Отговори
# 150
Най после и аз да успея да се свържа ooooh!
Форумът нещо много се сбъгясва и онзи ден ми изтри огромен постинг, след което се ядосах и повече не писах Crossing Arms
Здравейте  и ви черпя с по кафенце затова, че успях да вляза във форума
 Wink
Не съм писала много и по друга причина - Поло беше с начален отит. Затова е плачел вечер. Простата хрема и кашлица са преминали в отит. Ходихме на лекар, предписа ни много силен антибиотик, от който Поло в началото повръщаше, после след като му давахме и лекарства против повръщане, взе че го хвана разстройство Sad
След което разбира се спряхме всички млечни продукти и зелени зеленчуци, и започнахме да му даваме лекарства за разстройството. Купихме му специално мляко от аптеката без лактоза, за бебета с разстройство. Утре ще започна отново да му давам от нормалното мляко. Днес си е добре, освен че сутринта ми изкара акъла.
Докато го сменях, както си играеше с един дезодорант на баща си и хоп пръсна си в устата. Но сега му няма нищо Grinning Аз пък от много сменяне на памперси, се схванах. В събота ходих на лекар и сега пия лекарства, но още не ме е отпуснало. Боли ме целият гръб и врата от ляво.
 След обяд ще си довърша постинга, че дребосъкът пак взе да мърмори. Crazy

# 151
  • Карлово
Здравейте и от мен!
Все нямам време за форум, поглеждам набързо, драсвам ред-два. Ама в това време хич не ми се прибира. Но днес съм решила да се отчета с по-дълъг постинг.
Топлото време извади доста майки из парковете и се събират доста дечица на близка възраст. Вчера видях бебето на един колега, на 1 месец е, и ме върна назад към миналата зима, когато и ние бяхме в легнало положение в количките. А сега тичат след топките. Колко бързо минава времето?
Мартина започва да проявява характерче. И като не й се угоди нещо, започва да се тръшка на колене. Аз не че й се връзвам, обаче навън започват да "ми помагат" разни минаващи баби и лели. Ей, много се дразня #Cussing out
От месец някъде много си играе с домашната котка. Тя е стара вече и разрешава на Мартина да я мачка, гали, дори за опашката я хваща и не реагира. Вие разрешавате ли на децата си да играят с животни? Аз съм доста свободно настроена по този въпрос. Е, все пак, само с такива, които са домашни.
Sisssi, я щракни една снимка на тази дъска за рисуване, определено ме заинтригува. Мартина също обича да рисува, и също се опитва да разглобява химикали, но съм й подбрала няколко неразглобяеми.

Болните да оздравяват бързо! HugМного гаден вирус броди пак. Хем се радвам, че е топло, но пък е добре да се застуди да избягат тези бируси.

# 152
  • Gabrowo->Sofia
На Иван днес не му е ден. Рано сутирта пищя, защото му никне кътник. На обяд се изпльоска на асфалта. В къщи рева, че го боли като дъфче, сменихме обеда с пюре. Преди малко се спъна в две кръстосани дрънкалки, пльосна се пак по очи, прехапа си устната, рукна кръв..... пак рев, сега е с подута, полилавяла и простъргана устна с две дупки от зъбите. След още малко настъпи часто от друга играча и пак се тръшна..... Уф, писна ми вече. Почвам да се чудя дали ще оцелее до довечера. Толкова инциденти не е имало от как е проходил до сега!

# 153
  • София
Диди, сигурно му е тройно критичен ден, стискам палци да няма повече инциденти Hug
Бубу, веднъж ни се наложи да вземем такси, когато Вики беше болна, пътувахме отзад, тя-седнала до мен, дори заспа по пътя, но сигурно защото й беше зле. Да оздравявате Hug
Бубе, голяма танцьорка си имате, и Вики много обича да се клати, но доста по-вдървено се движи, само напред и назад и глават мърда, като хеви метъл, виж Кити по-умело се кърши в кръста Laughing
Юка, дано бързо оздравее Кейти, хората по принцип са несъобразителни, особено ако не са гледали деца, аз например много се дразня, когато идват и не си мият ръцете, а искат да пипат Вики.
Поля, за пореден път, много е красив Поло Laughing

# 154
знам ги тези дъски, но имаха дребни части и не взех навремето. дъски за рисуване имам предвид.
Много съм ядосана. Фризо 3 вече е 7 лв.
По-ядосана съм, защото не мога да си запиша детето на ясла - едно че в прав текст ми казват, че до края на календарната година няма места, колкото и молби да подам, друго че директорката на кварталната ясла има приемно време с родители, забележете: вторник сутрин и сряда следобед. През останалото време да го фююююююююююю
навремето директори и учители обикаляха по домовете и се молеха на родителите да си запишат детето при тях.

# 155
  • Sofia
Здравейте мами,

прощъпулника мина добре.Йоско хвана първо една аудиокасета,после 5 -те лева.решихме че ще стане рок музикант или Ди Джей.Simple SmileНито палци погледна,нито Джи Ес Ем.Нито докторската слушалка.Но за парите се хвана и не ги пусна:-)
за ясли не ми се мисли какво да правя.Вече сме закъснели за навсякъде.Май ще спонсорираме.Ако са нагли ще си взема детегледачка или ще го пратя в частна ясла.Цялата работа ми намирисва на крънтене на пари.Дори съм сигурна ,че е така.
геригърл,Ангелова,е много добра кожна лекарка.каката и беше редовен пациент като бебе,ние какво ли не имахме тогава:-)
Това от нас за сега:-)

# 156
здравейте
за спането открих начина, нур има 2 олекотени завивки но тънички, та аз ги нагънах една върху друга та да имат вид на голяма възглавница, нур много я хареса, и си спа през ноща почти непробудно и като се събуди сама си ляга пак, дано и занапред да продължи така,
днес взех сипочето за апетита, дано да ни подейства, иначе принцеси и дюнери и се ядат но манджи не ще, та явно е някакъв периот, дано мине бързо
за яслата, подадох молба миналата година а сега си я актуализирах, и мисля че имаме шансове за септември да я дам,  при нас приемат по всяко време, директорката е много любезна,

# 157
  • Карлово
Мда, аз съм подала още сетември молба за ясли. И има графа месторабота на родителите. Нали се досещате защо. В малък град е ясно коя фирма какви заплати получава, а оттам и исканото спонсорство. #2gunfire

# 158
бубу - ние само с таксита пътуваме из софия, кола нали нямаме. детето стои или в мн, или до мен, но винаги сме на дясната седалка. столче не слагаме, защото нямаме Simple Smile. детето е сравнително кротко, но на път повече от 40 минути започва да се фъчка,а  също и по задръствания.
ясли - аз май бия рекордите по организираност - миналия април подадох документи за този април-юни. не обещават, че ще приемат петра, защото напливът е голям, т.е. българките явно са се разраждали яко. без пари няма да мине. но въщност дано изобщо мине. на частна ясла не ща да си давам детето - после ще трябва и частна ДГ, частно училище, частна гимназия, абе ще живее в инкубатор. нека се блъска с живота и простаците на равна нога.
отивам да си доорганизирам уикенда.

# 159
esprit, може да стане и музикален продуцент, или агент. Simple Smile

микки, ще пусна снимка на дъската за рисуване като се приберем в София, че сега сме в Казанлък и фотоапарата е с мен, но без необходимите кабелчета. тити, гледам да не оставям Юлиана без надзор, когато си играе с дъската, или й взимам магнитите, защото понякога ги налапва целите.

За яслите, не смятам да подавам молба засега, а и клоня към частна, но още не съм ги проучвала, защото не съм решила откога и дали въобще да я пращам. Все пак скоро ще се позаинтересувам, защото и добрите частни се оказват пълни.

За спането - една седмица Юлиана се будеше само по веднъж, към 5-6 и тъкмо се зарадвах и от 2-3 нощи пак сме с поне 2 будения. Винаги изчаквам достатъчно дълго преди да отида при нея, понякога заспива отново. Иначе и аз съм забелязала, че Юлиана на хладно спи по-добре.

gerygirl, смятам за махнат предиобедния сън на Юлиана, но понякога когато стане по-рано сутрин, едва издържа и не си изяжда и обяда, защото много й се спи.

От няколко дни не се кърмим през деня, времето е хубаво и спи на вън, затова цицата не влиза в употреба, но ще видим като се развали как ще заспива. Опитвам се да сведа кърменето само до вечерно.
Искам да питам след като отбия, което едва ли ще стане по рано от 3-4 седмици, какво трябва да й давам вечер преди лягане? Ще питам и педиатърката, но от сега си мисля. Тя сега закусва следобед към 4, после към 7 вечеря (от скоро) и към 9-9.30 се кърмим за заспиване.

# 160
  • Пловдив
Здравейте, не съм писала тези дни, но май няма какво да кажа, иначе ви чета - да съм в крак с инфото Mr. Green
По4ти цял ден сме навън в това хубаво време.
В петък бях дело - на баща ми и страшно много се нервирах от разни новозилюпени съдии #Cussing out
Тези почивни дни не можахме да направим прощапулника, че дядовците бяха заети, а татито беше и двата дни на работа, та ще видим за следващите;
Обадих се на педито да питам за ваксината за полиомиелита, но тя каза следващия месец с консултацията
По-ядосана съм, защото не мога да си запиша детето на ясла - едно че в прав текст ми казват, че до края на календарната година няма места, колкото и молби да подам, друго че директорката на кварталната ясла има приемно време с родители, забележете: вторник сутрин и сряда следобед. През останалото време да го фююююююююююю
навремето директори и учители обикаляха по домовете и се молеха на родителите да си запишат детето при тях.
Тити, и при нас е така - ние сме подали молба в началто на есента и сега не трябвало да подаваме, но нямало да се вредим до края на годината, а приемното време е САМО В ПОНЕДЕЛНИК ОТ 10 ДО 12

# 161
за спането на студено при нас си е хладно, сигурно съм единственато която до сега не е пускала парното, но ако се разреве може да реве цяла нощ, пробвала съм го, до 7сутринта рева, и после я поуспокоих сложих я да легне и тя заспа, голям инат е
а за яслите като отидох ме попитаха за молба ли сте, и аз казвам да, те за тази година ли, аз отговарям да, а те нямате шанс, добре че съм подала от миналата, иначе нямаше да се вредим

# 162
Привет и от мен  Simple Smile
За яслите - аз още се чудя дали изобщо да давам Ади на ясла  Thinking Хич не искам да се разделяме, добре си ни е така. Но и работа трябва да започна, а не искам да се връщам на старата, та изобщо нямам си и на идея как ще си организирам нещата  Confused Молба за ясла мисля да подам тази седмица. Тук не е чак толкова зле с местата, по-скоро ме притеснява отношението на персонала към децата  Twisted Evil От познати вече знам как стоят нещата и хич не искам да давам Ади. Ако можеше направо на детска градина бих я пуснала. Изобщо много тъпо е положението! Хем тъй - хем тъй  Crossing Arms

Не знам за каква дъска за рисуване коментирате, ама аз на Ади покрай празниците и купих една за 2 лв, върху която се "рисува" с една пластмасова "химикалка с метално връхче". Когато полето се изрисува се дърпа една джаджа под дъската и "листът" пак става празен и така до безкрай. Ади много обича да си драска там с лявата ръка винаги, ама някъде ни изчезна химикалката и сега я търсим из цялата къща вече няколко дена.

Ами от мен толкоз, отивам да спя  Simple Smile

П.С. Майче, чакам да си по-свободна Wink

# 163
Писна ми вече. Цяла нощ пак е ревала. Нищо не помага. Но не си търси място, просто спи, отпусната, гушнала се в пелената и мрънка и риви на сън. Като я взема се сърди и не спира да реве.
А навсичкото отгоре стана в 7 часа. И имаше малко сополи. Сега остава да се разболее.
Никога не съм си представяла такова чуда, че е гледането на дете.
Бубуто, разтвора с прополиса действа ли? Май и аз ще го пробвам.

# 164
  • Димитровград
Бубе,с хомеопатия пробвала ли си?Ама лично за Кити изписани перлички?Аз като видя,че е кривак през деня,което слава богу рядко се случва,и давам хомеопатични за зъбоникнене и помагат или поне аз така си внушавам.Айде,изхвърли всичко от кошарата,бягам да закусваме,че започна да се съблича #Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт