Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 91

• 25 328
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Дано всичко е наред този път съм и с абдоминален серклаж поне за него знам, че е бетон няма мърдане Simple Smile предния път бях с обикновен и не можа да ме изкара до края

# 211
  • Замък сред облаците
Първо се минава ФМ и после БХС, за да е максимално точен БХС резултатът. Така че първо запази час при Марков.

# 212
Да, ще запазя , а имате ли мнение за др. Михова за ФМ от Надежда?

# 213
  • Замък сред облаците
Добро утро, имам две свободни минути повече преди да се е събудило детето 😁 и да си поясня постовете заради кратките отговори вчера.

Пинитос, момичетата казаха, че с тия мутации НМХ се слага и след раждане - така е, аз бих 4 седмици след раждането също.
За Михова - знам, че Маринов (детския фетален кардиолог) я препоръчва даже, така че сигурно е добър избор Simple Smile

SGC, пропускането на ден инжекция не е ОК особено, обикновено се бият по едно и също време от деня (плюс минус час е ок). След първия месец-два ти става рутина обаче, или си настройваш аларма на телефона. Аз си бях изградила навика да бия инжекцията след като взема сутрешен душ.
Сега с кухото яйце ми се случи поне 1-2 уикенда да забравя и да бия с 10 часа закъснение понеже бяхме и при свекърите. Та даже си носех и 1 инжекция в дамската чанта после (но беше зимата, стопли ли се вече не е ок това).

Иначе за финансите… Аз още като направих първия аборт и лъснаха резултатите от тромбофилията си направих план. Исках да се следя при моята АГ (точно се бях преместила при нея), а тя следи на частно само, отделно лекарствата, редовните изследвания… И докато почнем и по време на опитите заделях по 300-500лв някъде да спестявам за разходите за  предстояща бременност. Това бе немалък процент от заплатата ми, която е ниска (няма да цитирам колко, че имам познати и ще ми се смеят), но пък ММ пое изцяло домакинските и извънредните разходи.
Имайте предвид че най-големите суми като цяло се дават 2 месец (да минат първичните консултации и изследвания), после 3, 5 и 7 месец когато са феталните морфологии. През останалото време има средно по един преглед плюс изследвания месечно. И вече там зависи какво следите - примерно при хематолог и ендокринолог посещението може да е веднъж на два месеца, ако нямате съществени отклонения в изследванията.

# 214
АА, много ти благодаря за изчерпателния отговор, както и на другите момичета. Heart Истината е, че щом сме стигнали до тук, средства няма да се жалят. Но, тъй като в момента фокусът ми е изцяло да стигна до забременяване, някак самата бременност ми е мъглява откъм финанси. А го има и момента, че съм заобиколена от хора които не знаят за състоянието ни и всички имат прекрасни дечица и като започнат да ме навиват, че нямало за къде да чакам, че бременността и гледането на дете можело и с 2 и 200лв. и нямало нужда от маркови неща и скъпи изследвания... та да, просто се радвам, че тук намирам хора които ме разбират и имат опит който се доближава повече до моя и мога да черпя от него.

# 215
Добро утро! Днес се събуждам без грам болезнени гърди. До вчера ми бяха сърбящи и болезнени, и от вчера когато дефакто беше деня за МЦ, отшумяха тези неща.. това нормално ли е, имали ли сте такива периоди?

# 216
  • Замък сред облаците
Има, не се вглеждай във всяка дреболия. Simple Smile

SGC, много съм съгласна с казаното от твб, затова давам справка. Не е въпрос на жалене на средства, а да не останем изведнъж на червено за важни неща е въпросът.

# 217
Ох,дано..
А за прогестерон да питам къде мога да видя стойностите , защото намирам от 5гс натам. Да не би да се изследва след 5гс? Никъде няма ред.граници за преди това..

# 218
  • Замък сред облаците
От деня на закъснението вече си в 5гс. Тоест 4+1 до 4+6 е пета седмица. Както като навършиш 30 година почваш 31-ва.
Така че си гледаш референтните за 5гс. Смотано ама е така.

# 219
S.G.C. такива, които не им се е налагало да дават пари за повече изследвания, терапии и т.н., които са имали нормална бременност, си мислят че може с 2 и 200, но не винаги е така. Познавам жени, които дори не правят БХС, защото за тях е само статистика.
Обаче ето аз, например, имам бременност със Синдром на Едуардс. За мен е задължителен пренатален тест при следваща бременност, а той не е никак малка сума. Има и хора, които не са чували за тромбофилия. На мен, ако някои ми каже така, ще го парирам като му кажа, че щом не е наясно с историята ми, коментарите му са ми излишни. Вече хич не си мълча. Жената на братовчед ми беше коментирала, че имала роднина и тя като мен над 35 и й открили тромбофилия. Казах й, че е хубаво да се информира предварително преди да говори глупостите, защото това е генетична обусловеност и няма нищо общо с годините ми.

# 220
  • Sofia
Minnie, в кариотипа ли открихте, че има проблем? Защото знам, че в повечето случаи синдром на Едуардс е случайна грешка, която може да се случи на всеки. Казвам го с идеята да си една идея по-спокойна по отношение на точно този синдром.

Не казвам, че не трябва да правиш пренатален тест. Според моите разбирания той трябва да е задължителен за всички, независимо от възрастта.

Аз с последната бременност направих още в 11гс пълен пакет ПренаТест (пълен хромозомен анализ за тризомии и монизомии) + Джийнсейф Възрастов риск (изследват се 25 гена за 44 генетични заболявания). Няма смисъл да споменавам цена, това беше последното нещо, за което мислех. Начини се намират. Но за мен беше немислимо да продължа бременността без разширен пренатален тест.
Защото :
Скрит текст:
бях на 41г, с един мисед зад гърба, със случай на синдром на Даун в рода и с брат, който се роди с увреждания, които не бяха засечени на ехограф.
Много жени не биха го разбрали това прекалено застраховане. Но аз като минала през загуба и живяла с дете с увреждания просто не можех да си отпусна душата.

# 221
  • Замък сред облаците
Брин, и все пак си смела с 3 деца ❤ Възхищавам ти се!

# 222
Брин (не знам защо аутокоректа го преправя на Бронзов Joy), кариотипите и на двамата бяха нормални. Абортивен материал изследвахме и там излезе, че плода е бил със Синдром на Едуардс. Знам че в повечето случаи е случайна грешка и доктора (всъщност не знам какви се водят точно), който е правил изследването това ми каза, когато ми се обади, за да ми съобщи резултатите. За съжаление това не ме успокоява.
При следваща бременност мисля да пусна най-разширения възможен пакет. И за мен парите са последното, за което мисля. Споменах го само и единствено, заради коментара, че можело и с 2 и с 200.

# 223
Само да вметна, че сега докато избирах пренатален тест за себе си, говорих с генетик и се оказа, че докато за основните синдроми е 99% достоверността, колкото по-разширен е толкова по-малка е верността на останалите хромозомни аномалии или микроделециите примерно. Аз пуснах възможно най-разширения в Св Марина, във Варна и там на резултатите си пише с малки букви какво е изследвано и какъв процент достоверност има.

# 224
Момичета,някой разбира ли? Какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт