Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 91

• 25 265
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен. Да се включа по темата за вливките. В петък имам записан час за д-р Михайлова, за да проверя имунологията как е. Обаче моя приятелка наскоро беше на преглед при д-р Станулов (който е и моят репродуктивен сега) и той ѝ е казал, че почти нямало имунолог, който да не изпише вливки и че за него те са все още съмнителни и с неясно въздействие върху организма и бременността като цяло. Общо взето ако жената няма аборти нямало смисъл, аз обаче имам един. И сега се чудя, ако ми изпишат и на мен вливки какво да правя, защото до колкото разбрах от форума тези НК клетки постоянно варират и от най-малкото могат да се повишат. Тогава как преценявате дали да си ги направите или не? Има ли критерии при колко завишени НК клетки да се направи вливка и всъщност само НК клетките ли се гледат? Отделно аз имам един аборт преди 9 месеца възможно ли е той все още да оказва някакво въздействие от имунологична гледна точка. За съжаление нямам друго забременяване от тогава и главата ми вече ще гръмне от чудене какво се случва и защо не става отново.

Истината е, че нищо не ни дава гаранция всъщност. Наистина при наличието на аборт или няколко такива се препоръчва да се направят въпросните вливки. Във Фб групата за тромбофилия много жени са писали, че са ги правили и при тях е имало положителен резултат, дали от тях, дали съвкупност от всичко няма как да разберем.
Както е написала Мацето изчакайте си прегледа най-добре и тогава преценете. Аз най-вероятно ще ги направя следващия месец или евентуално юли.

# 76
Благодаря ви момичета Heart, аз явно имам сериозен проблем с търпението и въобще не мога да чакам, а пък обичам да съм подготвена предварително, ако се наложи да взимам някакво решение в петък. Всъщност дори часът ми беше за 29 май, но моята приятелка се отказа от часа си поради причиината по-горе и аз от зор взех нейния час, но пък отказът ѝ малко ме разколебава, но сме различни случаи и все пак ще изчакам да мине прегледа.

# 77
  • София
Недей да се пренавиваш, отиди спокойна, чуй какво има да каже.

# 78
  • На изток от Ада
S G C, иди  . Ми вливките имат действие.  Те нк клетките в началото на бременността влияят. Аз ще слагам РВМС В Надежда.  То 3 м действало. Трябва да слушаме док . Никой не може да каже кое ще помогне и кое не . Само Бог!

# 79
Здравейте мацки, обръщам се към тези които са с ИР, при бременост как процедирахте с глюкофажа сега го пия по 1500мг/ вечер, като бях на ендокринолог и говорихме тя ми каза, че при бременост може и да спра, но тя би го продължила до към 10 седмица, след което отново трябва да направя обрменяване с глюкоза. Вие как процедирахте, че малко се обърках.

# 80
  • София
до 12та го пия, след това спирам и следим глюкоза на гладно, размери на бебе и води. Ако има нещо, среща с ендо. Със сина ми правих така, глюкозата я държах 4,6-4,8, не развих ГД, но и се ограничавах със сладкото до към 9я, след като влезнах в 9я почнах да ям еклери всеки ден Grin

# 81
до 12та го пия, след това спирам и следим глюкоза на гладно, размери на бебе и води. Ако има нещо, среща с ендо. Със сина ми правих така, глюкозата я държах 4,6-4,8, не развих ГД, но и се ограничавах със сладкото до към 9я, след като влезнах в 9я почнах да ям еклери всеки ден Grin
ясно, благодаря Мацето :*

# 82
Здравейте. По невнимание си купих Б12  не метилирана форма, а цианоколбаламин.. Нямам мутации, които пречат на усвояването, но все пак метил е по-добрия вариант доколкото знам.. Сега какво да правя, да ходяя ли да купувам метилирана или да го пия това 😄

# 83
Пий си го щом нямаш мутации според мен.
Дами, колко месеца е нормално да се правят опити на 31г, преди да почнеш да се притесняваш? При нас вече 4м без успех.

# 84
Пий си го щом нямаш мутации според мен.
Дами, колко месеца е нормално да се правят опити на 31г, преди да почнеш да се притесняваш? При нас вече 4м без успех.
Нищо не са 4м. казват до годината е нормално Simple Smile

# 85
  • На изток от Ада
1 год опити.
Аз винаги забременявах ва 1г и нещо опити.

# 86
А мъжът на колко е и следиш ли за овулацията?

# 87
На 35г, сравнително добра спермограма според андролога, овулация по часовник ..

# 88
  • София
Ян 6 месеца бих си дала, след това лекар. Преди сина ми имах едно кухо и една биохимична. И двете бяха от първи опит. След това за сина ми отне 5 месеца някъде, което беше странно, но се случва да отнеме понякога, 4-6 месеца.

# 89
Аз съм на 31, мм на 35 , да уточня,че май не обясних добре.
И мен нещо за около 6м ми се върти в главата,че е нормално,но имаше и фактор години...
Освен цветна снимка и хистеро, май всичко имам изследвано.

Общи условия

Активация на акаунт