Отговори
# 195
Ние хапваме кисело мляко с бискивити към 8 и това е. Преди сън обикновенно иска водичка.
Ние още я пием с биберон.

В банята се носим на ръце и излизаме на ръце щото сме голи. Не използвам още халатче въпреки че имам, но с хавлиите ми е по-удобно засега. Те са големи и успявам да я увия цялата, докато с халатчето краката й са голи.

Вчера купих памперс гащички. Някой ползва ли и доволен ли е?
През нощта пропуснаха та се преобличахме. Но за през деня мисля че са удобни особено като се учим на гърне.

# 196
Боже добре че погледнах лентичката да се сетя че ставаме на година и три месеца. Преди как ги следях месеците, даже я снимах задължително на всеки навършен месец. Сега вече я карам през просото.

# 197
  • Ruse
ползвам халат4е когато къпя Ели с главата а бебешката хавлийка когато я къпя(без главата).

за Памперс гащи4ки  ние ползваме но само през деня а нощем сме с памперс на Либеро оо 7 до 14 кг
Ели яде следобедна закуска към 5 4аса  после хапва нещо когато ве4еряме ние и към 9 4аса си изпива към 230 грама АМ

# 198
  • Gabrowo->Sofia
Добро утро!
Майче, Иван ходи отдавна, но от банята винаги го изнасям на ръце по две причини. 1 - Хлъзгаво е и ще се пребие. 2 - Изобщо няма да дойде в спалнята да го обличам, а ще драсне в произволна посока. На другия въпрос - имаме един халат и една хавлийка с качулка, но доста голяма. Редувам и двете. И съвсем на края - припи ми се зелева чорба  Wink
За памперс гащите - приключваме първия пакет. Ползам го и денем и нощем. Не са пропускали. Сега съм взела и един пакет гащи на Либеро да видя кои ще ми харесат повече. Между другото от 10-12 дена държа Иван по 2-3 часа без памперс и пъпките по дупето почти изчезнаха. Ама не ме питайте по колко напикани гащи и анцунзи има за това време! Най редовно го преобувам или го вдигам от гърнето, загащвам го и айдееееееееееееееееее

# 199
За яслата -майка ми, която дълги години е работила като мед. сестра в ясла, ме посъветва ако имам възможност да не давам Мини. Не смятам да я давам по ред причини, чак на градина. Но ще трябва да измисля някаква система да я занимавам в къщи.

За АМ, кажете моля, как да я науча да пие? Предлагала съм Нестле джуниър - йок! Въобще не и харесва. Дали да пробвам с друго и какво? дали да зарежа тая работа а адаптето -Мини си яде кисело мляко и млечни продукти. /Аз самата никак не обичам прясното мляко.../.

# 200
Кукла ние отдавна сме на кисело мляко. Васи много го обича.  Щом не иска АМ нищо не пречи да й даваш кисело мляко.

диди и при нас най-добрият начин за оправяне на зачервеното дупе е стоенето без памперс.

# 201
привет и от нас  Wink
мики, по въпроса с котките прочетох доста и се окаzа, че даже е добре да има дом. животни край децата. Преди се е мислело, че предиzвикват алрегии, сега е докаzано, че именно контакта с дом. животни съzдава имунитет и предоствратява някои алергии. Та Саши играе с 3 те големи котарака на гледачката, както и с други котки или кучета или дом. zайци, които му попаднат  Hug Нямаме проблеми  Wink
Тити по повод ест. материи ... първата ми работа , като харесам някоя дреха zа когото и да е в семейството , е да потърся етикета zа съставките. Ако не пише100 % памук, или вълна или вълна и памук не гледам нито цената , нито проиzводителя. Желая ти успех в търсенето на ясли, zащото и моето мнение е, че децата вече са на въzрас в която имат нужда от контакт с други деца , от игри и играчки, които не може да се накупят и складират всички в къщи и от мног одруги zанимания. На таzи въzраст и аz не бих търсила гледачка. Даже сега иzдирвам zа пореден път ясла, zащото след като се преместихме вече предните проучвания не са актуални  Sad 
Поля, в 17 и 30 zа Саши не е следобедна zакуска. Той тогава си вечеря. После може да похапне малко хляб или геврече преди сън и това е. Слагането да спи почва в 19 и 30 .

# 202
добре, въпрос към мамите, които ще дават чак на детска градина? Какво ще правите дотогава? Като свърши майчинството на втората годинка на детето, без пари ли ще стоите, докато го пуснете на градина, или имате друг вариант/изключвам работещите отвкъщи и тези с гледачките/. Това при положение, че и в много от градините групи се правят веднъж годишно  т.е.щом не се класираме този септември, до другия септември имам една година без пари..
Търся вариант, подскажете ми, може да не съм се сетила за всичко.

# 203
я да ви върна малко назад. тези фини овесени ядки от къде се купуват (детскимагазини илиобикновени хранителни стоки) и имат ли си марка. сори,ноне ми се чете назад - по-лесно ми е да получа смелена информация.

мики - нашите в русе имат сиамка. петра много й се радва, а котката търпи всичко от нея - толкова се е влюбила в детето, че когато петра заспи, сали ляга в краката й да я пази. преди10-тина дни даже ме изкъх-ка - държах закачалка в ръката си и нещо се пресегнах в посоката на детето, а котката явно реши, че ще го налагам и се юрна да го защитава, да му се не-надяваш на животното...

# 204
  • Карлово
Тити, по въпроса с директно на градина,аз се надявам да ми разрешат да си ползвам платената отпуска, която се е събрала през двете години майчинство, което ще ми позволи да не ходя на работа поне до края на учебната година. През лятото дори и да давам дежурства не е проблем да водя Мартина с мен. Така хем голяма заплата, хем в къщи. Mr. Green
Майче,овесените ядки аз ги купувам от хранителня магазин. Някакви български са, погледнах пакета-"Златна нива".
След банята и аз на ръце изнасям, по причините споменати от Диди. От около два месеца сме с халатче, защото тя не стои мирна и с хавлията беше все едно без, много бързо се отвиваше.
Лек ден!

# 205
здравейте и от нас!
прекарахме няколко кошмарни дни. не ми се обяснява подробно. само ще ви кажа, че кейти беше с Т 38,5-39,0 почти цяло денонощие, не се повлияваше от нищо и направо бях изпаднала в паника. изведнъж от само себе си спадна. имаме малко сополки, не кашля. само когато легне и затова да ви питам- освен на еспри тинктурата, какво друго знаете за задна хрема.
и друго- знаете ли кога педиатрите са длъжни да идват вкъщи, ако изобщо са длъжни. аз съм й толкова бясна на нашата, хем ни е позната и съседка от сума ти години. просто отказа да дойде да види кейти. а живее на 5 минути. накрая пак вита оправи работата, но защо й се плаща на тази педиатърка като винаги ходим на частно  #Cussing out
в момента таткото ни е болен, дано не е мой ред. пия сума ти неща, ама грип си е това и спасение май няма  Cry
не съм много в час какво обсъждате.
тити, кейти рисува или с обикновени моливи, но доста тъпи отпред или с едни цветни химикалки неразглобяеми. за детската градина- при нас формират група от 2,5 години. аз мисля да я дам тогава. не знам докъде ще я докарам с моя бизнес. тъкмо тръгнаха нещата и аз останах вкъщи бременна и после с дете. а другите много дръпнаха през това време. дано все пак успея. иначе и аз ще търся работа.
за вечеря- всеки ден й готвя супа. резултатът е 2-3 лъжички и край. само ако е крем-супа би могла да изяде няколко лъжички. това към 19:00. когато ляга към 20:00 и нататък, давам АМ около 250гр нестле джуниър. много го обича млякото и ще й го давам за вечеря, докато откаже. поне още половин година мисля да я държа на АМ. после ще видя какво мляко.
кукла, нестле джуниър има доста силен метален вкус. можеш да пробваш с друго АМ, може пък да го хареса.
някой питаше как да дава мляко, като детето не знае биберон. и кейти не знаеше що е то биберон и затова ме беше страх да я отбия. когато обаче се наложи, изпи си млякото все едно винаги така беше пила.
от банята излизаме на ръце, завити или в хавлийка, или в халат. с халат ми е по-трудно, защото тя почва да се върти из мократа баня и докато облека ръцете  Crazy
това е. стана дълго, разприказвах се  Whistling
хубав ден ви желая!

# 206
тити, аz нали съм по съветите и ги раzдавам щедро  Joy та да дам една идея, дано има приложение .
бих се поинтересувала, коя соц. служба е отговорна zа яслите и zаетостта на майките след майчинство и ако ми правят циркове в яслата бих попитала си направила среща с някоя служителка в службата , да и обясня ситуацията , да я попитам аz нея в коя ясла да си дам детето, zа да мога да ида на работа или да вzеме тя да даде идея как да се постъпи, ако хем няма пари zа майчинство, хем няма ясли и тогава какво да яде детето????? Та това ми е идеята. Може пък да вzеме да ти предложи някоя ясла в която има места или пък да ти предложи някой друг вариант.

# 207
Божеее, вивита, ти верно не живееш в България Simple Smile
да не забравяме, че яслата трябва да ми е що-годе удобна, за да не се налага сутрин в 7 да карам детето/или да го водя с 5 вида градски транспорт/ до Обеля, примерно.
Колкото и да ми се искаше вчера да направя цирк в  кварталното одз, нали после ще ми се върне върху детето? Иди доказвай, че се напикава от стрес или е посинено от леличка. Достатъчно ми е, че ще ходи постоянно сополив, нещо, което досега не ни се е случвало.
Разбираш ли, ако проблемът касае само мен, ще скачам и ще врякам, и телевизии ще викна. Обаче детето е друго. А на кварталното одз дори са сложили бележка"забраняват се всякакви спонсорства във връзка с материал на "Господари на ефира", излъчен еди-кога си". Което не означава, че няма спонсорства, въпросът е, че като дадеш веднъж, ще те цоцат докрая.
В другото квартално одз има също графа "месторабота", и там като писах, че съм безработна, какъв стимул имат те да ми вземат детето  hahaha
и нали се сещаш, вивита, че свободни места има в яслите с много циганчета - мерси аз за такава интеграция.
пък и кой ми е виновен, че нямам баби вкъщи - навремето как са се спасявали? Майка ми ме е оставяла с 40 градуса сама вкъщи да лежа, за да иде да си преподаде часа по немски, пък точно тогава ученичките й избягали от час, та какво ли й е било?

но ти благодаря за съпричастността.

# 208
тити, проблема е явно в органиzацията, с което ти няма начин да се пребориш явно. Само да ти дам още една идея, няма ли начин някой поzнат да те наzначи фиктивно на работа, само zа да zапишеш детето на ясла и после си намериш работа?
И по повод циганчетата, да отбележа, че и тук има подобен проблем. Има училища в които 90% от децата са турчета. Учителките са туркини и говорят на турски ... Но ... ако ти е единствената въzможност в квартала в който живееш ТРЯБВА да дадеш детето там. Тук е по квартали. Или си търсиш частно по над 6 евро на час.
Но пък поне ако отида в службата zа децата zа инфо веднага ми определят среща и доста се стараят. А и от лоши лелки не се страхувам, zащото няма да си поzволят.
Желая ти успех и стискам палци  Hug

# 209
тити, предлагам в графата работа да напишеш радио /медия/ или нещо друго по твое усмотрение, пък те да търсят и доказват къде работиш и какво точно. ако им е толкоз акълът, де.

а за майчинството - счетката на филков каза, че е недоразумение между 2 текста (забравили били да приравнят текста на едното към някакъв друг текст, та оттам идвало разликата) - ще си получаваме щедрата сума за майчинство дори детето да е на ясла, стига да не е на седмична. е, друг е въпросът да убедите работодателя си, че ситуацията наистина е такава.

Общи условия

Активация на акаунт