Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 13

• 220 503
  • 4 066
  •   1
Отговори
# 540
Clare, не мога да си представя семейство, в което жената не може да готви. Наистина. Докато се омъжих в хладилника си имах единствено алкохол и не се прибирах у нас, освен от време на време, за да спя.
Откак имам деца готвя почти всеки ден. Първо с пюренцата почнах, а после с прояждането и сериозни манджички. Даже на почивки не ходим толкова по ресторанти, напрягам се ако не им е под контрол менюто. Та си е супер важно за една жена да може да готви. Дори и мъжът да готви, няма да го прави всеки ден, а и те са много по-безхаберни откъм качеството на продуктите.
Не е полезно деца да се гледат с купешка храна. И аз не го вярвах като млада, ама си е така.

MariyaHris, разбира се, наличието на деца променя всичко и си длъжна да можеш да им готвиш здравословно и да го правиш всеки ден.

Но Ирина имаше предвид хващането и задържането на мъж, не толкова майчинството. Типичните руски схеми ала Кобилкина. Не смятам, че съм длъжна да готвя на гадже или партньор, ако нямаме деца и двамата работим. Нито някой го е изисквал от мен. Това не значи, че не го правя, ако имам време и желание.

Освен това като я поразпитаха, стана ясно, че и тя не си готви всеки ден. Също прослувутата морковена торта, която направила за Евгени, я правила за пръв път в живота си. И под “готвене” разбира да можеш да правиш бъркани яйца и подобни Grinning

# 541
Гълъбите по сватби за мен са за темата Сватбени селски номера и пинизи. Уплашени животни, младоженците ги държат нескопосано, летят в различни посоки. На едно ниво са ми с танца с жив петел и тричането на кучета.

# 542
...
Момчетата и в двата подкаста се опитаха да ѝ обяснят, че това за готвенето е по-скоро източна/руско-молдовска културна особеност и младите БГ мъже, включително и те, вече са доста по-толерантни откъм манджите, особено ако мацката е красива и готина, но тя си настояваше.
Без Неделчо, той се съгласи за готвенето. 😅

Практиката показва, че Ирина е права. Simple Smile Момчетата сега говорят така, но някой ден като свикнат с вкусната домашна храна, друго ще говорят.

# 543
Разбираемо, Ирина не прелива от интелект и действа с клишета. Хубаво сготвената манджа и разнообразният секс са само част от пълноценното и здраво партньорство, иначе ако беше така, то нямаше толкова бракове/връзки да са провалени.

# 544
Е, вече зависи какво имаме предвид жената да може да готви. Ако трябва да е топ шеф, според мен не е важно. Но здравословно и вкусно си е задължително. Ако не за да се омъжи, то за да си отледа децата здрави.

Ирина изобщо не е говорела за секса, че е най-важен. Напротив, каза, че със секс мъж не можеш да задържиш, важна е комуникацията.
Просто каза, че майка й е казала, че ако не готвиш, няма да се омъжиш. Аз смятам, че е обратното - ако се омъжиш, няма как да не готвиш Simple Smile)
Също смятам, че само с комуникация не става, и водните и земни и въздушни и огнени елементи вс трябва да присъства в едни взаимоотношения, за да са пълноценни.

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 20:19 от MariyaHris

# 545
...
Момчетата и в двата подкаста се опитаха да ѝ обяснят, че това за готвенето е по-скоро източна/руско-молдовска културна особеност и младите БГ мъже, включително и те, вече са доста по-толерантни откъм манджите, особено ако мацката е красива и готина, но тя си настояваше.
Без Неделчо, той се съгласи за готвенето. 😅

Практиката показва, че Ирина е права. Simple Smile Момчетата сега говорят така, но някой ден като свикнат с вкусната домашна храна, друго ще говорят.
Нека се яде домашна храна, но да се поделят задълженията. След като аз и мъжът ми еднакво време работим, то би следвало да си разделяме и задачите вкъщи. Аз обичам да готвя, понеже обичам да похапвам. Не претендирам, че съм много добър готвач, но някои неща ги правя добре, поне за нашия вкус. Вкъщи сме на периоди понякога само готвя и от време на време мъжът ми, понякога си поръчваме - когато сме много заети на работа, останали сме до късно да работим, изморени сме и т.н. Сега периодът при нас е малко по-различен, но няма да навлизам в подробности. Истината е, че е както се разберете в семейството. Това е. Аз лично вярвам, че когато и двамата партньори работят, би следвало да си разделят задълженията.

# 546
И без да се омъжва, и без да има деца е хубаво да може една жена да си приготвя храна, най-вече за здраве, после и за красота. Правиш нещо за себе си, после са останалите.

# 547
Ирина по някоя конкретна неуспяла готвачка ли разсъждава или по принцип?

# 548
Положително нещо за Евгени - от един момент започнаха да го обличат по-добре. Гледам стари кадри - на едната вечеринка беше само с елек. 😳

# 549
Танчитка, бяха общи въпроси към нея. Ирина, противно на казаното във форума, наблегна основно на комуникацията, че е важна за едни взаимоотношения. За готвенето просто спомена, че майка й така й е казвала и, че обича да готви.

# 550
Е, вече зависи какво имаме предвид жената да може да готви. Ако трябва да е топ шеф, според мен не е важно. Но здравословно и вкусно си е задължително. Ако не за да се омъжи, то за да си отледа децата здрави.

Ирина изобщо не е говорела за секса, че е най-важен. Напротив, каза, че със секс мъж не можеш да задържиш, важна е комуникацията.
Просто каза, че майка й е казала, че ако не готвиш, няма да се омъжиш. Аз смятам, че е обратното - ако се омъжиш, няма как да не готвиш Simple Smile)
Също смятам, че само с комуникация не става, и водните и земни и въздушни и огнени елементи вс трябва да присъства в едни взаимоотношения, за да са пълноценни.

Ние с ММ сме си ги поделили преобладаващите - понякога на шега му казвам "моята ракета земя-въздух" Simple Smile И аз мисля, че трябва да има баланс меджу елементите. Впрочем... и да не съм офтопик отново... в картата на Евгени ми направи впечатление, че доста от трансперсоналните планети са му ретрограни, но пък елементите бяха изключително добре балансирани - почти по равно от всички.

# 551
Ирина по някоя конкретна неуспяла готвачка ли разсъждава или по принцип?

Не, осланя се на "Любовта на мъжът минава превз стомаха" и според нея като му врътнеш една баница и после един зърнен масаж и е капитулирал за годините напред. И да не се вика, тихо и подмолно, с мяукане и шепнене.

# 552
waterproof, а защо е нужно да изопачаваш казаното от Ирина? Любопитно ми е:) Жената каза, че със секс мъж няма как да задържиш, най-важното е комуникацията.

# 553
Ама каква ти баница?!? В къщата трябва да се стеле тежката миризма на пържено! По възможност преплетена с цигарен дим и миризма на кисело зеле! Нарича се уют JoyJoyJoy

# 554
Смейте се вие, ама Капитонова е качила нивото – финалист в Хелса (на звездите). Руската школа повелява кандидат-булките да могат да омайват с гурмета.

Общи условия

Активация на акаунт