Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 91

• 25 317
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз имам с доста хематолози консултация, просто имам алергия към нмх. По принцип трябва да съм,но алергията като се прояви ще го мислим как да действаме.
Аааааа ,това вече е друго.Много гадно за алергията,Клексана уж по-пречистен го дават.

И аз реално нямам консултация с хематолог ,но всички АГ казват от + тест да почвам,плюс че имам вече една успешна бременност с тази терапия.
Пък като забременея и ще се консултирам и с хематолог,за жалост няма да мина без.

# 196
        да попитам тези мутации водят ли се високорискови?

# 197
  • Замък сред облаците
Водят се нискорискови за майката - ако се получи тромб обаче може да замине плода заради инфаркт в плацентата. Хомозиготна мутация ПАИ - НМХ 0.4 до края на Б.

# 198
Водят се нискорискови за майката - ако се получи тромб обаче може да замине плода заради инфаркт в плацентата. Хомозиготна мутация ПАИ - НМХ 0.4 до края на Б.
Благодаря АА, невероятно компетентна както винаги

# 199
И аз съм с хомозиготна мутация ПАИ, скоро разбрах за нея, и хематоложката ми каза терапия до края на бременността и дори може и малко след нея за всеки случай. Аз имам една чуденка обаче, тъй като всичко до момента ми е чисто теоретично. Практически, ние ли си заплащаме тази терапия или има някакъв шанс да се покрие от НЗОК към пакета за проследяване? Допълнителното здравно осигуряване дали също не я покрива и всъщност колко струва тази терапия на месец? Не знам дори дали всеки ден се бият тези инжекции, звучи ми много плашещо 9 месеца да си бия всеки ден инжекции.

# 200
  • София
SGC плашещо чак не, много е досадно. Свиква се бързо и като знаеш че го правиш са добра кауза няма драма.

# 201
  • София
SGC плашещо чак не, много е досадно. Свиква се бързо и като знаеш че го правиш са добра кауза няма драма.
Подкрепям,плашещо е първия път,докато прескочиш бариерата да се боцнеш сам ,после вече свикваш.Поне аз винаги сама съм си слагала инжекциите,гадното беше първия път,после с мисълта за добрата кауза минава леко.

# 202
Да, аз точно това имах предвид. Аз иначе от инжекциите не се плаша, даже с кеф си ги биех по време на стимулацията, но идеята ми е, че това все пак са 9 месеца, през това време все ще се пътува някъде, ще се излиза, пък аз каквато съм завеяна ще взема да забравя. Иначе ясно, че за каузата няма спор ще се бият, просто тепърва наскоро осъзнах, че това е много дълъг период от време и ако забравиш някой ден дали не е фатално.

# 203
  • Замък сред облаците
Не се поемат от НЗОК, освен ако нямаш предшестващ случай на ДВТ. То и тогава НЗОК покрива нещо като 25% от цената. Около 260лв (бях писала 180 ама това е било предходната зима) на месец ми излизаха инжекциите последно, аз поеъчвах от аптека Промахон. От Турция миналата година Оксапар ми излизаше 120лв за месец и половина инжекции, но сега не знам как е и лирата е нестабилна.

Пинитос, аз съм със същата мутация и една загуба заради незнанието тогава за нея.
ВЕГФА не съм изследвала, тя дава роск за прееклампсия или сърдечносъдови проблеми (по-малък нрой артерии в пъпната връв примерно). За нея знам че НМХ също е профилактика.

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 20:26 от АА

# 204
Не се поемат от НЗОК, освен ако нямаш предшестващ случай на ДВТ. То и тогава НЗОК покрива нещо като 25% от цената. Около 260лв (бях писала 180 ама това е било предходната зима) на месец ми излизаха инжекциите последно, аз поеъчвах от аптека Промахон. От Турция миналата година Оксапар ми излизаше 120лв за месец и половина инжекции, но сега не знам как е и лирата е нестабилна.

Пинитос, аз съм със същата мутация и една загуба заради незнанието тогава за нея.
ВЕГФА не съм изследвала, тя дава роск за прееклампсия или сърдечносъдови проблеми (по-малък нрой артерии в пъпната връв примерно). За нея знам че НМХ също е профилактика.
Аз със сигурност ще съм на НМХ 0,4 в началото дано си остана така до края. сега на 28  много се надявам да се види сакче и жълтъчно мехурче.......нямам търпение за прегледа, толкова ме е страх и така се притеснявам

# 205
Клексана профилактичната доза около 250 лв, ношпа + утрогестан още около стотина, и по 50 лв за лабораторни изследвания, за да си следиш дали всичко е в норма. Като, нали, това са закръглени стойности. Гледам да не мисля колко харча в аптеката Grinning или да смятам колко ще ми излезе накрая. Важното е финала да е успешен Hug

# 206
Katstyr отдавна спрях да смятам за кое колко давам, искам просто този път да стигна да успешен финал със живо и здраво бебе на ръце.

# 207
  • Замък сред облаците
Ако говорим за всичко, аз ги бях смятала а всички лекарства и прегледи (всички на частно или една малка част по ДЗО) при АГ, хематолог, ендокринолог; ми излязоха към 3800лв. Раждането е отделно от тези пари. Но от случай до случай и лекарства и прегледи има разлика. Но все пак информативно, че предполагам някой се интересува и от тази страна.

# 208
Аз се чудех, ако всичко е наред дай боже след БХС 11 седмица дали да не мина и при Марков да ме види. Мисля и пренатален тест някакъв да наоравя, защото ако нещо ..... след 12 седмица само секцио могат да го махнат

# 209
  • На изток от Ада
Еее махнат . Аз имам аборт в 10 +1гс здраво ама здраво изследвания правихме в Геника.
Да пусни признателен тест.

Общи условия

Активация на акаунт