From / Отвъд

• 54 898
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Братчето е умряло на около годинка и то малко преди да се озоват там. Детето в бяло е било "приятел" на Виктор още в началото, доста отдавна.
Знам, но може да има някаква връзка...

evencee, Виктор изследва дърветата, защото смята, че се движат.

Точно консервите праскови бяха метални кутии и кът, но със сигурност и си правят.

# 166
Отказах се от новия епизод,изгледах 4 и 5 .Малко резюме,накрая ще се върна да чета след края на втори сезон 😁.
Кени са от Тексас,оказват се в града след като баща му избягва заради деменцията и го откриват в друг град,прибирайки се към вкъщи.
Кристи е от Детройт и от 6 месеца там.
Барманът от Калифорния.
Бойд е от две години,той е открил камъните,на кръста на Аби и пише само името,аз се бъркам явно че е имало и години.
Имат кози,крави,кокошки,видяха се в този епизод.Сара каза,че са от няколко месеца там,имала е проблеми в миналото,брат и я е измъкнал и се озовават в града.Червеите и се появиха на лявата ръка и и казаха да убие Итън,уж последен и си отиват в къщи.
Джим почнаха да пишат въпросите на стената,пореден дали наистина са живи от Табата.

# 167
evencee, Виктор изследва дърветата, защото смята, че се движат.
Да, ама защо го прави - съществено ли е, важно? Както и бялото момче, какво е - зомби или нещо друго? Ясно е, че са загадки още, ама са ми интересни предположенията.

# 168
  • Sofia
"Виктор изследва дърветата, защото смята, че се движат", т.е променя се декора на мястото и нищо не е статично... но какво  провокира промяната? или дали изобщо нещо се променя, а никой друг не забелязва, освен странния Виктор. Момченцето на Аби и Джими също е ключ за отговори, не случайно са прители с Виктор..т.е различни възприятия за случващото се Тук....но ще видим.
Талисманите са много интересни, като концепция: кой ги е създал (явно много отдавна), какво символизират, че въздействат на гадините ....
Чакам превод за 6-ти епизод.

# 169
Този път ще чакам епизода в хбо, жалко
За децата- няма зомбита вампири деца. Може умрелите деца да стават такива духчета. Като мумии. Защо преследват майката? Надявам се, да се окажат добри и да им помогнат.

# 170
Децата (вкл. момчето в бяло) са добрите персонажи, смятам.
От нямане какво да се гледа, ще започна и аз първи сезон пак, вече с нов поглед. Още в първи епизод няма особен смисъл случващото се със Сара. Защо им беше да я карат да убива спътника на ИТ-то така брутално? После така или иначе остаеи да влвзат, те можеха да направят същото с него. Само да тестват границите ѝ ли? Нататък изобщо не беше обяснено в някакъв смисъл.

# 171
Може би й нашепват различни сили, тя не може да различи кои са добри, кои зли. Интересно е, че и тя имаше такива "змии", но скоро не са ги показвали.

# 172
Още нещо ми хрумна сега като гледам. Малкото момче направи връзка с духа, докато беше в Колониалната къща. Виктор също е избрал да живее там. Тя дали е била обитаема преди талисманите? Мисля, че е ключово място. Там бяха с антената, когато им отговори гласът от радиото, щото било най-високо. Явно около нея и се случват повечето интересни неща. Щом под града спят чудовищата, под нея какво ли има?

# 173
  • Sofia
"После така или иначе остаеи да влвзат, те можеха да направят същото с него. Само да тестват границите ѝ ли?"
Да, вероятно е някакъв експеримент до къде може да стигнат ( психически - Сара, Бойд и т.н  и физически -Мартин и др. оковани във вериги)...нещо материя и съзнание, кое  от тях влияе по силно или нещо такова....

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 11:29 от Lady Royal

# 174
  • София
Бях забравила, че и Сара имаше червеи. Но по поведението й не личеше да вижда балерината и да има същите видения като Шерифа. Освен това, къде ги е хванала? Шерифа ги хвана навътре в гората, от друг човек, който стоеше прикован и немощен. Даже си мислех, че са нещо уникално за него. Та ще видим как ще навържат нещата. Но се надявам да се върви в посока повече разкрития, а не повече мистерии, които не отиват никъде. Развитието в последния епизод ми хареса, но е рядкост. Занимават ни с прекалено много скучни и досадни истории, а за повечето герои изобщо не ми пука. Дано наблегнат повече на мистериите и да се раздвижат всички най-накрая.

# 175
  • София
Понеделник. Ново обедно съвещание на екипа. Имам един паралел и малко (ама дългичко) обобщения - с помощта и на други детективи от тук. Дано успея да ги пусна поотделно. Първо за "подобието", за което си мислим и споменаваме:
Няма как да не правим паралели с Изгубени: FROM е продуциран от създателите на LOST, Джак Бендър и Джеф Пинкнър, с участието на Харолд Перино (играл и там). За "Ю Ес Ей тудей" (преразк.в Дневник, 2010) онова „беше история за живота и смъртта, за вярата и науката, за душата и тялото и заглавието му винаги е изтъквало, че става дума за душите на героите, а не за това къде се намират.”
В „Гардиън” Стюарт Джефрис (юли 2022) провижда и друга филмова база: „Идват“, казва шериф Бойд. Но кой идва? Най-доброто ми предположение са екстрите от последната серия на The Walking Dead.”
Извън шегата, замислям се (особено, ако са проектирани само 2 сезона), че много от отговорите – които търсим – може да не получим накрая и тук. И заглавието да се окаже нереторичен въпрос: ОТ какво? От живите, от мъртвите, от душата, от подсъзнанието, от страха?
И може ли да се окаже, че историята показва едно „завръщане у дома” – като желание и търсене при екстремни обстоятелства. Което може да е преглед на живота преди смъртта, може да е невъзможно, може да е домът у всеки съзнателен индивид; не място, а душа, спомени, преживяното.
Всъщност цялата местна ирония е запазена за джубокса на закусвалнята, който пуска We Gotta Get Out of This Place на The Animals

ПС. Моля, някой (който е онлайн в момента) да драсне дори една дума - за да мога да прехвърля "обобщението" като отделен пост.

# 176
Драсвам ... Не мисля, че ще са само два сезона, но поне се надявам да не го разтегнат прекалено и да стане съвсем измишльотина като Лост.

# 177
  • Русе
Заглавието свързвам по-скоро с Източника, Първопричината. В случая причината да са в капан и да са заплашени. Предполагам ,както и Мартин май каза - зомбитата не са най-страшното. Тепърва ще се изправят пред него и то най-вероятно няма да е извън тях.

# 178
Мен пък песента ме дразни, ке сара, Сара. Знам, че идва от друго, но все за Сара се сещам.

# 179
  • Русе
А да и песента . Предполагам не е случайна. Навява на обреченост , външна воля и без право на избор.
Предполагам краят няма да е розов.

Общи условия

Активация на акаунт