🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 10 (14.05 - 21.05) - ФИНАЛ 🌴

• 34 070
  • 667
  •   1
Отговори
# 495
  • Буркина Фасо
Струва ми се, че Светльо нарочно не искаше да запали този огън. Твърде много хора играеха този сезон за Благой, нямаше как да не спечели с това жури.
И аз си го помислих. Светльо, който иначе без проблем палил огнището в лагера, изведнъж не успя! Просто не успя!
И аз така мисля!
кой завърши трети ?

# 496
Да, Светьо като Булкин падна, за да продължи напред Благо. Но в Сървайвър всички приоми са разрешени.
Жалко за Ермина.

# 497
  • София
Противоречива е неговата победа за феновете на оригиналния Сървайвър. Коментирано е, че Жени е посъветвана да гласува за него, за да има смс вот, койно беше ясно, че той ще обере. Като цяло бившите сървайвъри не го харесват, но не искат да говорят просторно по темата и победатата му. Аз го харесвах, но към днешна дата бих искала друг тип победители.
Посъветвана е от продукцията да гласува с празен глас за Силвия, за да създаде равенство и да се стигне до sms гласуване. Жени никога не би гласувала за Николай, гласът за Силвия беше с искрени доводи, защото са приятелки, но в Live миналата година каза (преди това бях изтрила всички спомени от този Съвет и вот), че въпреки това, тя е осъзнавала, че това е "празен" глас, а не такива са били намеренията ѝ. Най-тъжноно е, че Николай до ден днешен не е разбрал същността на играта, защото прави анализи на следващите победители и порицава наличието на всякакви коалиции. За него "Сървайвър" е да си ловиш храна, да си направиш стол и маса с подръчни средства и като цяло: битово оцеляване.

# 498
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Изгледах Надкаста с Ермина и Цецо.
И в игрите,и в подкаста ги харесах - приятни хора с точно виждане над играта.
Ермина си каза завоалирано,че Благой има довогорки и затова са му дали игри,за да стигне до финал и да спечели.
Аз отдавна ви казвам,че има разпределени едни пари там,пък който,каквото иска да си мисли.
Въпреки това, нямам против Благой,но бих била доволна и ако Ермина беше спечелила.

Обявиха ли нов сезон?
Гледах финала,но само последните 20-30 минути от епизода.

# 499
Не, не обявиха.

Моите 2 цента за финала снощи: гледах с часове назад, защото имах по-интересни неща за вършене. Фен съм на Сървайвър, но тръпката я нямаше. Посредствен съвет и посредствен победител, които са в пълен унисон с нивото на сезона. Нямах фаворит, победата на Благо ми беше безразлична, каквато би била и на Ермина, и на Дани.

В анкетата гласувах, че не съм щастлив от победителя, от съвета, от последния епизод и от сезона. Искам нов сезон, но не такъв. Предочитам Милошев, ако ще върне истинския Сървайвър (сезон 6). Ваня се справи - не тръгна добре, но се подобри значително до степен да се радвам да го видя отново като водещ. Оценката ми за сезона е “Слаб” (3.5/10). Положителното бяха синематографията и Ваня. Лошото - каст, каст, каст, монтаж (липсващи възлови разговори, твърде дълго отразяване на битки), режисура (пълен хаос; то не бяха СМСи, идоли, епистоларни подсказки и предимства…нищо не се получи).

Надявам се, ако има Сървайвър отново, да видим социално надиграване, стратегии и големи ходове. Не едно сепаре познати овце, чийто овчар спи под едно дърво, докато си чака лептата от стадото. Нещо такова се получи тук и беше крайно отегчително за мен като зрител и фен на формата.

# 500
  • София
Благодаря за новата корица, че аз лично нямаше как да я сменя!
В неделя ще има и нова корица с вече известния победител.

Ами честито на Благо и неговите фенове! 😊

Аз съм раздвоен. От една страна се радвам за него и съм доволен, защото по принцип винаги ми е бил симпатичен още докато беше футболист, особено силно бях за него, когато синята коалиция стана прекалено нагла на племенните съвети, но нещата претърпяха нов обрат след като синята коалиция се саморазруши, а пък Благо спечели някои игри на косъм/шанс или защото да си го кажем му полегнаха (визирам Иван със сигурност и може би Светльо, ама това в Сървайвър си го има и е част от играта).
От една страна на финала той изпъкваше най-много и сложен до другите двама съм съгласен с победата му, но генерално погледнато ми остава едно неудовлетворение, както бе и със Зоран през миналия сезон. Само дето за мен Зоран бе по-тежък като победител. Всъщност не могат да се правят паралели. Не знам и кой тръгна да сравнява Благо със Занев и Ники Мартинов, но последните двама бяха много по-впечатляващи и доминиращи в игрите и като цяло в сезоните си.
Но Благо си е силен участник, видял две и двеста и алфа мъжкар. На този финал с този каст докопа ли се такъв до финала е ясен изхода...
Като за този сезон победата на Благо си бе повече от логична и сякаш целия им сезон получи идеалния завършек с оглед концепцията.
С това жури и по начина по който се разви сезона всичко останало би било аномалия. И пак щеше да има недоволни, в това съм сигурен. Даже може би щяха да са повече...
Аз отдавна го написах, че ако Благо е на финал няма кой да го бие. Само Павел или Тино, но пак би било сложно и трябва примерно Павел да е с Благо и още един от чалга коалицията. Същото важи и за Тино. Даже Тино май би спечелил вотовете и на резервите, което е бонус.
А при мечтан финал от Благо, Тино и Павел, то Благо би спечелил с 5 твърди гласа срещу 4 за Павел и 4 за Тино.

Финалния племенен съвет не ми хареса. От финалистите адекватно се държа само Благо, но то бе и лесно, защото победата му беше в кърпа вързана. Ако беше срещу Павел или Тино щеше да се озори повече. Но той умее да си омайва хората с приказки, само че в този случай щеше да говори много повече.
Дани звучеше твърде популистки, а и сам си каза, че е бил в роля и едва ли не ги е лъгал. Лошо няма, това е Сървайвър. Ама не случи на сезон и жури. Точно това жури нямаше как да оцени играта му. Иначе Дани бе в най-сложна ситуация като резерва при сформирани вече много силни коалиции.
Ермина пък която ми е симпатична и тайничко и стисках плаци мина в защитна позиция и тръгна да се обяснява и сама да се оплита. Все едно гледах Игри на волята и другарския съд, който спретнаха на Мани и Фейгин.
Докога подобни ходове ще се приемат като долно предателство и забит нож в гърба?

Журито също не ми хареса. Харесаха ми само въпросите зададени от Цецо на първо място и може би на Чефо. Геви също зададе неудобни въпроси ама пък поведението и не ми допадна. Павел и Тино ми харесаха много ама те реално въпроси не зададоха, а само констатираха сами за себе си някои факти. А когато има жури аз го свързам с неудобни въпроси и остри диалози, а не политкоркетност или само хвалби или констатации.
Очаквах много повече от Снежана, а Георги се изложи много. Такова поведение и думи към едно младо момче и финалист, тц тц. Да, според много фенове Дани е въздух под налягане, но момчето си стигна финала по всички правила и беше най-убедителен в игрите.

Между другото от тримата финалисти, който и да беше победил щях да го приема, защото нямах дразнител на финала, но както писах радвам се за Благо, въпреки че съм леко раздвоен.

Сега ако трябва да кажа само едно име, което някак си да ми изпъква като общо представяне, то това е на Павката. И мисля, че това момче заслужава втори шанс след години.

Генерално сезон 7 не ми хареса и му давам слаба оценка, заради лошия каст, лошия монтаж и прекалено многото смени на правилата. Но от друга страна ми липсва. Просто си го обичам това риалити.
Догодина (вярвам, че ще има нов сезон) се надявам пак турците да го правят. Защо? Защото показаха, че се учат от грешките си, а те имат парите за да имат силна начална база. Просто им трябва много по-добър каст, както и много по-добри редактори и психолози, които знаят за какво става въпрос.
Милошев имаше твърде много шансове и при него винаги е имало скандали и уговорки. Именно от него тръгна лошото име на Сървайвър Бг и западането му. Както и заради безхаберието на bTV.

Ваня се справи много добре. След лошия старт със слаб 2 завърши с отличен 6 и генерално бих му дал една оценка от 5. И вярвам, че може още и в момента в никакъв случай не желая нов водещ.
Именно Ваня направи най-голямото развитие от целия каст през сезона, хаха.

Имам критика към продукцията, която дано чете и си вземе поука!
Значи:

Не може да пускате видео материал с най-доброто от всеки един от финалистите пред журито!
Защото така могат да им повлияят, а това е недопустимо. Могат да покажат нещо за някой от финалистите, което да подразни някой от съвета, нещо за което не е знаел или пък да вдъхнови някой колебаещ се да вземе страна.

И за финал искам да завърша позитивно.
Цветово, операторската работа и музика - браво!
Но най-позитивното нещо този сезон са игрите. Най-обезопасените игри във всички родни риалити формати. И най-красивите. Направо все едно гледахме някакви художествени шедьоври. Толкова красиво стояха. Абе едно съвсем друго ниво спрямо Сървайвър от минали сезони, ИВ и Ферма.
Игрите бяха лесни в началото и скучни, но много бързо промениха нещата. Само че игрите дори тогава бяха такива, че винаги създаваха интрига и винаги беше интересно поне що касае крайния резултат. А не да гледаме как един много по-бърз мачка останалите.
Повечето им игри от средата на сезона до самия край биха били сложни дори за кадри от ИВ.
А финалните три игри си бяха баш ИВ марка.
От догодина градивна критика и съвет към продуцията:
Вкарвайте повече подобни игри и да има повече многокомпонентни битки. Не да преобладават, просто разнообразявайте. И вкарвайте малко повече пъзели вместо толкова много целене. Ако толкова много държите на стрелбата нека да е 2 игри целене, 1 игра пъзел (примерно). Дори 3 към 1 хайде.
Също така в първончалната фаза с две племена и много участници нека да има и истински отборни игри, а не само дуели.

Ами това е. 😊

# 501
И за мен игрите бяха най-доброто този сезон, наистина красиви и приятни за гледане. Нека има малко повече пъзели, да, все пак е сървайвър уж.

Доколкото знам са снимали едновременно 2-3 балкански сезона, явно затова могат да си позволят такива мащабни и впечатляващи конструкции, честно, впечатлиха ме.

Март месец една позната беше постнала снимка как гледа гръцкия сървайвър и играеха една от "нашите" игри хаха

Иии най-сетне приключва сезонаюът на бг риалитита и аз имам цели 2 us сезона на сървайвър да изгледам, пазех си ги за след разочароващия бг сървайвър 😅

# 502
  • София
Явно Благо ги води в Арбат за пореден път. Всички около него се въртят. Татяна е смешна с тези филтри:

И едни миналогодишни - Денис, Джули, Бо, Йо и Мила, снимката е от вчера:

# 503
И аз гледах Надкаста с Ермина и Цецо, наистина ми харесаха, те можели да говорят, и да мислят, а Цецо дори е много забавен. SunglassesJoy
Колко осакатени образи виждаме в тези предавания, после на живо не можем да ги познаем...

Но с едно нещо не мога да се съглася, Туджаров и Неделчо през цялото време хвалеха стратегията на Дани, наистина ли...
Да приемем, че той е имал добра стратегия, защото оцеля до финала. Но социалната му игра беше пълна дупка. И колко успешно си играл тогава, ако нямаш никакъв шанс за победа сред журито?! След трите думички в Сървайвър, най-важна е четвъртата, Победи! Smiling Imp

# 504
  • Козлодуй
Този сезон повече ми харесва от миналия Simple Smile Като гледам миналогодишните   участници не мога да си спомня нито един - а сегашните са ярки личности Simple Smile И на мен ми е мъчно, че свърши Simple Smile Ще си чакам Игрите на волята Simple Smile

# 505
Но с едно нещо не мога да се съглася, Туджаров и Неделчо през цялото време хвалеха стратегията на Дани, наистина ли...
Да приемем, че той е имал добра стратегия, защото оцеля до финала. Но социалната му игра беше пълна дупка. И колко успешно си играл тогава, ако нямаш никакъв шанс за победа сред журито?!

Казах го и преди няколко страници, но да защитя Дани пак - той направи (според мен) единственото, което можеше да направи за да оцелее по-дълго в играта. Беше пуснат в играта на свършен факт - коалициите се бяха оформили и никой не искаше да го допусне в своята :
 - Племето на "Воините" го изгониха и пратиха при "Известни", при момента на размяна на играчи
 - "Известни" пък си имаха твърдата чалга коалиция, където нямаше никакъв шанс да се внедри.

И така, неискан и от двете страни, избра стратегията да се снишава колкото може и за мен, това беше единствената възможност да оцелее до края, просто нямаше как от никоя от страните да намери съмишленици за какъвто и да било ход.

На финала, с такава 3ка нямаше шанс да спечели - имаше по 1 представител на двете големи коалиции, които обраха гласовете на коалиционните си партньори.

Единственият шанс Дани да спечели, беше Благой и Татяна (или някой друг "Известен") да са с него на финала, което да му позволи да вземе гласовете на "Воините". Но това не беше в негов контрол, предвид, че финалистите се решаваха от игри. Ако имаше елиминационни съвети до край, Дани изглежда, че поемаше контрол над ситуацията и можеше по съвсем друг начин да подреди финалистите...

# 506
  • Варна
Единственият шанс Дани да спечели, беше Благой и Татяна (или някой друг "Известен") да са с него на финала, което да му позволи да вземе гласовете на "Воините". Но това не беше в негов контрол, предвид, че финалистите се решаваха от игри. Ако имаше елиминационни съвети до край, Дани изглежда, че поемаше контрол над ситуацията и можеше по съвсем друг начин да подреди финалистите...
Ако имаше елиминационни съвети докрая, тогава стратегията щеше да е друга и нямаше да има смисъл да се пазят слабите в игрите до финала. После като са трима силни на финал, по-трудно се печелят имунитети.

# 507
Ако имаше елиминационни съвети докрая, тогава стратегията щеше да е друга и нямаше да има смисъл да се пазят слабите в игрите до финала. После като са трима силни на финал, по-трудно се печелят имунитети.
Напротив - дори и да е с елиминационни съвети до края, пак имаш полза да избуташ слаби играчи до финала. Едно нормално жури, винаги ще предпочете мислещ, играещ играч, пред някой избутан до финала (като Татяна или Светльо например). Никой играч няма полза от това, да има други силни играчи със себе си на финал. Като 'силни' и  'слаби' нямам предвид само представянето им в игрите, а силни по Сървайвърски играчи.

# 508
  • Варна
Затова съм писала слаби в игрите, а не слаби играчи. Татяна и Светльо не бяха просто слаби в игрите, те бяха и слаби играчи.
Йо беше слаба в игрите, а добър играч. Карин беше силна в игрите, добра в стратегиите, но разчиташе на предварителните договорки и не успя да привлече блуждаещи гласове.

# 509
  • София
От него се изискваше да отстранява противници.Голямо предизвикателство си е,а и нямам спомен за друг оцелял от самото начало да успее да надиграе всички и да се завърне триумфално.
Има. "Легендата" Мартинов , разбира се..
Тц,отстрани го Янита на стрелба с лък.
Разбира се там беше малко по-различно-победителят в дуела можеше да избере дали да остане на острова или да се върне в племето.
Янита го върна и той започна да печели имунитети.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 17:24 от avicom

Общи условия

Активация на акаунт