Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 91

• 25 290
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Yan,
При първата ми бременност някъде около седмица преди очакваната дата започнаха да ме болят зверски гърдите. Никога преди това не ме беше боляло така - не можех да спя изобщо по корем и едва се обръщах от едната на другата страна. Изостри ми се обонянието и някои миризми започнаха да ме отблъскват. След като болките в гърдите не изчезваха, направих тест - II. Гаденето, честото пишкане и неудържимата сънливост се появиха след положителния тест.

При следващте три бременности гърдите изобщо не ме боляха, но за сметка на това (пак преди закъснение) ставаха направо горещи, особено ареолите, а по принцип са студени (аз съм студенокръвно Simple Smile ). С последната бременност се хванах и че съм с лека температура 37,2/3 и умирах от жега. Намирах всичко това за много нетипично за мен, защото по принцип съм с температура 36,3/4 и винаги ми е студено.

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 02:50 от Brin de muguet

# 106
  • София
При мен е винаги едно и също , прималява ми 4-5 дни преди датата за тест, все едно ми пада кръвното, за 5 Мин, обикновено не зацепвам и мисля че е кръвната захар паднала. Останалите симптоми чак 6-7ма седмица се появяват.

Момичета излезна неинвазивния, всичко е наред. Чакам търпеливо първата ФМ на 29ти да го видя и там

# 107
  • София
Аз след антибиотика съм се сдобила с кандида 😣 Странното е че нямам никакви симптоми ,ама на микробиологията цъфна като майска роза в умерено количество.

Другата седмица ще ходя до доктора за рецепта,ама да си питам,вие как сте я морили тая гад.
Знам че не е опасна и не е пречка при бременност ,ама някак си ми се иска да я разкарам.

# 108
  • Замък сред облаците
Не са ли ти пуснали антибиограма с МБ?

# 109
  • София
Не са ли ти пуснали антибиограма с МБ?

То това не е ли само за бактериите,където с антибиотик се лекуват?
И за лактобацилите ще взимам мерки 😣

# 110
  • София
Антибиограма е само ако има бактерия. Хайде дано бързо я оправиш.

# 111
Аз след антибиотика съм се сдобила с кандида 😣 Странното е че нямам никакви симптоми ,ама на микробиологията цъфна като майска роза в умерено количество.

Другата седмица ще ходя до доктора за рецепта,ама да си питам,вие как сте я морили тая гад.
Знам че не е опасна и не е пречка при бременност ,ама някак си ми се иска да я разкарам.
Има вагинални глобули обикновено 7-10 дни се слагат и пробиотик поне на мен до сега са ми ги лекували така…а аз имам доста често проблеми с тях ,на какви бяха глобулине не помня различни са всеки път

# 112
  • Замък сред облаците
Така ли беше, мен ми се върти че имах антибиограма като ми излезе една кандида през бременността.

# 113
  • Sofia
На мен са ми изписвали вагинален крем/глобула (еднократно) + хапченца.

# 114
  • София
Така ли беше, мен ми се върти че имах антибиограма като ми излезе една кандида през бременността.

Може да е имало примерна само, изредени просто

# 115
  • Замък сред облаците
Може, не съм в София да проверя.
Иначе са ми изписвали според тежестта на оплакванията и еднократни глобули за 3 месечен курс и 1 седмица глобули и крем.

# 116
В някои лаборатории правят и антимикограми. Аз съм от Бургас, и в една определена правят, винаги там си нося микробиологиите. В темата за гъбичките скоро се обсъждаше къде другаде се правят.

# 117
За кандида има няколко схеми,които изписват.
Антибиограма не са ми правили и АБ не съм пила никога за кандида. Крем еднократно, глобули и микомакс. Аз лесно гъбясвам и като пия АБ винаги пия микомакс за всеки случай

# 118
И на мен във Варна винаги когато са ми изследвали наличието на влагалищни гъбички са ми пускали и микограма, за да видят резистентността им към определените лекарства. За съжаление при мен винаги излиза от по-гадните видове Candida tropicalis и до момента аз нямам успех с конкретно лечение (обикновено глобули и хапчета заорален прием), но след някой друг месец пак се появяват. Бях ходила и при кожно-венеролог, според който понякога тези гъбички могат да са на хормонална основа и около цикъл да си се появяват по-обилно. Аз мисля, че при мен са от яденето на много сладко. За момента единтсвеното което правя е да пръскам с Вулвоваги спрей, уж последния път от масово изолирани бяха станали единични колонии, скоро пак ще проверя да видя какво е положението, но не съм особено обнадеждена, ако се окаже, че е хормонален проблемът.

# 119
  • Замък сред облаците
Точно тропикалис ми излезе през бременността. Макмирор 6 дни и изчезна. Оттогава МБ ми е чиста.

Общи условия

Активация на акаунт