Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 91

• 25 330
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • На изток от Ада
На мен ми се спеше от утрогестан през устата.
Аз пак настинах но съм по-добре Слава на Бог.  Точно май около Гергьовден бях болна

# 646
  • София
Здравейте,
при бременност под колко е притеснително да е прогестерона и трябва да се вземат мерки?

# 647
  • Замък сред облаците
Под референтните за гестационната седмица.

# 648
  • София
Това, което е ниско ниво за мен, може да е нормално за теб. Свидетел съм на жена, която износи бременността си с нива 6-8 ng/mL в 5гс.

Понякога организма понижава прогестерона, защото ембрионът няма потенциал. Трябва да следиш за симптоми на нисък прогестерон, най-често болки в корема (контракции) и прицапване.

Ето референтните (внимавай с мерните единици)
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Progesterone.htm

Здравейте,
при бременност под колко е притеснително да е прогестерона и трябва да се вземат мерки?

# 649
Дели благодаря то за обстойното обяснение. Аз затова най-много се притеснявам, не знаех че съм бременна и го спрях. Около 3 дни не бях приемала дуфастон, след което пак го започнах 2х1. Ще видя сега с утрогестана как ще е. Нямам оплаквания, дано така да си остане. Може би трябва просто да спра да го мисля и да се притеснявам, което и беше най-голямата препоръка на доктора.

# 650
  • София
Дуфастонът е 10мг, утрогестанът е 100мг. За успокоение можеш да слагаш един утрогестан преди лягане - пак ще си застрахована, и ще е повече като количество от Дуфастона.

Абе тоя дуфастон няма ли да го забранят вече?! Има къде по-подходящи форми прогестерон от него...

# 651
  • Замък сред облаците
А де…..

# 652
  • На изток от Ада
Дуфастона е синтетичен и за тромбофилия не е ок

# 653
И на мен ми дадоха дуфастон, казах й ,че ще си купя утрогестан Grinning нямало да сгъсти при тромбофилия, дрън дрън.... Че и каза и ,че няма нужда нмх да си бия. Мани мани.

# 654
Успях да ви дочета.
Бла бла бла, тихичко честито и до успешен пуфкаф финал.
Ян, ти кога си пак на преглед?

# 655
Здравейте, момичета!На 36 години съм и влизам в темата с един спонтанен аборт декември 2022 в осма гестационна седмица, а днес в девета гестационна седмица ми бе направен кюртаж заради кухо яйце. И при двата случая имах кървене.Имам момченце на почти 7 години от същия партньор.Отне време да забременея втори път, но не си представях, че ще последва и трета, неуспешна бременност.Месец преди да забременея през 2022 изкарах ковид. Мислех, че той доста е допринесал за аборта.Съвсем скоро ще започна да правя изследвания, за да видя има ли причина за неуспеха. А на всички вас желая от цялото си сърце в най-скоро време да сбъднете желанията си за живи и здрави дечица Heart

# 656
Момичета, моля ви за съвет, подкрепа, помощ... на всички възможни ръбове съм психически, физически, емоционално 😭

Срината съм и не знам как да се съвзема и от ден на ден ставам все по-зле.
Минаха 25 дни от аборта ми в 22г.с по медицински причини. Все още имам болки в корема и тежест в яйчниците. Усещам пулсации от време на време. От ляво корема ми е малко по-издут и когато се натисна, напипвам нещо твърдо като топче. Ходих при двама лекари казват, че не виждат нищо притеснително. Левия яйчник беше зад матката, сега се е изместил до нея, което е добре. Аз обаче се побърквам от притеснение. Може би най-лошото, което правя е че чета  в интернет. Четох, че са възможни сраствания след кюретаж, те също болели, проблеми с лигавицата, запушвания на тръбите и още куп диагнози и тотално губя кураж,защото беше толкова мечтано бебче, че умирам от ужас дали ще мога да изпитам пак това прекрасно чувство да забременея.
Съжалявам, но наистина няма с кого да споделя и не знам какво да направя 🥺

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 00:12 от kirilova.mm

# 657
  • На изток от Ада
Аз съм с доста кюретажа.  Нямам запушване на тръбите,  страстване също.
Имам аденомиоза и хроничен ендометрит но след кой аборт са не знам  .аденомиоза май след 3.

# 658
  • Замък сред облаците
Кирилова, много четеш, мила. И с най-добри чувства го казвам. Тези сраствания и подобни няма да ги усетиш така.
Болките и пулсациите са нормални, от свиващата се матка, все пак си била в напреднала седмица. След раждане примерно тия пулсации ги има до към 3 месец, макар и слаби вече. Давам го за сравнение. Тежестта е хормонална по всяка вероятност или заради наместващите се органи. Топчето може да е лимфен възел, на който никога преди не си обръщала внимание - аз си имам такъв, по случайност коментиран години преди да забременея. Друг вариант е ако си имала инжекции в корема, понякога стават топчета (при кюртаж не бият там, споко).
Каквото и да си пипаш по корема - напипваш само неща, които са между кожата и коремната стена. Коремната стена няма да ти даде да усетиш нито един орган в таза. Единствено ако пипаш съвсем вляво отстрани под ребрата може да усетиш подуто дебело черво, ако имаш запек примерно. Това ти го обяснявам с идеята да разбереш че си представяш страшни неща на база прочетено, а реалността често е съвсем друга.
В момента си в паника, поеми си въздух и не се притеснявай излишно. Тялото ти има нужда да се възстанови и това няма да стане за 20ина дни.
Вместо да четеш страхотии, отдай се на активно възстановяване - разходки (помагат за спазмите и събирането на матката), любими храни, любими занимания. Не се чувствай виновна да се наслаждаваш на хубавата част от живота - това е да инвестираш във възстановяването си и оттам бъдеща бременност и себе си, а не все едно нищо не се е случило. Надявам се, че правилно обяснявам какво визирам.

Имай предвид, че в интернет хората пишат, за да се оплакват, а не да споделят хубавото. Така ще прочетеш 10-20 страшни истории, а за други 12 хиляди жени при които абортът е минал нормално няма да разбереш нищо (това е средният брой аборти на година в България, които не са по желание). Така че горе главата, позволи на тялото си да се излекува и си отпусни малко душата.

# 659
  • София
Подкрепям АА,фиксирай се върху подготовка за следващата бременност.
И аз след моя късен аборт бях изпаднала в такава дупка и чаках нещо лошо да ми се случи.
Забременях си на третия месец опити,всичко беше наред.В интернет пише всякакви страхотии.

Общи условия

Активация на акаунт