Отговори
# 240
  • Карлово
Добре дошла, Нина! Ама дай повече за себе си и бебчо. Какво ядете, колко тежите, ходи ли, говори ли, пее ли, танцува ли? Heart Eyes

# 241
  • Димитровград
Четох,четох и нищо не запомних,затова пожелавам на всички хубав ден и на болните да оздравяват!!!

# 242
който се впише в списъка, да вземе и да пописва отвреме навреме.

# 243
Добре дошла на мама Нина!

Четох,четох и нищо не запомних,затова пожелавам на всички хубав ден и на болните да оздравяват!!!
И аз така  Grinning

P.S. Dominika   рекламата е на Колдрекс!

# 244
Моля Ви кажете ми колко време търпите детето да реве, ама да реве от инат и то почти истерично?

Аз като знам че е от инат и от опит за налагане съм склонна да търпя доста рев и тръшкане обаче Василена настина реве яко и започва да хлипа чак.

Дано не ви се стори тъп въпроса. Embarassed

# 245
  • София-там нейде в западната част
привет мамчета  Hug
добре дошла на новата мама nina_stoikova1   bouquet
аз съм пълен аут напоследък ... що така и на мен не ми е ясно,яко ме е обхванала фотошопска вълна  Rolling Eyes и туй то ... при нас новите неща са по-скоро нови бели и непрестанните опити на Ема за имитиране на гласове и действия ... много обича да "шета" с метлата и да си "облича" дрехи и то не само нейните  Laughing ... аз не съм й направила все още прощъпулник -голям резил  Embarassed мисля да се организирам за другата седмица но в момента сме на бебешка вълна кръсницата й роди вчера второто си дете Сияна и съм настроена много носталгично за този миг когато Ема се появи на белия свят
виждам че има и нови проходили крачета да им е честито   bouquet
юка наистина е неприятно когато детенце е болно ... пожелавам бързо оздравяване на Кейти и тати   bouquet
гери при нас нещата са така Ема за всяко нещо което не може да направи сама първо се ядосва а после - ако не и се обърне внимание и помогне плаче но не на инат а по-скоро от това че не може сама но не плаче продължитено,а когато пипа където не трябва / сложила съм на някой места забрана НЕ / и ходи въпреки всичко там и пипа има тръшкане и рев но при нас все още влияе факта на разсейването - отвличам й вниманието с друго нещо което е любимо /играчка,гушвам я и я водя в другата стая да забрави или пускам музика/ а ако я оставя да плаче то не е за дълго и като види че не й се вързвам се запътва към друга беля да свърши  Simple Smile

# 246
то и аз как се изразих - верно че за инат е малко рано да се говори ама не намерих друга дума.

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 13:41 от gerygirl

# 247
то и аз как се изразих - верно че за инат е малко рано да се говори ама не намер друга дума.

Не е ли по скоро опит да привлече вниманието? Майките все пак трябва да вършат и доста други неща, но бебетата не го раzбират и искат внимание  Hug

# 248
  • Gabrowo->Sofia
Нина, добре сте ни дошли.
gerygirl, аз определено вече мога да говоря за инат при Иван. Като реши, че иска нещо настава еднин рев, едно тръшкане... не зачита нито да го разсеяш с нещо, нито да му говориш, нито да го поносиш, нито на му пееш....нищо! Аз по принцип съм търпелива, но това ме изкарва от равновесие. Вече съм решила до го оставям да си миряса когато той рече. Обикновено за няколко минути му минава. Смущава ме факта, че съседката, която живее през два етажа вече чува сръдните на Иван. Представи си за какъв рев иде реч.

# 249
Здравейте и от нас!
За яслите гледам говорите. Да ви кажа, според мен много зависи от яслата и от детето, дали е ок. Свекърва ми преди 20 години основава една детска градина/ясла за деца от 3 месеца до предучилищна възраст и смесени групи. Този начин на гледане на деца според мен е супер, защото по-малките се учат от по-големите, а пък те се учат да се грижат за по-малките и т.н. Градината е просто страхотна и затова от края на месеца Малик тръгва там за по два часа на ден - не, защото ми се налага, а защото според мен вкъщи му е скучно и там ще се забавлява чудесно с децата. Е, ще видим, дали и той мисли така, де....Въпросът с яслите е сложен, когато ти се НАЛАГА да дадеш детето, а всъщност не ти се иска. Или пък ти се иска, но не можеш. Или не си убеден в качеството. Говорихме със свеки по въпроса, дали за децата принципно е добре или не (тук все още цари мнението, че който има деца, да седи вкъщи и да си ги гледа, и че даването на малки деца на ясли е едва ли не издевателство над тях), и тя ми каза, че според нейния опит децата, които идват от "здрави" семейства, понасят адаптацията към яслата много по-добре и лесно от другите. Но пък след като свикнат, по принцип яслата е хубав и занимателен вариант за децата.
Аз също отбих най-вече по килограмовата причина, срам не срам. Ама едно ще ви кажа: откакто отбех, не съм докоснала сладко. Апетитът ми се регулира наистина чувствително, и съм свалила два килограма (е, нищо не е в сравнение с това, което имам да свалям, но все пак и някакво начало и обнадеждаващ факт, че стрелката на кантара може да се движи и надолу....) На Малик като че ли изобщо не му пука. Мляко отказва всякакво - адаптирано, краве....Биберон и чаша не владее, всъщност власдее, но само ако е с вода. Яде кисело млако. Бях се попритеснила, дали яде дост. мляко, но док каза - на тази възраст ДВЕ млечни хранения на ден, като може да е мляко, кисело мляко, кашкавал или сирене, без значение. Ние сме решили въпроса така: сутрин към девет мюсли с кисело мляко и плодове. На обед ядене с месо (признавам си, че все още давам предимно бурканчета, ама не ми ще манджите, които са за него). Следобед плод и още нещо или плодова безмлечна каша, вечер към седем някаква млечна каша и толкоз. Би трябвало вече много по-активно да яде нашето меню, но явно още не е готов, няма да го карам насила, я Simple Smile
Айде, че се отнесох, ама този постинг го пиша цял предиобед.....

# 250
Привет и от мен! Heart Eyes
Време хубаво Laughing, болести много/тук върлуват шарки и заушка/ #Cussing out, деца вилнеят Crazy, мама тича след тях, компютър включен и не се добира до него, в дълбок размисъл Crossing Arms върху -  местоживеен, връщане на работа, ясли, детегледачки и училище за първокласник. newsm78

# 251
Четох, четох и забравих какво ще пиша.
Кити също реве от инат. Даже си скуби косата или блъска с юмруци. Но я оставям да реве колкото иска. Обаче аз много се дразня и изнервям.
Кити вечеря около 19-19,30 и я приспивам на ръце с шишето и бибероная с кисело мляко. Заспива различно между 21-22 часа, най-често.
Подали сме документи за ясла. Уж ще я вземат септември, но да видим.
Добре дошла на Нина. Ако можеш кажи колко се е родило детенцето и колки е било голямо на годинката. Да попълня списъка на първа страница. И да, включвай се по-честичко и пиши за всичко, което те интересува.
Юка, разбирам те. Дано бързо да се оправите.

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 18:17 от buba_katinka

# 252
Сердика, страхотно е, че имаш такава ясла/градина под ръка, не знам обаче в този си вид дали би имала почва у нас. Непосредсвено преди да забременея с Юлиана бях се засилила да правя частна детска ясла/градина и бях мислила нещо подобно, много неща задвижих, няколко месеца търчах насам-натам, но накаря се разубедих. Може би някой ден пак ще се захвана, не знам, ако имам сили.  Thinking

И Сердика, като те чета вече ще съм спокойна и няма да ми е съвестно и да се чувствам егоистка, че ще отбивам, заради едната суета. Simple Smile Похвални са резултатите ти и още повече се нахъсвам, но още малко и ще дойде и моят час. Wink Полезни ще ми бъдат и разсъжденията ти по отношение на храненето, че и аз много се чудя с този млечен прием след отбиването.

desytka, и аз тези дни съм настроена като теб, моя първа приятелка си роди във вторник момиченце - Ева и то с абсолютно същите размери като Юлиана - балеринка, та съвсем си върнах спомените. Да ви е жива и здрава Сияна.  Hug

# 253
Четох и прочетох доста полезни неща. Но ще бъда кратка, защото Мини се наака.

Значи, в края на годината с татко и си направихме един мини меден месец в един наш любим град -Велико Търново. Там се оттадохме на историко-кулинарен туризъм, изкарахме си царски и си доносехме едно малко болярче в къщи! Днес си видях ембриончето и съм много хепи!!!
Та, пишете ме в отбора на бременните ноемврийки - ще обменяме опит!

# 254
Привет и от мен!
При нас настъпиха големи промени - Ники е на гости на баба си и дядо си на село за 3-4 седимици, защото аз имам много работа по годишното преключване. Не ме питайте как съм се решила на такова нещо. Но няма кой да я гледа. Идваха няколко детегледачки по обява и неможах да харесам нито една. Мисля, че общо взета съм предобедена към тях. Не мога да си представя друга жена да се радва на Ники - имам чувството, че ако видя Ники да се усмихне и да прегърне друг човек ще се побъркам и може би заради това не харесах нито една жена. Въпреки че моите родители са далече /гледат майката на баща ми/ преценихме, че при нашите ще е по добре. Добре е че там въздуха е чист и сух. От друга страна майка ми по-цял ден се занимава с нея. Вече мина една седмица и виждам резултата-тя знае повече думи и  си говорим по телефона. Много ми е тежко, че разтоянието е толкова голямо, но ако беше наблизо нямаше да издържа. Та това е при нас. Сега наистина имам много работа и по рядко ще ви пиша, но ще се постарая да ви чета редовно.
Добре дошла на новата мама nina_stoikova1   bouquet
gerygirl - на въпроса за търпението малко търпя, защото Ники има много висок глас и ме заболява главата в истинския смисъл на думата. Има някаква особеност в гласа, която направо ти драска по мозъка, да не говорим за високите нотки. ooooh!
По въпроса с яслите съм съгласна със Сердика, че там ще се забавляват чудесно с децата на нейната възраст

Общи условия

Активация на акаунт