From / Отвъд

• 54 984
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Уно моменто Лещичка.
Скрит текст:
Бойд ще го горят или Бойд ще гори Смайлито? Joy

# 346
Бойд и Кени /уж/ горят Смайли, ама дали него или нещо друго, ще разберем утре. Бяха пуснали снимки от промото за епизода.

# 347
  • София
Аз засега устисквам да се държа на първите няколко епизода и да събирам следващите, но ви чета (и групата във ФБ също). Тъй че, ще съм по-назад (като тълкувания на ваши такива).
@ Saturday. Това с пашкулите си е отработена тема в НФ-киното. Според мен, там в гората, на Бойд и Сара всичко им се случваше осезаемо. Секунда, след като умрялата му жена го изплаши от пашкула, го налазиха паяците. Беше си физическо. То, не че даже под обикновена хипноза не могат да накарат организма ти да зачерви кожа, ако си мислиш, че си пипнал гореща ютия... Някак елементарно ми се струва, ако се развива и този нюанс с пашкулите, през които умрели преминават във фаза Чудовища.
(Но в сцените с атаки на чудовищата, доста от тях са облечени - и приличат - в дрехи/униформи на реални личности от "миналия" (преди капана) живот на живите. А не сме виждали всички да са умирали в града?)
Ако Фатима роди... Елджин? В паралелните светове (време-пространство с, може би, не еднакви физически закони) всичко/всеки повече, или по-малко го има и там. Можеш да срещнеш себе си в друг свят/реалност, но това вече е парадокс и - разбира се, с всякаквите уговорки за хипотетичност - най-шантавата ситуация би била, ако зрелият Елджин убие бебето Елджин? Обратното е по-издържано.
За краткост ще оставя едни цитати в "Скрит текст", но не са спойлери за сериала.
Паралелност. Самият FROM е хипотеза, спекулация, НФ, фикция, "чиста измишльотина" и т.н. Паралелни светове и "населението" им се обсъждат, че ги има и тук, на земята, днес. Спекулира се, че е нарушена тъканта (или те там знаят как да го направят) на време-пространството: тук е, но времето е друго:
Скрит текст:
Да кажем, че това са паралелни цивилизации. Една подобна човешка паралелна цивилизация е свързана с Нюшвабенленд и има население между 20 и 30 хил. души. Има и 3 други паралелни цивилизации. Едната е с население от половин милион, другата е с почти 5 милиона. Най-общо казано има 3 основни групи. Условно ги наричаме „рептилии“, „атланти“ и „лемурийци“. Атлантите са около половин милион, лемурйците към 5 милиона. Но населението варира доста. В рамките на т. нар. лемурийци съществуват 4 подраси. Атлантите и лемурийците си сътрудничат сравнително добре. Рептилиите обикновено са в тяхна опозиция. Атлантската технология е по-напреднала от лемурийската. Когато Атлантида колабира, някои от оцелелите се преместили на „място“, което е доста близко до нашата цивилизация. С тази разлика, че времето там тече по различен начин. Интервю с "контактьор" на сайта https://www.parallelreality-bg.com/statii/obsti/629-2021-01-28-18-05-24.html
Паралелните светове/вселени не са съвсем "измислена" работа. Физиката и учените се отнасят сериозно, а - казват - именно времето в тях не е като нашето (пример от "новотопознание.бг"):
Скрит текст:
Ако се поровите, срещи със себе си в други измерения, се съобщават. Но преобладават такива на ментално, медитативно, хипнотично ниво. Приветствам идеята на Дяволо - Фатима да роди Елджин; ще ми е интересно какви "взаимоотношения" им е подготвила продукцията. Но самите писатели-фантасти някак са си изработили сигли, които спазват (като законите на роботиката) - и вече (в началото на темата) споделих, че научен факт, близък до разследванията ни тук е Парадоксът на Айнщайн-Подолски-Розен (мисловен експеримент в квантовата механика, чиято първоначална цел е да покаже, че квантово-механичното описание на света е непълно). Ако Фатима роди Елджин - ще ми е интересно, но ще го приема малко като издевателство над не-дебилния зрител.
Дърветата могат да са червееви дупки (и даже звучи по-научному, отколкото телепортацията от Седморката на Блейк). "Премествания", всъщност, се случват:
Скрит текст:
Зеланд доста е писал по това и ето нещо от него - Известни са само факти, когато човек е преминал през някакъв тунел на пространство времето и се е оказал в друга точка на нашата планета или е пропаднал във времева дупка.Например старица от наше руско село е отишла в гората и внезапно се е оказала в един щат на Америка. Станало е преместване в пространството. В друг случай човек е преминал по мост и е изчезнал за няколко денонощия в наше време, а сетне се е върнал в същата точка, без да разбира какво и как е станало. Това е преместване във времето. Взето от форума на "тиситова".
Дона (и на мен ми е симпатична, а актрисата - отг.за @ Somebody happy - е Елизабет Саундърс) търпи доста доводи да е "къртицата" - но пък, повече подкрепям идеята, че ще да е някой от новопристигналите - понеже в капана нещата бая се разбишкват и Големия Брат трябва да прати "уредник".
Нали знаете, че като строиха и стартираха колайдера на ЦЕРН, имаше страхове да не отворят черна дупка. Значи, възможно е. Та, аз леко видоизменям предположението си за къде/какво/кога в капана - експеримент с предизвикано/непредизивикано отваряне на паралелно време-пространство в нашата реалност.

# 348
  • София
Ако Фатима е родила Елджин, какво прави той в един автобус с гаджето на Кристи? Би значело от някакво бъдещо време в града, да се е върнал в миналото в реалния свят и после обратно в града, в който е заченат. Нещо прекалено ми се струва.

# 349
Въобще не искам Елджин да е син на Фатима!

# 350
Подръжницие на тази теория твърдят,че са от две различни паралелни вселени(Елджин от бъдещето,Марисол уж на героите в града вселената).На мен ми идват в повече някой фантасмагории,но всякви хора има.За мен не е техен син,до тук единствено Кристи и Марисол са познати и идващи по различен път.И теория има разбира се.Че Сара си е спазила обещанието към Кристи и покрай Марисол са засмукани другите.Отделно нали убиха два три дена преди това 14 човека от колонията.В автобуса са били колко 20-25,ние реално колко познаваме?Бабата,шофьорката,тоя с дрона и Марисол.Умрелите не ги броя.Другите 10-15 човека къде са?За пълнеж явно.
Спойлнах се за следващите три епизода и заглавията им,и за тва теория че няма да има нов сезон заради името и ревюто на епизод 10.

# 351
Елджин си е имал семейство, нали говори за баба си. Въобще не вярвам да има смисъл е тази теория. Според мен той (визирам визията) просто е част от квотата на разнообразието на Холивуд при главните герои. Да не изброявам.

# 352
Да, и да е син на Фатима не се връзва, въпреки, че  и аз забелязах прилика.
Но все пак е бил тук преди. Има нещо. Ще разберем де, евентуално, ако са рекли сценаристите.

# 353
От самото начало усещането е като че е бил там! Може като дете, с родителите си, но някак да е успял да се върне - с тях или без (не помня става ли ясно дали баба му го е отгледала), съответно да знае пътя за навън. Само с Виктор не се връзва, но може да не го разпознава пораснал.. и името да е сменено..

# 354
Клип (дълъг е, и е на английски), който обяснява много детайлна и интересна теория.

https://www.youtube.com/watch?v=nmtqYOSH1XI

# 355
Абсолютна недомислица.Реално едната баба е Аби,която нито изглеждаше набожна,нито обсебена от сови,камо ли да седне да плете.А точно това разказа той на Сара,че всяка неделя ходи с баба си на църква и тя е обсебена да плете сови.Другата баба,би била майката на Фатима.Тя по спомен е от Иран,а там са мюсюлмани,има шанс да са с друга вяра разбира се,или пък да е бил осиновен,но ми е яко изсмукано от пръсти.
За мен Елджин просто е сънувал мястото,не мисля че някой намерил изход биха го върнали пак.
Винаги има вариант разбира се.Даже би било доста интересно някой успял да се измъкне да се върне да помогне.
После ще видя тази теория.

# 356
  • София
@ caramellche. Благодаря за клипа.
За няколкото изгубени експедиции до Сев.Америка може да се прочете в Нета. Изчезнали поселища, хора, никакви следи. Нови (но не всички - веднага; корабоплаването особено към северните части - Канада, Гренландия - не било като днес) спасителни експедиции, издирвания.
Четох коментарите под клипа (винаги са ми били интересни). Оставям настрана споменати неточности, много трябва да изчета тепърва/отново, за да разбера кой крив-кой прав. Повече съм съгласен с едного, който пише, че обичайно продукциите не достигат такава дълбочина на базис, наука, отправни точки. А и във ФБ-групата щеше да е обсъждано по-пространно, ако имаха основания.
Друг пише, че след викингите идват тамплиерите (ха-ха, гледайте копането на о-в Оук), трети - че чернокожи са сред първите, преминали от юг на север (а може и дошли от Африка). Някой е намерил сходни легенди на чероките (болни, умиращи, изваждане на органи, шамански талисмани).
Ще ми се да има повече наука и спекулации около хипотези - но като в Изгубени имаше уж толкова много - нито бяха всеобщо разбираеми, нито накрая ни ги обясниха.
(И аз не го гледах целия; превъртах на кадри с някакви картинки или текстове от фенгрупата.)

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 19:19 от EmBrother

# 357
Не знам, аз не мога да гледам такива дълги клипове и то с теории.
За два часа друго мога да гледам или да свърша.
Ако искаш сподели какво се казва в клипа.

# 358
За мен Елджин просто е сънувал мястото.
Аз мисля, че има някакво шесто чувство, нещо като екстрасенс - почувства, че града таи зло, както и видя в бъдещето Фатимата съсухрена. Но, че е бил там и се е измъкнал, че забравил ... не ми е теория въобще. Нито, че е дете на Е-каквобеше и Фатима. Може и да не осъзнава, че има такива "сили", нещо ми е неадекватен сякаш.
И никой в тоя град не споделя. Даже Табита не казва на мъжа си какво е видяла в тунела. Абе ... да си стоят там тогава.
За да си уплътня времето за чакане до следващия епизод, започвах да гледам Касъл Рок, но нещо ... Ако го нямаше Скарсгард щях да го прекратя набързо.

# 359
  • Sofia
И на мен ми се гледа нещо в този стил. Докато чакам новите епизоди започнах Wayward pines. Първият сезон беше супер и много ми напомняше на From, но вторият е пълна трагедия. И сега си търся нещо друго. Ако имате предложения, давайте ги.

И аз не вярвам Елджин да е дете на Фатима. Ама изобщо не ми се връзва, защото се доказа с пристигането на приятелката на Кристи, че няма времева разлика с реалния свят (както е в Wayward pines)

Общи условия

Активация на акаунт