Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 13

• 219 824
  • 4 066
  •   1
Отговори
# 1 395
Значи, да ви кажа честно, на един мъж, ако му е важно какво работи една жена, дали е престижно и как ще го предствя в обществото, а не какво му дава като емоции,  очевидно не е много мъжествен мъж и една мъжкарана би му дошла добре и вероятно ще го възбужда.

И между другото Елена може да е мъжкарана като външност, но и Валерия е мъжкарана като поведение.

Не знам какво му е нивото и средата на Ергений, но да не се окаже, че за да стигнат височайшето му ниво, момичетата ще трябва да паднат надолЕ.

Как съдите, че Валерия е готова за брак, като представите й за връзка са да се натискате на пейка, а като я питат нещо смислено, се чуди защо й се губи времето за натискане.

Между другото помня, че се говореше, че Валерия също е отгледана само от баща си. А майка й снощи каза, че са от 30 години заедно. Някой знае ли подробности?

# 1 396
Аз да се включа за подбора. Не са виновни ни психолози, ни HR-и. Не знам как е в "Ергенът" по другите страни, но в нашия си вариант на формата имаме позната формула:

1) Връзкарчета - визирам най-вече Теодора и стринка Елисавета; връзкарството на Валерия ми е под съмнение, а за Елениното връзкарство мисля, че успешно го разбихме тоя мит;
2) "Рекрутнати", за да има сеир - Мони и Габи (могат да влязат и в категорията "Влезли, за да наберат повече последователи и популярност");
3) Влезли, за да наберат повече последователи и популярност - почти всички Simple Smile ;
4) Заблудени (статистки), за които мисля, че наистина са минали кастинг и са влезли с тотално погрешни очаквания за разврата на събитията - Мика, Меган, Райя, Мария, може би Габриела преводачката.

Подборът няма как да е много по-различен от горепредставената извадка, защото никоя жена с нормална работа не може да си позволи да отсъства толкова дълго време от работното място, за да влезе в такъв формат. Отделно повечето средностатистически люде много добре знаят как се прави телевизия у нас, т.е. залага се на як сеир и омаскаряване на всички действащи лица. И даже бих казала, че в нашата телевизионна реалност да си "статист" не е обида, по-скоро комплимент и признак, че си изкарал късмет, защото не се налага после да се червиш на излизане.

# 1 397
Елена "За мен краят на една връзка е когато започнем да се питаме какво ще ядем". Много нелепо изказване. Ергени да не е милионер? Всяка вечер ще са я на Малдивите, я на Дубай. Ще имат лична готвачка, която да им готви и да кърми бебето. Малко се изсили с това изказване. Битовизми има навсякъде. Тя явно очаква "приказката" да продължи вечно. Вече си го представих... Ергени: " Ленче, ко ще ядем?" Елена: "Край! До тука бяхме. Съсипа всичко. ЧаЛ!!!" 🤣
Според мен тя имаше предвид, ако спре комуникацията между тях и започнат само да се питат за вечерята, е краят. Искаше да каже, че за нея е много важно да общуват помежду си.

# 1 398
Рационален не означава мъжествен. Валерия е по-когнитивен тип и се аргументира без много емоции, но не е мъжествена.

# 1 399
Скрит текст:
Значи, да ви кажа честно, на един мъж, ако му е важно какво работи една жена, дали е престижно и как ще го предствя в обществото, а не какво му дава като емоции,  очевидно не е много мъжествен мъж и една мъжкарана би му дошла добре и вероятно ще го възбужда.

И между другото Елена може да е мъжкарана като външност, но и Валерия е мъжкарана като поведение.

Не знам какво му е нивото и средата на Ергений, но да не се окаже, че за да стигнат височайшето му ниво, момичетата ще трябва да паднат надолЕ.

Между другото помня, че се говореше, че Валерия също е отгледана само от баща си. А майка й снощи каза, че са от 30 години заедно. Някой знае ли подробности?
Слава Богу, патриархатът някои са го изоставили, където жената е функция на мъжа и за която професионалният и социален живот не са определящи за личното й удовлетворение, а е важно само това, каква връзка ще “реализира”.
Скрит текст:
Елена "За мен краят на една връзка е когато започнем да се питаме какво ще ядем". Много нелепо изказване. Ергени да не е милионер? Всяка вечер ще са я на Малдивите, я на Дубай. Ще имат лична готвачка, която да им готви и да кърми бебето. Малко се изсили с това изказване. Битовизми има навсякъде. Тя явно очаква "приказката" да продължи вечно. Вече си го представих... Ергени: " Ленче, ко ще ядем?" Елена: "Край! До тука бяхме. Съсипа всичко. ЧаЛ!!!" 🤣
Според мен тя имаше предвид, ако спре комуникацията между тях и започнат само да се питат за вечерята, е краят. Искаше да каже, че за нея е много важно да общуват помежду си.[/spoiler]
Понеже общуването им беше нейната агресивна логорея.
Духовната храна е важна, но и това, как една двойка се справя с битовизмите, е жизнено важно.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 10:10 от Tsugumi_

# 1 400
  • Разпиляна във въображението
Според мен тя имаше предвид, ако спре комуникацията между тях и започнат само да се питат за вечерята, е краят. Искаше да каже, че за нея е много важно да общуват помежду си.

Че тя общува и за двамата - говори, говори... той вмъкне реплика и тя продължава да говори, докато каже всичко и за двама им.

# 1 401
На мен Валя ми е много по-мъжествена като поведение.Ето и майка ѝ е казала "на третия ден,който и да е ще те върне" нещо подобно.И тогава няма никакво значение колко е красив човек,ако поведението е нула.Никой ли не забеляза какво ѝ каза Генчо като отидоха там на безлюдното място,тя най накрая се успокои ,че нямало хора и той какво каза"ти по принцип мразиш/не обичаш хората" как беше точно..?Не са добре такива изказвания за човек в когото си влюбен..уж. Grinning

# 1 402
За мен постановката на сезона е ясна: всички срещу Елена. Но най-вече екипът. Много е било важно до последно да я държат в заблуда относно реалността. Което не е било никак етично, но пък си струва откъм интрига.

# 1 403
  • София
Валерия досега не е била влюбена? На 24? Буахахаха! Повярвахме.

# 1 404
Ергени е доста последователен в поведението си - търси сериозна, зряла жена, готова за семейство. Много добре вижда, че Валерия не е готова за това. Темата с кучетата също не я одобрява. Колкото и да е привлечен от нея, според мен ще избере Елена.

# 1 405
Валерия досега не е била влюбена? На 24? Буахахаха! Повярвахме.

Да, и аз се сериозно се чудих на това изказване. Не знаела на кого да си даде любовта досега, нямало на кого... Ем... Тя в саксия ли е расла, в изолатор? Smiley

Едит: Още повече, че тия приказки колко любов някой има да даде на някого, очаквам да чуя от хора на по-зряла възраст, не от 25-годишни момичета. И също така, тия изказвания много се бият с категоричното нежелание на Вал да се обвърже сериозно преди формата.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 10:28 от blue_haru

# 1 406
Какво общо има хумора майка-дъщеря ("с тая голяма уста всеки мъж ще те върне на третия ден", това естествено една майка не го казва сериозно) с мъжкарското поведение?

Елена върви много по-сериозно в мъжката енергия: превзема, бори се, ласкае, обобщава ситуацията, дава предложения. Ми да изкара и един пръстен накрая, то само това остана.

# 1 407
Елена се държи с Евгени така, че все едно тя е мъжът. Тя му прави комплименти, тя инициира близост...
Мхм. "Отдадена" какво да кажем.
Че "сервилна" и "отчаяна" не стоят добре в ефир.

Семейството на Микаела се показа много топло, възпитано и ненатрапчиво.
Да не би да искаше да каже, че му се е отдала.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 10:54 от pandorina

# 1 408
Ама Мика и Вал??? Мики, всички помним как му се дърпаше на Генчо в басейна 2 епизода назад, на кого ги разправяш тия приказки от 1001 нощ колко си влюбена😃 При Вал силно се учудих на приказките за брак. Не ми се струва готова да се бракува, какво остава деца да има. Още повече, че преди формата явно е била на противоположното мнение.
В тази манипулирана напрегната изкуствена среда май почти всички набързо ги хваща Стокхолмският синдром. Особено успее ли Генчо по един или друг (често гнусен и гаден) начин да интимничи с тях. Тъжна и жалка история отстрани.

Сигурна съм, че масово след такова преживяване ще се чувстват използвани, употребени, изнасилени. Психолозите да си кажат обаче.

# 1 409
  • Някъде там...
Да, и за мен това имаше предвид, отново много хора я разбират прекалено буквално. Да общуват, да бягат от коловозите. Между другото, голяма част от това, тя го заяви още при един от първите им разговори на диванчето. Че тя не е съгласна ролята на жената да е да седи вкъщи, да готви и да гледа децата, че 1+1=1, но всеки остава себе си във връзката.

Общи условия

Активация на акаунт