Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 91

• 25 381
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
  • Замък сред облаците
Абе не знам колко е рядко, нас ни викаха с детето във Вита поради същата причина седмица след раждането - пробата била недостатъчна за НГЛ (след раждане се дават проби от петичка и пръстче за изследвания - една част се праща в НГЛ за националния скрининг на вродени заболявания, друга си се прави в болницата на раждането - ПКК, билирубин, такива неща).
Като се замисля с детето бяхме на НМХ до деня на раждането, може това да е изиграло роля. EDIT: НМХ не преминавал плацентата, сега проверих, така че няма как да е повлияло на детето.

Последна редакция: пт, 02 юни 2023, 08:38 от АА

# 496
Ще си търся друг лекар май аз. Дойдох в 8:50 и ми казаха, че лекарката е излязла. Предполагам по работа, но все пак. Шест човека чакаме да се върне, не се знае кога. Всички сме за между 8:30-9:00 ч. Може да е много добра лекарка, но не може така да не са ти организирани часовете. Тук е зона, т.е. не мога да стоя паркирала повече от 3 часа. Трудно е с паркирането на около.

# 497
  • Замък сред облаците
Къде това, Мини?

# 498
Стара Загора, АА.
Благодаря Ви от сърце за палците, момичета. Мина прегледа, най-накрая, в 11ч. Три часа по-късно. Там е. Видя се плодния сак и жълтото тяло. Каза че изглежда перфектно. Сега започва следващото притеснение, да се чуе сърцето. Grinning
Ох, забравих и дописвам. Каза ми утре да пусна прогестерон и да й изпратя резултатите на вайбър. Та ако се налага, да ми изпише утрогестан.

# 499
  • София
Супер новини Мини! Щом има и жълто сакче всичко е точно! Чакаме сега след две седмици.

# 500
Браво, Мини!
Момичета, с миналия ми неуспешен опит отидох на 8 ден закъснение и все още не се виждаше ембрион. Аз тогава нищо не разбирах,но сега като чета, това не е ли достатъчно закъснение да се види ? Връщам си лентата назад ,за да се опитам с тая бременност да съм по в час ...

# 501
  • Замък сред облаците
На 8 ден ако и сак се види пак добре. Ембрион чак 7-8 седмица.

# 502
Благодаря, момичета! Hug

Ян, при предната бременност ходих на първи преглед в 5+6 г.с. Мисля че 12 или 14 дни ми беше закъснението. Видяхме жълто тяло и плоден сак, но не и ембрион. Него и пулс видях на следващия преглед в 8 г.с.

# 503
Уха.. аз с първата Б бях в Щерев и видяха ембриона супер рано ( трябва да проверя точен ден ,но беше рано) ,а пола ми казаха 11гс. Бях много доволна от апаратурата и винаги всичко рано ми казваха.
Тя самата точица май рано се вижда,но вече сърд.дейност е друг въпрос - за нея не помня кога е било

# 504
  • София
Браво Мини!!!
Чакаме сега и pinitos да се похвали с туптящо сърчице!

Аз с успешната в деня на положителния тест бях с ЧХГ 500,след два дни се беше удвоило ,бяха ми казали да си сметна и като мине 2000 да отида и така отидох на петия ден закъснение,видя се сакче със сигурност.
Сега с неуспешната отидох на 10 дни закъснение и се видя сакче,което вървеше малко.
Сега пак живот и здраве не мисля да бързам,ще изчакам поне 10 дни,като от + тест си почвам Фраксипарина.

# 505
  • Замък сред облаците
По принцип над 1000 тр да се вижда сак, над 3000 жълтъчен мехур, над 6000 да има пулс.

# 506
Ян, и аз в Щерев бях предните две бременности.

# 507
При моята неуспешна бременност беше много странно, ЧХГ-то вървеше много високо, но развитието не показваше да сме объркали седмиците при смятането. Първият ми преглед беше в 5г.с.+4, вече беше 16 000 ЧХГ-то, имаше "трептящо" ембрионче, чуваше се леко и като звук, но не като туптене на сърчице.

# 508
  • На изток от Ада
Мини ,  добра за някой  ... успех с избора!
Чакаме инфо и от pinitos

# 509
Здравейте. Не знам дали споделям в правилната тема, но аз също преживях ужаса на аборта в 22г.с на 12.05.23г по медицински причини - тежка сърдечна малформация на сърчицето.
Не мога да опиша ужаса и болката, която преживяхме. Физическата се забравя още след няколко часа, но психическата е убийствена. Опитвам се да се събера, но изпитвам цялата палитра от емоции - от болка, страх, яд и безпомощност. Може би всеки си задава въпроса, защо точно на мен? Особено след като си бил на половината път до мечтата да бъдеш майка. Родих естествено след 9 часа контракции. Всичко мина, но сега си задавам въпроса ами на къде? Ще се случи ли отново, успешно ли е минал кюретажа? Какви витамини и добавки мога да приемам, за да възстановя организма си? Кога хормоните се наместват, за да ги изследва? Бях на контролен преглед, но не останах много доволна. Лекарката не беше особено изчерпателна. Каза, че всичко уж изглежда нормално, че единия ми яйчник е зад матката, но не реагира на това. Аз обаче имам тежест и болки в яйчниците на моменти и от два дни прорязващи болки в гърдите, въпреки че ми дадоха още в болницата хапчета за спиране на кърмата.. Много съм объркана.

Общи условия

Активация на акаунт