Розацея-тема 6

• 32 772
  • 478
  •   1
Отговори
# 315
Никога не съм била на такъв лазер, ще проуча,  благодаря. До тогава ще мисля някакъв фдт. Положението стана страховито, чак ми се поду бузата и се появи пулсираща болка Cry

# 316
  • Stuck in a moment
Аз ползвам на Bioderma Sensibio. Добре съм с него.
Съжалявам, че имаш влошаване, дано бързо мине.
Станах член на една чужда ФБ група за розацея и там някои потребители споделят за подобрение от сапун със сяра. Пробвали ли сте? Знам, че розацеята може е предизвикана от различни причини, но все пак питам.

# 317
  • София
Аз съм в същата ситуация. Почти два месеца дясна буза ми е надута. Започна с зачервяване с лек оток до носа,после пъпка-не избива и не я пипах. Мазах с какво ли не,след две седмици се появи още една, и трета-подух се като боксова круша. Грозна работа. Сега започна да затихва. Мазах фусидин(по принцип не ми помага),компреси с йодасепт през ноща,скинорен,крем здраве...Започнах да стискам-излиза нещо , но рани и оток ужас,притесних се много. Сега не пипам-мажа скинорен и вече спада но като вляза в банята се разкървява,но поне спада. Никога не съм имала такова нещо. Та търпение и мазане-боли и набира ще мине.

# 318
  • Бургас
Усетя ли зачервяване и подуване, възпаление и започвам мазане със Зинерит. По принцип за измиване и дневен крем ползвам продукти на Synchroline.

# 319
Не е добра идея да мажеш зинерит за всяко зачервяване, защото съдържа антибиотик.

Усетя ли зачервяване и подуване, възпаление и започвам мазане със Зинерит. По принцип за измиване и дневен крем ползвам продукти на Synchroline.

PDL лазерът е този, за който тук в този форум много сме говорили, използва се точно за розацейни зачервявания, но има и много други ползи, като лечение на упорито акне. В леге артис имат такъв лазер.

Иначе, аз ползвам Missha M Perfect Cover ББ крем, много добре скрива червенини и не дразни кожата.

Никога не съм била на такъв лазер, ще проуча,  благодаря. До тогава ще мисля някакъв фдт. Положението стана страховито, чак ми се поду бузата и се появи пулсираща болка Cry

# 320
Благодаря за препоръката. Ще погледна този ББ крем. Принципно използвам ежедневно лятос-зиме слънцезащитен крем Авен Б-протект - има цвят, но не е достатъчен да прикрие моравата бабуна. Кожата на лицето ми по принцип е много бяла и трудно си намирам ББ крем, коректор, фдт, които да са с подходящ цвят,  покривни и да не нанасят вреди на проблемната кожа. Мажа се с метронидазол постоянно и малко се поуспокои зоната. Скиноренът вечер също облекчава донякъде.

# 321
  • София
Ползвали ли сте този фон дьо тен https://shop.lillydrogerie.bg/enough-premium-rich-gold-double-we … ukan-100ml-543454
За смесена кожа с розацея да ли е подходящ?
Относно bb на Misha кой номер цвят ползвате и става ли за комбинирана кожа?

# 322
Аз получих вчера този Enough и го пробвах. Само един ден съм го носила, но съм много доволна засега, никакво дразнене и неприятно усещане не получих в рамките на деня.

# 323
  • Glasgow
Здравейте, и аз вече официално с розацея, съмнявах се от около година, самодиагностицирала се по снимки в интернет, но мислех и че може да е екзема от студ, все още не можех да преценя от какво се активира. Дерматоложката днес ми каза, че не е от студа, ами от амплитудата от студено като влеза на топло. Имам само от едната страна на лицето, горната част на скулата 😓 Предписа ми няколко продукта на Розакюр, които нямам все още, трябва да се поръчат. Някой ползвал ли е?

# 324
Аз не съм диагностицирана но съм ползвала слънцезащитен и кремчетата на Розакюр. Моята кожа е по-скоро силно чувствителна с куперозни участъци и тази марка ми понася добре, но чудеса не прави, само поддръжка.

# 325
Аз съм доволна от продуктите Розакюр.
Да споделя, няколко пъти си направих маска с мед и сяра и сякаш малко се дръпна червенината. Имах едни ситни пъпчици и те се махнаха.

# 326
Минавам да ви споделя,че тия дни имах известни проблеми със състоянието на кожата. Дали поради студа и вятъра, дали поради хормоналните промени около фазите на цикъла (или и двете) ми избиха отвратителни червени и болящи петна - кандидат пъпки. Бузите също бяха доста зачервени. Мазах се 2 пъти на ден зонално със скинорен, отгоре метронидазол, крем Авен за завършек и успяха да се минимализират почти напълно. Не че няма още какво да се желае, но предвид всички ужасни влошавания през годините, кожата ми е направо здрава. Досега винаги съм ползвала кремовете разделно- през вечер единия,ту другия, заедно не бях.

# 327
  • Glasgow
Аз поръчах продуктите на Розакюр, но таблетките ги нямаше дори на склад (в град в провинцията съм за няколко дни), ще потърся в София. Толкова неща ми каза да не консумирам, сега пия кафе и ми е гузно, каза да не пия, но не мога без него.

# 328
Jokerr, би ли споделила повече! Какво ти препоръча от серията и от кои храни да се ограничаваш?

# 329
  • Glasgow
Тези ми препоръча, също и таблетки, които не успях да намеря. Измивен гел, дневен крем, нощен крем. За диета- нищо "вдигащо ", кафе, червено вино, нищо пикантно, да намаля сол и подправки, без сауна/парна баня или топлинни процедури за лице😔
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт