From / Отвъд

• 54 965
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Няма брат,може би има в предвид момчето в бяло.
Има няколко теории за времето и дърветата,едната е че там времето е циклично и се повтаря,другата с много подръжници е че времето там тече назад,в някакъв момент ще се стигне до масовото убийство от Кристофър и пак ще се повтори с нови хора.Вадят се снимки и "доказателства",абе доста зарибени хора има.
Виктор е от около 30-40 години в града,в последния епизод има огромен спойлер за това,и да неговият живот е централен и разкриващ много.За съжаление,е претърпял много и не помни доста работи,не може да разграничи кое е сън и кое реалност било,отделно е ползвал дърветата да пътува из града.

# 391
Аз като чета теориите, те са по подходящи за шоу като Дарк. Тук засега няма пътуване във времето. Не, че е невъзможно и неочаквано, но явно не е това водещо. А едни луди теории се вихрят кой чие дете е...
Просто всеки от тях влиза в някакъв прототип, клише...Табита-майка, военния-шериф и т.н.

# 392
Дръпнах от Зелка, но се чудя дали да чакам букви..

# 393
И според мен се прекалява,постоянно се търсят някви знаци,има един в групата обсебен от дърветата,кви анализи прави от разположението на клоните и ей такива.
За мен лично е някак логично всичко до момента.Поддържа се една бройка има някакви правила,в някъв момент умира някой,идват други.Сега пък самия град се променя,ядосали са го с действията си и иска да си отмъсти.От друга страна повечето са безделници там ядат само,никой реално не отглежда/строи/прави нещо по важно и значимо.Двама луди (Джим и Джейд) обикалят в търсене на изход,никой не събира инфо от самите хора.А ако се обединят,обменят инфо ще бъде доста по лесно и да се намери изхода.
Не помня споделях ли теорията че символа е езеро и портала изход.

# 394
Аз съм далеч от мисълта, че е толкова изпипано всичко. Тъй като съм на вълна обзавеждане, много ме дразнят неизчерпаемите им запаси от текстил, неамортизирани от 50 годишно ползване мебели, препарати за почистване и подправки за манджите. 😁 Но това не е централно в историята, а само от време на време споменават някое неудобство.
Аз гледам в HBO и ми се изчаква чакането за всеки епизод, така че е възможно да не са ми актуални впечатленията.

# 395
Не мога да се сетя в кой сериал беше, където веднъж седмично (...или месечно) отваряха някакъв склад и там им се появяваха провизии...подсетете ме, ако сте го гледали.

# 396
Според мен усещането за всеобщо примиренческо съществуване и безизходица е умишлено търсено.

# 397
Звучи баш като експеримент,щом регулярно са имали провизии.Дано някой се сети кой е,аз не съм гледала,но бих дала шанс.Чудя се какво да гледам.

# 398
Не мога да се сетя в кой сериал беше, където веднъж седмично (...или месечно) отваряха някакъв склад и там им се появяваха провизии...подсетете ме, ако сте го гледали.

Сякаш и аз имам такъв спомен, ама епизод не помня.

# 399
Не помня споделях ли теорията че символа е езеро и портала изход.
Е, къде го това езеро, вероятно е пресъхнало докато се помотаят? И мене ме дразни, че нищо не правят, не си говорят, сякаш не живеят заедно и вместо да са сплотени в бедата, то точно обратното. Всеки си е самостоятелна муха без глава. Добре, че дойде Рандал малко да раздвижи мудността с неговите хептен изчанчени теории.

# 400
Има теория, че градът като феномен е създаден от Виктор след някаква голяма драма в нормалния живот, а самото място може да способства за създаването на такъв феномен, само му трябва човек за да го задейства. Това че има разни други дати и години на стената и т.н. просто значи че се е случвало и на други хора в други времена, но те са имали свой собствен град. Имаше една рисунка на Виктор с градът изобразен като сувенирен "снежен" глобус, който се задейства като го разтръскаш, т.е. необходимо е някакво сътресение, в преносен смисъл за да се задейства. След това вече си работи по свои вътрешни правила, които нямат друго обяснение както и сънищата нямат логично обяснение, просто съществуват както са си. Всички други неща са за отвличане на вниманието на зрителя и нямат логично разрешение.
Ииии, вярно, не беше ли Лост? Или някакъв хорър филм? Много станаха такива подобни.

# 401
Ииии, вярно, не беше ли Лост? Или някакъв хорър филм? Много станаха такива подобни.

Хммм....не мога да се сетя кой беше точно. Само помня склада и как "магически" се появяваха провизии. Ама нито помня сценарий, нито нищо, даже дали беше филм или сериал......но, както и да е, не е важно.

# 402
Аз съм далеч от мисълта, че е толкова изпипано всичко. Тъй като съм на вълна обзавеждане, много ме дразнят неизчерпаемите им запаси от текстил, неамортизирани от 50 годишно ползване мебели, препарати за почистване и подправки за манджите. 😁 Но това не е централно в историята, а само от време на време споменават някое неудобство.

Да, и косите им са все дълги и чисти, не свършиха ли шампоаните 🙃

# 403
Всъщност е важно.  Защото става дупка в сценария. И аз помня нещо такова.
А сега изведнъж - хоп, нема нищо за папане.

Ефибуш, имаше преди години един сериал. Фантастичен, всяка серия сама за себе си. Нещо като разкази с неочакван край, нещо такова.
Там имаше апокалиптичен свят. И апокалипсисите идваха един след друг. Оказа се, че главния герой има дарбата това, което визуализира и мисли да става реалност.

# 404
  • София
@ evencee. Виктор има брат ли? И кое чудовище е брат му?
Това въобще не го помня.
@ лещичка. Няма брат, може би има предвид момчето в бяло.

Моя грешка. Пуснах си пак серията.
В Еп.5 - когато са в автогробището и му разказва (защото обеща: ти ще ми посвириш - онази песен за "блещукащите звезди", дето ми свиреше/пееше мама - а аз ще ти разкажа каквото искаш), за човека от предния план от снимката. Това е Кристофър. Признавам че - покрай мама, страхът, всички умряха и т.н. съм останал с впечатление, че е брат му, че говори за "брат си". Но НЕ казва никъде това. Казва, че първо бил добър и нормален, а после нещо му станало.
Ок. 45:00: "Щом Кристофър започна да вижда символа, всичко се промени. Той се промени..."
Моля за извинение. Отпада "брат". Обаче чуденката ми от предния пост остава - това е бил някой, дето е живял денем с всички и е бил добър. Сетне ги е избил една нощ. Какво го е променило? Поне, докато уж споделяше с Джейд, повече подробности не даде.

Общи условия

Активация на акаунт