Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 13

• 219 566
  • 4 066
  •   1
Отговори
# 3 570
С тия ангажименти двамата ,и кучетата около рояла ,както Генчо се изказа е само за пред камерите.Иначе двамата изобщо не ги виждам заедно ,освен сексче или да поддържат клюките че уж любовта им  продължава.Коренно различни са .Просто по договор сега ще обикалят БТВ ефирите да се изтъкват колко са "влюбени".

# 3 571
Без да защитавам Елена за правописните грешки, но редакторите имат съвсем друга работа. Коректорът оправя правописни, граматически и пунктуационни грешки. Всички, които познавам с издадени книги, си отделиха една немалка сума за коректор.
Потвърждавам, както и че писателите не са грамотни по отношение на граматиката.
Бивше гадже пишеше и даже издаваше.
Ролята на редакторката му беше да оправи сюжетни и смислови проблеми или според него "да му осакати дечицата". Даже и на нея така беше казал, че като го кара да промени нещо, все едно си избожда очите на децата. Grinning Грешките в текста се оправяха от друг човек. Въпреки не вагона, а стотиците вагони с книги, които въпросният писател беше прочел, и въпреки че майка му беше завършила българска филология, той допускаше много лаишки грешки.
Но пишеше хубаво, признавам си, макар и не в харесван от мен стил.
Както и да е, отплеснах се, но наистина ми е интересно, че има хора които считат писателите и редакторите за филолози и непотрешими в българския език. Grinning

# 3 572
Ето малко информация какви са изискванията за един редактор: https://in.indeed.com/career-advice/finding-a-job/editor-responsibilities

Ето какви са в тази обява:https://bg.jooble.org/desc/6066057003682785458?ckey=%d1%80%d0%b5 … 32933694301231622

# 3 573
Много са ми странни някои коментари тук. Евгени и Валерия от снощи до днес изглеждали отчуждени, кучето стояло между тях... Не знам какво се очаква, да се мляскат пред екрана, да седнат един върху друг?! Не са длъжни на никого да показват чувствата си по такъв личен начин в студио, където са отишли да дадат интервю.
А дали ще останат заедно или не, дали ще се женят и т.н. времето ще покаже. Дори това не е задължително да се случи. Както и ако беше избрал Елена пак не е задължително да създаде истинска връзка с нея. Ясно е че всички се надяваме такова предаване да завърши със сватба, но в крайна сметка да не забравяме, че дори в живота няма гаранция за нищо и понякога не се получават нещата.
Аз им пожелавам да са щастливи и ако наистина има тръпка между тях, да създадат прекрасно семейство. Но има време, не очаквам 6 месеца след запознанството си да вдигнат сватба и да си народят деца.
Каузата на Валерия е страхотна и е много грозно да бъде обиждана и омаловажавана от хора, които вероятно едно живо същество не са спасили през живота си. Нищо лошо не виждам в това да се опита чрез участията си по студиата да набере средства, с които да покрие задълженията си и да помогне на още животинки. Вече става банално дори да се обсъжда това.
Елена снощи се видя, че не е преживяла отпадането си, както и Мика. Мен дори Ирина ме изненада приятно вчера в студиото на Преди обед. В предаването често изглеждаше доста злобна, но вчера се изказа добре и честити на двойката. Много е важно като паднеш да се изправиш, както казва Елена, но и да го направиш с достойнство. Евгени като че също показа някаква неприязън към Елена. Може да се е случило още нещо между тях след края на предаването, което ние не знаем.

# 3 574
  • Вестерос
Все тази какви са. Елементарни правописни грешки...

# 3 575
Борави с думите Елена трябва да ѝ се признае.Повече от финала ме развълнува нейната изповед.Наистина е отдавала сърцето и разголвала душата си.Браво момиче,проявените чувства никога не са напразно,а когато обекта не им отговори тогава излизаш от случката по-мъдър.Неуспехите каляват душата и вярвам ,че Елена след "обръщането с хастара навън" е пораснала повече и е извлякла на максимум поуките от това приключение.

На 100 % поддържам казаното!

# 3 576
Не е тайна, че през цялото време симпатизирах на Елена и до последно се надявах тя да е победител, вероятно бях си направила някакъв подсъзнателен пренос, идентифицирайки се с нея.
Но след края на предаването и развръзката, след като се слегна прахта на всички бурни емоции и реакции...осъзнах нещо.

Ако някой те харесва и искаш да го влюбиш в себе си - то той непременно трябва да те хареса и оцени точно такава, каквато си, без усилия, без излишни напъни и старание, за да правиш добро впечатление, и най-вече - без да притъпяваш по-острите ръбове на характера и самоличността си или да смаляваш силата на женската си енергия, само и само да не засенчиш собствените му дефицити.

В това отношение, въпреки, че никак не ми е любимка, Валерия даде урок на всички нас, които винаги са изпитвали необходимост да полагат старание, да предразполагат, да режисират щастлива развръзка в подобни ситуации...
Нещата трябва да се случват органично и не на всяка цена, особено ако цената е собственото ни достойнство.

Честно казано, дори се възхищавам на невъзмутимостта и стоицизма на Валерия, която в ситуации, провокиращи естествен комформизъм и желание да бъдеш дипломатичен, само и само да избегнеш конфликт - тя не изневери на твърдата си позиция (с което подразни много хора, включително и мен преди) и не сметна за нужно и пръста си да мръдне, за да се хареса и да бъде удобна.

В крайна сметка, да цитирам Паскал: "Сърцето има своите доводи, които разумът никога няма да познае"

Пожелавам им щастие на Евгени и Валерия, дано връзката им устои проверката на времето сега, когато вече няма пречки да се обичат открито, защото често именно тези препятствия засилват страстта и устрема, а при тяхната липса, нещата започват да изветряват.

Майката на Евгени - без коментар. Но само някой като Валерия може да устои на набезите ѝ да продължава да се меси в живота му, вероятно и той прецени същото като я избра.

Елена заслужава по-различен тип мъж и от сърце ѝ пожелавам да намери истинското щастие за нея!

# 3 577
Ето малко информация какви са изискванията за един редактор: https://in.indeed.com/career-advice/finding-a-job/editor-responsibilities

Ето какви са в тази обява:https://bg.jooble.org/desc/6066057003682785458?ckey=%d1%80%d0%b5 … 32933694301231622
Това какво се изисква от дадена фирма няма нищо общо в случая. Да, Елена допуска елементарни грешки - факт. Но това не значи, че влиза в работата на редактора да коригира тези грешки. Друг е въпросът, че някои работодатели искат да си спестят някой лев. Повече умения за малко пари.
Всеки от нас има по някой познат, който изпълнява по няколко длъжности за една заплата. Нищо че не му влиза в работата.

# 3 578
  • София
Opossum, благодаря за съдействието, тъкмо си мислех има ли смисъл да се отговаря на тази потребителка. Доста агресивно поведение.
Вече имаше един перманентен бан на агресивна защита на Валката. Новорегистрирани потребители също така агресивно се опитват да я защитават.

Сега си ме представете с тона на Валерия: Това няма как да стане. Няма нещо, с което да ме накарате да си променя мнението за нея. 😀

Благодаря на всички, които споделяха за последния епизод и за последващите изяви на участниците. Интересно ми е да знам какво се случва с тях, но не толкова, че да ги гледам.

Само Мика гледах. Чудесно момиче с чудесни каузи, особено за диабетноболните дечица. Но то с такива родители, не е и чудно, че е такава. ❤️

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 12:57 от Илит

# 3 579
# 3 580
И Елена е от тия дето искат да спестят някой лев, затова сама си е автор, редактор и коректор. Нарича го one-woman media. Ама заради всички претенции за интелигентност не би ли било добре в крайна сметка да се пише грамотно. Проверявайте ги тия текстове и толкова.

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 12:46 от Танчитка

# 3 581
Аз съм доста объркана: при Цитиридис ми изхлеждаха напълно ок, тази сутрин ми изглеждаха като да нямат нищо общо вече

Вяли и безплътни бяха тази сутрин, видимо им е омръзнала играта.
При Цитиридис са участвали преди излъчването на развръзката. Тогава още им е било някак интересно какво предстои.
Днес вече са в реала. Това ги притеснява и същевременно им отвори очите.
Не мога да приема, че още не са се опознали. Имаха достатъчно време. Към днешна дата 7 месеца. Дори и рядко да са имали срещи, съществуват толкова много начини за контакт. Ако наистина се обичаха, нямаше да спрат да си говорят и споделят. А това е липсвало. Липсва им желание за близост и връзка.
Да седна на един метър от човека когото обичам? Когато си с някой, то е във всеки един момент.  А колко много ще го искаш, когато до този момент си нямал много тази възможност. Не са едно цяло. Две красиви половинки от различни слънца. Дали ще имат шанса да обединят тази топлина и енергия? Не мисля.

# 3 582
Пак сме извадили шпагите, виждам Smiley

Отново да ви призова да спрем да патологизираме участниците. Много е грозно. И е невярно. На Евгени мога да му припиша синдрома на златното дете (някъде 2 теми назад обяснявах, защо не отговаря на нарцистичния профил). Елена явно е човек на крайностите - в мненията и в емоциите. Но е далеч от психопатологията. И даже няколко реда по-надолу ще дам и един от многото си аргументи защо.

Изгледах ги при Цитиридката. Ми, не ми се сториха фейк. И двамата не са много експресивни в изявата на чувствата си (Валето е демонстративна, само когато иска да натрива носове, през другото време е спокойна, равна една такава), така че поведението им ми се стори автентично за темпераментите им. Само на въпроса за секса бих казала, че се почувстваха крайно дискомфортно... не, не, нека сме си в терминологията на предаването - дисконфюзно Smiley Мисля, че Валето много добре знае, че Генчо е палувал в имението, но не с нея. Ама не може да се каже това пред камера, налЕ. И другият съмнителен момент за мен беше това великодушие на Валерия да признае някакви качества на когото и да е било. Айде, айде, гледахме я цял сезон на синхрони как обезценява останалите без цедка, не на нас тия Smiley

Иначе като цяло им се умилих и ме усмихнаха (не е моят тип човек Валето, но си стоя зад думите, че щом са се харесали и са се взели, им пожелавам само щастие! Стига да се обичат и да не се тормозят взаимно, всичко е точно). Като се прибера в България, ще подкрепя каузата на Валето. За животинките - винаги! Heart

Кученцето голям сладур! Heart

За Ети и Мика - не видях злоба. Пикантни въпроси, пикантни отговори. Ако ги слушахме в американски контекст, реакциите щяха да бъдат - the tea, the drama, щяха да ги наричат savage с цялата положителна конотация на съвременния жаргон. Аз се забавлявах с това интервю, не знам за вас.

Ох, пак ли тоя наратив за злобните и завистливите женици, които не харесваме Валето? Smiley Окей, айде аз да ви кажа защо не я харесвам.

Аз съм тийм Елена. Което не значи автоматично, че харесвам, одобрявам и подкрепям всяко нейно действие, напротив. Но Елена ми е в пъти по-симпатична от Валето и в пъти по "мой човек", защото аз лично ценя в нея едно качество, което съм видяла - с Елена, въпреки всичките ѝ недостатъци, можеш да се разбереш (ето го аргументът Simple Smile ). Къде с по-малко думи, къде с повече, но ако седне човек и поговори с нея, съм с усещането, че тоя разговор ще доведе донякъде, ще има истинско взаимодействие на позиции и мнения. Към Валерия такова усещане нямам. Тя е инатлива (инатът в моя речник е негативно качество, упорството е друга бира вече), надменна, незряла. Още живее с тази присъща за тийнейджърите нагласа, че е над всички и всичко. Рязка е в общуването си, не може въобще да прецени думите ѝ какъв ефект имат върху отсрещната страна. Егоистична (съдя по това, което каза на един синхрон - че заради каузата си пренебрегва себе си, но и другите). Не ми е изцяло черна Валерия, но за мен лично е наистина важно да мога да се разбера с някого, да чувствам, че има пространство за диалог. Ако това го има, мога да пренебрегна други видни и невидни недостатъци.

И за да не се движим само по оста Елена-Валерия, ето с кои участнички още чувствам, че мога/не мога да се разбера в един хипотетичен личен разговор:
Ще мога да се разбера още с: Ирина, Меган, Лиа, Райя, Айлин, Джия, Виктория, Мика, Поли, Мони (на кантар ми е, но клоня към да по-скоро);
Няма да мога да се разбера още с: Теодора, Габи, Елисавета, Пам (при нея нещата много зависят от контекста и наратива - ако в наратива тя е в желаната роля, ще се разбереш с нея, ако не, няма да мели брашното с теб).

Другите или съм ги забравила, или нямам достатъчно впечатления.

# 3 583
  • Варна
Аз се удивлявам колко бързо се наложи една нова дума от екрана - сконфузно.
Мисля, че в този ѝ вид най-напред я произнесе Ирина, после Валерия и други, а наблюдавам, че  и в темата някои я пишат по този начин. Приемам като глагол сконфузих се и пр. но като определение и прилагателно не. Примери - Изпадаме в конфузна ситуация, моментът е конфузен и тн.
Новата дума ми звучи от сорта на всякаш с излишната буква отпред.
https://kaksepishe.com/konfuzna/

проксима, не знам дали визираш мое мнение от тази нощ, но аз написах дисконфюзно иронично.  Защо? Мисля, че всеки, гледал предаването, ще се сети.

Ирина също в някой от двата подкаста каза, че е научила вече правилната дума на български!

# 3 584
Благодаря за редакцията

Точно това значение !
👮♀

Общи условия

Активация на акаунт