Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 91

• 25 275
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
  • На изток от Ада
Аз с тестове за овулация забременях 1 път от 2 м. Първият месец не ги праввих  правилно
мен,  цикъла ми вече 3 м се обърка. Хайде март и преди туй пих лекарства.  Но  април и сега май ,ми идва първо кафяво прицапване ден два и после нормално става.  Към края пак е кафяво . Док в Надежда не успя да каже какво е, трябвало да ме види......

# 91
Аз с тестове за овулация забременях 1 път от 2 м. Първият месец не ги праввих  правилно
мен,  цикъла ми вече 3 м се обърка. Хайде март и преди туй пих лекарства.  Но  април и сега май ,ми идва първо кафяво прицапване ден два и после нормално става.  Към края пак е кафяво . Док в Надежда не успя да каже какво е, трябвало да ме види......
При кой лекар в Надежда си

# 92
  • На изток от Ада
При кой лекар в Надежда си
Чапанова

# 93
  • София
Здравейте,
излязоха ми останалите резултати за тромбофилията. Това са тези, които не са нормалне генотип, останалите Ф2,5,13 са ок.
PAI - хетерозиготен генотип_5G/4G
Фибриноген - хомозиготен генотип_A/A
ITGA2 - хомозиготен генотип_T/T
MTRR -  хомозиготен генотип_G/G
ACE - хомозиготен носител
VEGFA - нормален генотип
TAFI - хомозиготен носител.
Изпратила съм ги на АГ и чакам отговор. Дали не трябва да се обърна хематолог ?

# 94
  • На изток от Ада
Най  -добре хематолог

# 95
Ян, аз съм чела до 35 годишна възраст след една година безуспешни опити, а след 35 при  6 месеца неуспех, трябва да се посети репродуктивен специалист. Ама дали за възрастта само на жената или и на двамата, не помня.

# 96
  • На изток от Ада
Ян, аз съм чела до 35 годишна възраст след една година безуспешни опити, а след 35 при  6 месеца неуспех, трябва да се посети репродуктивен специалист. Ама дали за възрастта само на жената или и на двамата, не помня.
за жената е

# 97
  • София
Докато се ориентираш и отидеш при хематолог, пусни и витамините Б9 и Б12, да видиш какви са им нивата. Мутацията в MTRR е свързана с неусвояване на Б12.

Според мен ти трябва ежедневна терапия с НМХ и стриктно проследяване от АГ с опит рискова бременност/тромбофилия. Виж темата за тромбофилия.

Здравейте,
излязоха ми останалите резултати за тромбофилията. Това са тези, които не са нормалне генотип, останалите Ф2,5,13 са ок.
PAI - хетерозиготен генотип_5G/4G
Фибриноген - хомозиготен генотип_A/A
ITGA2 - хомозиготен генотип_T/T
MTRR -  хомозиготен генотип_G/G
ACE - хомозиготен носител
VEGFA - нормален генотип
TAFI - хомозиготен носител.
Изпратила съм ги на АГ и чакам отговор. Дали не трябва да се обърна хематолог ?

# 98
  • София
Благодаря за съвета, Делисардели. Пускала съм Б12 декември, понеже според АГ беше ниско започнах да пия мет.форма и сега е в горни граници. Б9 ми е 13 при реф.4,6 - 34,8. и него започнах метилирана форма. По принцип ходя в репродуктивна клиника, та за сега имам доверие на АГ-то, надявам се да вземем мерки и следващия път да станат нещата.

# 99
Момичета ,да ми питам как точно става синхрона между АГ,хематолога и ендокринолога…,ако не им съвпадат мненията какво правите…кой точно да слушате

# 100
Слушаш всеки за това,което го касае като специалност. Тромбофилия - хематолога, TSH ендокринолога и тн...

Момичета,аз да питам нещо,че ми е интересно. При бременност какви симптоми сте усещали преди двете черти? Имахте ли  болки в гърдите, лошо ли ви беше, спеше ли ви се? Питам за много рано, около + тест? Аз с успешната Б преди теста още усетих ,че нещо ми има - спях като заклана, бях уморена нон стоп и май ме боляха гърдите... Това беше още преди да ми закъснее май. А с неуспешната нямах никаква промяна в организма, затова и си направих тест на 8 ден закъснение. Просо нищо абсолютно.... Та ми е интересно има ли връзка...

# 101
  • София
Момичета ,да ми питам как точно става синхрона между АГ,хематолога и ендокринолога…,ако не им съвпадат мненията какво правите…кой точно да слушате
Мен точно това ме насочва към Тончев и Чучумишев до някаква степен.До ендокринолог още не съм стигнала (последно като бях ,нямах проблеми),но те в клиниката имат ,иска ми се да имат контакт лекарите ,които ме следят.Кардиолога е в Надежда,там мисля ЖК да си водя.
Ох ,сложно е много ...

Yan със сина ми преди теста ми се спеше много и пишкаше,ама тъкмо се бяхме върнали от почивка и аз си мислех,че не мога да се пренастроя.Гърдите също ме бодяха някак си отстрани и ми миришеше навсякъде едно остро,много специфично.Долавях всякакви миризми,като хрътка станах.
С първата неуспешна нямах никакви симптоми,аз тогава късно разбрах,сега с неуспешната също нямах кой знае какви.Първата ми бременност приключи в доста късен срок,така че няма общо липсата на симптоми с неуспеха.Идея нямам на какво се дължи,но определено не е показателно .Началните месеци бяха много различни при двете.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 22:06 от *Bubble*

# 102
Слушаш всеки за това,което го касае като специалност. Тромбофилия - хематолога, TSH ендокринолога и тн...

Момичета,аз да питам нещо,че ми е интересно. При бременност какви симптоми сте усещали преди двете черти? Имахте ли  болки в гърдите, лошо ли ви беше, спеше ли ви се? Питам за много рано, около + тест? Аз с успешната Б преди теста още усетих ,че нещо ми има - спях като заклана, бях уморена нон стоп и май ме боляха гърдите... Това беше още преди да ми закъснее май. А с неуспешната нямах никаква промяна в организма, затова и си направих тест на 8 ден закъснение. Просо нищо абсолютно.... Та ми е интересно има ли връзка...

Ян, според мен няма какво да се притесняваш, правете си секс за удоволствие и ще стане, наистина е важно да не се фиксира човек в това, а да си живее спокойно и да се наслаждава на “процеса”.
Аз си усетих, че съм бременна седмица преди да ми закъснее, не съм имала някакви симптоми честно казано, ноооо забелязах, че коремът ми стои някак леко и странно подут, а аз по принцип съм със супер плосък корем, но тогава си помислих, че може и от някаква храна да е, другото бяха гърдите, зърната бяха станали доста големи и единия ден под душа забелязах, че има нещо беличко, някакъв секрет, тогава ми светна лампичката, че се случва нещо. Трябваше да ми дойде на 20.03- цикълът ми е по часовник, дано и след аборта си е такъв, аз направих теста още на 19 и вече си беше с две черти(едната бледа) след три дни вече си бяха две ярки чертички. И започнаха да се появяват и другите симптоми, при мен си имаше гадене и супер много усещах различни миризми, гърдите бяха болезнени и доста големички. Сега като се замисля, вече ми липсват тези симптоми 😅

# 103
Ян, с първата ми бременност, преди + теста усещах само напрежение в гърдите. Като преди това поне 5 години не бях имала такъв симптом преди цикъл. При втората ми преди + теста, дори седмица след него, нямах абсолютно никакви симтоми. Започнах да заспивам в 8-9 може би седмица след закъснението. Тогава ми се появи и зверски апетит. Гадненето започна 2 седмици след закъснението.

# 104
  • На изток от Ада
Май болки в гърдите и страшна сънливост и  умора това усещам преди +тест.
Но то всеки пот различно. Ето сега осоло 10 дни ме боляха гърдите.  И няколко дни цях мн изморена едвам се разкарвах (не работя и спа до късно ). Ми ппецапва ми 2 ден кафяво,не е  бременност.

Общи условия

Активация на акаунт