🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 62]

• 55 435
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Също, мислим до Виаленд да отидем с колата. Според вас ок ли е?

Как да ви отговорим като сте забранили ЛС ???
Упс. Моля за извинение. Не знам защо е така. Не съм си ползвала профила от години. Flushed
Мисля, че го оправих.

Да попитам и друго. Искам да купя бюджетни долнища на анцузи за децата. Някой да знае на къде да се насоча?

# 376
Polo assn била турска марка. Яко пазарувахме от там. Днес в Парадайз влязох в магазина им. Същото екипче за внучето ми, което купихме за около 30 лв, тук е 90, при това с намалението. Имат хубави детски дрехи.
За обувки препоръчвам магазини Flo явно са верига. Има ги на няколко места.

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 15:22 от SilviPv

# 377
Дайте идея за някакъв маршрут за разходка из Истанбул. Ще разполагаме с един ден. Основните исторически забележителности сме ги посещавали всички, без Долмабахче. Като райони сме разглеждали почти всичко интересно във Фатих и от другата страна на Златния рог - района около кулата, Истиклял и Таксим. Аквариумите сме ги посещавали. Не сме ходили по разните им паркове и градини, но мисля да ги оставим за друг, по-подходящ сезон. По островите също не ми се ходи.
Та не ми се иска да повтаряме, а нещо ми се поизчерпаха идеите. Целта ни е някаква по-лежерна разходка, в приятен район с интересни места за хапване, колкото да се потопим за малко в атмосферата на града.

# 378
  • София
Открих 2 сайта за билети за Долмабахче:
според първия за трима излиза 87Е
https://istanbulepass.com/istanbul-attractions/dolmabahce-palace … i-Jigzv6ASMAmN6mU
а според втория 104Е
https://www.dolmabahcepalace-tickets.com/?gad=1&gclid=Cj0KCQjw_O … uGdAaAnP7EALw_wcB
Да не съм объркала нещо и да не би да не влиза нещо в цената?
И като платя 3 билета после как ги показвам там като нямам интернет?

# 379
  • Майничка
...А тези дни ще купувам билети иска ми се спален ,но не знам нали ще може 2 възрасти с дете на 12г сме?
Не можете трима в спален, освен ако не сте с много малко дете без място.
Вариантите ви са или 3 места в кушет, с риск да сте с още един непознат, или три спални, детето с единия възрастен в едно купе, а вторият - в друго, евентуално пак с непознат, или 2 спални и един сингъл, така единият е сам в цяло спално купе, но билетът му е към 130лв. Освен това, невинаги има възможност за сингъл.

Ние миналата година пътувахме тримата с детето в кушет. Качихме се от Пловдив, в купето вече имаше един младеж от Щатите, когото посъбудихме, но за компенсация сутринта го нахранихме, че беше пропуснал да се зареди.
На връщане пак бяхме в кушет, но в отделни купета, че искахме две долни места. Влакът беше пълен основно с турски студенти в Германия, много симпатични и любезни хлапета, стана моабет.

# 380
Това е официалният сайт :https://www.millisaraylar.gov.tr/Lokasyon/LokasyonDetay?LokasyonId=3
Ние миналата година ходихме рано , когато отваряха , опашка нямаше, купих билети , ако поискате дават безплатен аудиогид. Идете рано защото после опашките са огромни за билети и в самия дворец става  пренаселено. После идват групите.
Сайтът , който публикувах има цени в турски лири.
Открих 2 сайта за билети за Долмабахче:
според първия за трима излиза 87Е
https://istanbulepass.com/istanbul-attractions/dolmabahce-palace … i-Jigzv6ASMAmN6mU
а според втория 104Е
https://www.dolmabahcepalace-tickets.com/?gad=1&gclid=Cj0KCQjw_O … uGdAaAnP7EALw_wcB
Да не съм объркала нещо и да не би да не влиза нещо в цената?
И като платя 3 билета после как ги показвам там като нямам интернет?
https://

# 381
Някой наясно ли е до кога пътуват кушет вагоните? Ние обмисляме пътуване ноември до Истанбул с влака и оттам качване на круиз.
Какви са ни вариантите за предвижване от гара Халкалъ до круизния терминал, предвид че ще сме с доста багаж и малко човече?
Някой ползвал ли е клетките за багаж на порта и да е наясно с цената?

# 382
  • Варна
Целта ни е някаква по-лежерна разходка, в приятен район с интересни места за хапване, колкото да се потопим за малко в атмосферата на града.

АЗИЯ , вапорче до Kadikoy и сетне по уличките нагоре до Kadikoy Bull Statue има десетки и стотици ресторантчета , магазинчета , пекарни , кафе току що мляно и печено и т.н. , и т.н. , и т.н. ,

# 383
  • София
Някой наясно ли е до кога пътуват кушет вагоните? Ние обмисляме пътуване ноември до Истанбул с влака и оттам качване на круиз.
Какви са ни вариантите за предвижване от гара Халкалъ до круизния терминал, предвид че ще сме с доста багаж и малко човече?
Някой ползвал ли е клетките за багаж на порта и да е наясно с цената?
iren11, целогодишно пътува влакът от София до Истанбул.
на гара Халкалъ се качвате на Мармарая и след 40минути слизате на гара Сиркеджи. Тъй като Халкалъ е първа спирка  спокойно ще можете да се настаните с багажа и детето. На Сиркеджи се качвате на трамвай 1 посока Галата и слизате след 10 минути на спирка Tophane. Там е Галата порт. Трамваят е постоянно претъпкан и ще Ви е по-трудно с багажа, но се надявам към 7-8 часа да е все още сравнително спокойно.

# 384
Извинявам се,че сигурно е задавано като въпрос,но не мога да ровя назад поради липса на време. Ако може поне да ме ориентирате горе долу колко лири е пътуването,независимо с автобус,трамвай или корабче в едната посока(чета нещо за около десет лири) и може ли двама човека да ползваме една Истанбулкарта?
Мъжко не пази неговата. Този въпрос наскоро май го бяха задавали,почти съм сигурна,но не помня.

# 385
  • Бургас
Caroline_Bingley  Истанбулкарт може да се ползва от двама, до 4 души /повече става неудобно/Автобус, трамвай /вкл.Носталгия и Т3 в Кадъкьой/, Телеферика за Пиер Лоти, ферибот Еминьоню-Юскудар, Метро - по 9.90тл, Другите фериботи са 12,63 тл, Принцови о-ви - 27 тл, Тур на остров Буюкада - 34 тл.Метробус и Мармарай не сме ползвали, но тези и други цени може да проверите тук: https://iett.istanbul/icerik/IETT-Toplu-Ulasim-ucret-Tarifesi. Истанбулкарт е с лимит 500 тл от датата на активиране - 1 месец. 3 дни за двама ни излезоха 630 тл, затова се наложи да купим и втора карта, но много пътувахме с фериботи и автобуси и затова.Преценете си пътуванията и не зареждайте наведнъж. В това отношение Истанбул е най-лесния за придвижване град!

# 386
Роже, благодаря!
За влака ясно, че е целогодишен, но според дамата на нашето международно гише само лятото пътуват кушет вагоните. Не е ясно още в каква конфигурация ще пътуваме. Дали само тримата, но човечето е малко и не му е нужно място, или ще дойде и краката, която си е тинейджър.

# 387
  • София
iren11, не веднъж тук в темата сме коментирали, че осведомеността и информираността на дамите от международните гишета на БДЖ клони към нулата. Не зная дали и в този случай не е така.
Според моите наблюдения влакът има един и същи вагонен състав независимо от сезона. Тази година в края на януари си пътувахме в спалния вагон за двама души, а си имаше и два вагона с по четири легла.

# 388
Много вероятно да не са наясно. Ще изчакаме да излезе разписанието на влака и да разберем колко човека ще пътуваме, и тогава ще правим планове. Надявам се да имаме почти три пълни дни в Истанбул.

# 389
Aniksi много благодаря !
Засега решихме,че искаме разходката ни с корабче да е до Румели Хисар. По-точно ММ реши. Каза,че той има едно нещо,на което държи и което иска да види и то е тази крепост. Той си я хареса още на първо ходене.
Сега като се случи така,че ще имам още един ден бонус въобще няма да бързам.
Но за Пиер Люти ме отряза. Нямало да се качва на лифтове.
Сега ще търся с какво друго да запълваме програмата. Изглежда,че ще ходим с хората от предния път,същото момче екскурзовод,което е супер,защото е много готин и сме много доволни от него.
Не,че ще ходим някъде с групата.
Но все пак е супер,че ще сме в същия състав.

Общи условия

Активация на акаунт