From / Отвъд

• 54 872
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • Разпиляна във въображението
Гледах епизода - Дона е пристигнала преди 3 години, 6 м. и 17 дни, когато започва сериала. Отделно за страха, което се коментираше. Сестра й, луда глава, е слязла от колата и с пушка се е репчила на съществата. Т.е. не е изпитвала никакъв страх. Те са се усмихвали и са я нападнали. Това, което спаси момчето в автобуса е телисманът. За да работи обаче трябва да е окачен и да са в нещо като помещение.

Телисманите бяха открити в някаква дупка от Бойд. Бяха на стената с лице навътре, някой ги е наредил.

Времето тече еднакво навън и вътре, иначе щеше да стане на въпрос, когато се каза, че сестрата я няма от два месеца. Тя можеше да каже, не, мен ме няма от 6, или нещо такова.

# 136
Интересно ми е дали броя хора е сравнително еднакъв или не. Например измират много хора от къщата, идва цял автобус. Умират двама, идват двама. Но сега се замислих, че умряха майката и детето, а дойдоха четирима. Значи няма хляб в тая работа.
Но определено идват все с някакво превозно средство и има някаква връзка между тях.
Идват от различни места в страната. Но идват и животни. Колко любезно от страна на "домакините".

# 137
Аз пък се замислих за храната.Колко са около 100-150 човека?Хубаво имат реколта,но освен това което идва с колите едва ли имат нещо за ядене.Пиене видяхме че има в бара доста,но в склада освен дрехи и разни вещи,не видях консерви нещо храна.Ако са от години там,как оцеляват чисто физически?И аз почвам първи сезон и без друго вали като изведро при нас,малките тормозят баща си,аз съм релакс днеска 🤣.
Допълвам се.Ето го камъка от къщата на детето дето убиха в първи епизод.Не знам до колко е важно,записвам пък ще видим.
Джим са от Аризона.
Джейд от Ню Йорк.
Сара от Бостън.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 16:38 от лещичка

# 138
  • София
(Опекох гювеча за домочадието, затворих в 2 бурк. 1 кг челядинки от пазара и наминавам да видя тук дали няма членове на екипа, които ще искат извънредни за работа в неделя...)
@ лещичка - огромно Благодаря! (предполагам от всички ни; за снимката)
Отделих още някоя минута да я пусна в Гугъл. Засега може да се рече, че ако им имахме адреса на горките в градчето, или познавахме някого, дето тръгва да пътува нанякъде - ама ще спре пред дървото - можехме да поръчаме талисмани и да им пратим още... Продават си се. Аз потърсих и из коментарите.

https://www.etsy.com/ca/listing/1292657347/from-epix-talisman-si … il-digital-stl3mf
Картинки № 5 и 10 са за едно и също място, дето ги правят - дървени са, подходящо обработени да приличат на каменни. Засега нищо полезно. (Може би има нещо келтско в петроглифа, но утре ще поровя дали поне сценаристите са измислили нещо разкриваемо.)

# 139
  • Somewhere far away
На мен някои от символите /по-конкретно тези от страни, от най-външния край/ ми приличат на старо-норвежки или старо-исландски. Символи/букви, които викингите са ползвали.

# 140
На мен ми приличат на човечета и буквата Е като че ли.Ще пусна още някой епизод довечера,със сигурност по друг начин гледам сега като знам някой неща.Сара е с психопатския поглед вече,а не се казва нищо за червеите.По груби сметки на двойното погребение са около 40-50 човека,в къщата на хълма пак толкова.Хич не малка бройка.Имат и животни,братът на Сара се грижи за тях,и това бях забравила,не ги ли ядат зомбитата,как ги крият от тях?
И последно пишеше на полицейския участък 96 дена без инциденти.
Не помня връзката но Бойд каза на сина си,нали знаеш кои са и са важни.За майката и детето дето умряха в началото.

# 141
Може и да са измислени символи. Да е по-гадно на разследващите фенове Joy

За храната и аз съм се питала откъде, как, защо.
Само се спомена, че имат някакви животни.
И не са обсъждали липсата в миналия сезон.
Дона си е бая пълничка Joy
Сега с новите обаче се притесниха нещо.

# 142
И аз мисля, че времето е реално. Това обяснява и странността на Виктор. Пораснал без образование, без истинско детство, под грижите на различни хора..

Не ми се иска да са починали...

И аз съм си мислила, че не показват достатъчно за начина на изхранване и не беше проблем в 1. сезон. Освен Дона има още една жена доста по-огромна от къщата. Да видим сега, когато няма да е достатъчна..

Какво правеше онзи върху автобуса? И талисман ли дялкаше? Нещо май ще пробва.. Мислех, че е поредният, който ще си замине бързо, но май ще се окаже ключов герой и ще направи някакво откритие, нововъведение.

Въобще с този автобус сякаш дойдоха много неслучайни. Елджин е най-интересен с предусещанията си. Очертаващата се наркоманка и мен не ме кефи. Но пък ме кара пак да мисля, че има някаква обединяваща причина всеки да е там или поне един от група - порок, преживяна загуба, болест (бабата с рака)..

# 143
Тъкмо свърших втори епизод.Историята на Дона я бях забравила,че са били на лов и как са замръкнали в града и са убили сестра и.Интересно че каза,че се е скрила в храсталак в края на гората,дали е същия където и Бойд?Иначе каза 3г. и 6 месеца че са минали.
Сара чува гласове все още ги няма червеите.Следя в кой момент ще се появят при нея,както и надписа на гроба на Аби,жената на Бойд.

# 144
Червеите не знаем какви са. Нито пък, че и Сара ги има и има общо с лудостта и уж.

# 145
На мен въпросите са ми повече от отговорите:
- Храната  и водата - как, откъде?
- Лекарства откъде?
- Всеки ли работи нещо и равностойно ли е на работата на другите?
- Как успяват да се крият преди талисманите?
- В пещерата талисманите действаха, а в къщите не действат при отворена врата.
- Защо всички коли са за боклука? 
- Откъде вземат бензин за джипа/камиона (или там каквото беше), на който му спукаха гумите в началото на сезон 1?
- За тока и жиците е ясно, че е основен въпрос.
- Кой им говореше по радиото? (според мен беше някой от демоните, но не знам....)
- Какви са тези червеи, кой беше Мартин, защо изчезна и кой хвърли въжето в комина?
- Кой и кога е построил къщите?

Има и още, ама засега това се сещам.

# 146
или поне един от група - порок, преживяна загуба, болест (бабата с рака)..
Всичко има, да не изброяваме и политкоректните, като за Ной са събрани.
Днес излиза нов епизод, щял да е важен, четох. Кога ги качват в НВО?

# 147
Водата си тече от крана,от къде не се знае,като при тока.Нито аец видях,нито воден източник.Единствено релси за влак извън града докато обикаляха Джим.
Преди талисманите са се крили под земята,в някой от епизодите Бойд го разказваше и който оцелее.
Камъните действат само ако са закачени.
Относно храната Дона отглеждаха доста неща се видя,имаха и килер с консерви,Виктор си взе една с праскови сега във втори епизод.
Имат и водка доста или е някъв вид ракия,не се разбира.
Май всеки си има някакви задължения,имат лекар,шериф,барман видяхме,някой се грижат за посевите,други за животните.Интересно че няма много деца също.
Колите по спомен са със спукани гуми за да могат да спрат идващите,а Виктор сам каза в последния епизод че ги маха и крие че му пречат и го дразнят.
Не бях обръщала внимание на рисунките му,но малкият докато му оправяше крака някак си беше успял да ги види и даваха как Виктор тъкмо довърша рисунката от катастрофата,а уж дори не е бил там,откъде знае че колата е блъснала и обърнала караваната,както действително се случи?Утре би трябвало да го има новия епизод по торентите.

# 148
Обаче талисманите действаха в пещерата, където няма врата, а в къщите дори и закачени, ако някой отвори вратата, демоните влизат.
А колите евентуално могат да ги оправят поне да ги ползват да обикалят или да пренасят нещо с тях.

# 149
Е те имат,от катастрофата така се спасиха с един пикап,после на сутринта с един ван отидоха.Явно все пак имат някакви някъде,по спомен пред закусвалнята имаше паркирана някаква.В къщите винаги пада камъка ако се отвори прозореца,има някакви неточности и нелогичности на моменти да.

Общи условия

Активация на акаунт