е то шерифа е най деен
Останалите какво...нищо. Дона и Виктор са отдавна, но много бавно реагират.

# 313
Присъединявам се към вас, след като ви изчетох.

Отдааавна ми се гледаше нещо такова. Понеже дълго задържах сериала от опасения, че ще ми дойде прекалено хорър (основно заради Смайли на постера Simple Smile ), сега изгледах всичко на куп до момента - чакам само еп.7 в НВО Мах.

Ретро стилът определено прави впечатление - и в инфраструктурата, и в дрехите на съществата. Може ли да е било реално градче в 30те години и определено събитие (например пристигане на "наблюдателите") да е довело до превръщането му в това, което е днес?

Бойд дали халюцинираше или наистина видя жена си, увита в паяжините? Възможно ли е загиналите и погребани на това място така да бъдат превръщани в същества? Завити в пашкули докато се трансформират? Прекалено много въпроси изскочиха от този поход в гората, но нито един отговор - какъв беше ужасният звук в гората, кой влачи палатката, къде ги отнесе, какви са тези гигантски паяжини (в първите серии докато Кристи оперираше Итън в караваната, той бълнуваше как всички се уплашили от паякът, който се спускал от тавана Rolling Eyes ). Нищо повече и за фара - толкова епизоди вече.

Когато говореха, че са наблюдавани, направих асоциация с финала на "Интерстелар"
Скрит текст:
- кадрите от черната дупка и как героят на Матю Макконъхи наблюдаваше нашето измерение и дори можеше да му влияе.
Донякъде и в тази връзка се замислих дали дърветата не са червееви дупки? И аз доста търся физичното обяснение, макар и хипотетично такова, заради връзката с Lost Simple Smile

Сигурна съм обаче, че тук няма да се окажат мъртви. Най-малкото е твърде изтъркано. Помислих и за някакъв гигантски лабиринт, в който да ги наблюдават като опитни мишки, но пък  това ще е до голяма степен взаимствано от "Западен свят",  а и не обяснява всички странни и свръхестествени неща, които се случват.

Деца, които вижда Табата наистина бяха като удавени. Само малкото момченце в бяло изглеждаше нормално - също като балерината. Ако тя не е видение и не е от съществата, а от по-висшото зло - наблюдатели или друго, може би и момченцето е от тях, но с желание да помогне? Макар че точно то призова Сара и Бойд да се скрият преди бурята Thinking

Набутах се и аз във ФБ групата, обожавам скритите символи в такива сериали. Дано сценаристите ни зарадват с оригинален сюжет и качествено обяснение накрая.

# 314
И аз на това се надявам,да има някакъв замисъл и идея,дори и лека логика за накрая.Но ако е истина,че сценаристите четат фенските форуми и по тях пишат и се вдъхновяват,не е добре работата.
Паяк влачеше палатката според мен,халюцинации са повечето неща които виждат,а дърветата отвеждат според човека.
Сара и Бойд влязоха в едно и също,а се оказаха на различни места.Гледах трейлъра за новия епизод,нямам търпение 😁.

Общи условия

Активация на акаунт