🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 62]

• 55 296
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Аз си помислих, че става въпрос за нещо като висящото кафе, социален ресторант един вид да платиш обяд и някой друг да го изяде. Явно не е това.

Някой може ли да предложи рибен ресторант с гледка към Босфора?

# 481
Аз съм напълно "ЗА".
Макар,че сигурно ще гъмжи от народ.
Но пък атмосферата ще е уникална.
Междудругото някой да има идея къде живеят Бергюзар и Халит Ергенч?
Знам,че ви застрелях с въпрос.
Няма да ги дебна,но съм много любопитна.
И понеже знам,че много от вас са вероятно фенове на сериалите и специално на тази двойка се осмелих да попитам.
Много ги харесвам.

Живеят в Лондон 😁.
Бяха в Туикенхъм,6 зона с метрото
Сега са по към центъра 😁.

Видях ги,докоснах се,приказвах ,снимах се с тях,сбъднах мечтата си да ги срещна,любимите ми Берг и Халит,иАли/това стана в Истанбул/
Сега Айлето вече се увеличи с Ханчик и Лейлуш💜❤️💜❤️💜❤️💜❤️💜

Серизоно ли са в Лондон? Ама окончателно са се преместили?
Гледам снимките,че качват от там и мислех,че с а просто на екскурзия.
А не ги следя изкъсо та не знам.
Защо ли са решили да живеят там,интересно.
Благодаря ти за информацията.

# 482
  • София
По нагоре някой беше питал да попитам и аз /че ми стана интересно/какви са тези социални - общински ресторанти.

Не бях чувала за такива и ми стана интересно мислех ,че е нещо по-различно от по евтин ресторант.
Социалните ресторанти са евтини заведения тип закусвалня. Трудно е да се каже за тях, че са ресторанти. По-точно са като едновременните наши студентски или работнически столове на самообслужване.
В Истанбул има 9 такива социални ресторанти, които са собственост на община Истанбул.
Работят по принцип до 20 часа, но има определено количество сготвена храна за обед и към 15-16 часа най-късно всичко е свършило. По принцип са за бедните слоеве на населението, затова се казва и социален ресторант. Можете да закупите 3 вида храна /супа, основно и десерт, обикновено е някакъв плод/ за 29ТЛ, напитките са по 12ТЛ. Не бих ги препоръчал, защото на всеки му е ясно, че тази услуга е насочена към определени слоеве от населението, а не към туристи, които идват за два три дни и се предполага, че като са отишли в Истанбул имат достатъчно средства.
Ето и няколко снимки от тях.
Скрит текст:

# 483
Redemi, наистина ли си ги виждала? Прати ли поздрави от България, на какъв език си говорихте, те как се държаха? 😍

# 484
Редеми[/ мисля и преди е казвала за тази си среща.
Аз помня. На мен ми е интересна причината да се преместят. Знам,че те са доста активни политически и бяха основни противници на режима на Ердоган. Другото е уж по-големите възможности за децата им.
Интересно решение и доста крайно.
Да,не са първите и последни,но се изненадах.
Те как си продължават участията в сериали и проекти в този случай? Сигурно много често пътуват до Турция.
Берг сега си гледа детето. Но Халит си снима.
Даже наскоро ме покани Берг в масовия й канал в ИГ. Шокирах се като видях поканата. Разбира се,едва ли сама си поддържа социалните мрежи.
Новата тъпотия,която измислиха са тези канали.
Аз съм сигурна,че са се държали много добре.
Толкова хубава двойка са,толкова талантливи.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 13:04 от Caroline_Bingley

# 485
И аз ги следя в ИГ и двамата. Много ги харесвам Wink

# 486
Чисто новичко видео за Истанбулкарт vs Ситикарт.

https://youtu.be/8nuZb91ceTM

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 21:11 от pepel_ot_rozi

# 487
  • Варна
Някой може ли да предложи рибен ресторант с гледка към Босфора?

Може да хапнете по ресторанчетата около всеки рибен пазар които са десетки в града и задължително има на всички кеьове за вапорчета и фери , примерно на северния край на моста Галата( отсрещния край на Египетския пазар) като погледнете вляво има рибен пазар и зад него има 2-3 ресторантчета със споменатата рибена чорба за 2 лв. и прекрасна печена прясна риба за 10 лв . Също хубав рибен пазар с ресторантчета има и под Лалели на самия Босфор( по скоро Мраморно море Simple Smile , с голяяяям кеф гледка Simple Smile . НЕ ПОД МОСТА ГАЛАТА - там режат главата от кокалчетата , а качеството е гняс

# 488
Здравейте,

На 18.09.2023г. пътувам с нощния влак до Истанбул. Моля за препоръка на хотел близо до гара Сиркеджи. Колко 
турски лири  е добре да има човек кеш за престой 3 дни ? Плащане с дебитна карта на  DSK  в магазини и
ресторанти дали е възможна.

Благодаря предварително за отговорите!

# 489
  • Варна
Колко  турски лири  е добре да има човек кеш за престой 3 дни ? Плащане с дебитна карта на  DSK  в магазини и

Последните месеци във връзка с дивата инфлация НА  НЯКОЙ МЕСТА въведоха по високи цени при плащане с каква да е карта. Да се тегли кеш от банкомат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  има такси - понякога доста  солени  Sad . За да разберете вашата карта за какво/колко питайте в банката. Ние напоследък гледаме още от тук да предвиди колко ще похарчим и съответно сменяме от левове. Ако имате доходи в евро може да си сменяте в чендж там щото ако минете лев/евро /лира ще загубите от едно превалутиране повече. А за разчет всеки различно - за обяд или вечеря с пълно меню 100 евро няма да ви стигне , а може и с геврек (60 ст.) или бюрек с 1 евро за двамата , нали знам , може 2 , може 200 , може 2 000.Мн.хубава рибена чорба за 2 - 3 лв. и прекрасна печена прясна риба за 10 лв. Може да хапнете по ресторанчетата около всеки рибен пазар които са десетки в града и задължително има на всички кеьове за корабчета и фери , примерно на северния край на моста Галата( отсрещния край на Египетския пазар) като погледнете вляво има рибен пазар и зад него има 2-3 ресторантчета със споменатата рибена чорба за 2 лв. и прекрасна печена прясна риба за 10 лв .

# 490
  • Майничка
Здравейте,

На 18.09.2023г. пътувам с нощния влак до Истанбул. Моля за препоръка на хотел близо до гара Сиркеджи. ...
Изхода на метрото Мармарай е на ул. Ebussuud, по нея има много хотели, преслушайте ги в букинг. На нас ни препоръчаха Marmara Deluxe и сме доволни от престоя, но търсехме голяма стая за трима/четирима, иначе имат едни при-, та чак подземни, които не ми се видяха много атрактивни.

# 491
Колко  турски лири  е добре да има човек кеш за престой 3 дни ? Плащане с дебитна карта на  DSK  в магазини и

Последните месеци във връзка с дивата инфлация НА  НЯКОЙ МЕСТА въведоха по високи цени при плащане с каква да е карта. Да се тегли кеш от банкомат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  има такси - понякога доста  солени  Sad . За да разберете вашата карта за какво/колко питайте в банката. Ние напоследък гледаме още от тук да предвиди колко ще похарчим и съответно сменяме от левове. Ако имате доходи в евро може да си сменяте в чендж там щото ако минете лев/евро /лира ще загубите от едно превалутиране повече. А за разчет всеки различно - за обяд или вечеря с пълно меню 100 евро няма да ви стигне , а може и с геврек (60 ст.) или бюрек с 1 евро за двамата , нали знам , може 2 , може 200 , може 2 000.Мн.хубава рибена чорба за 2 - 3 лв. и прекрасна печена прясна риба за 10 лв. Може да хапнете по ресторанчетата около всеки рибен пазар които са десетки в града и задължително има на всички кеьове за корабчета и фери , примерно на северния край на моста Галата( отсрещния край на Египетския пазар) като погледнете вляво има рибен пазар и зад него има 2-3 ресторантчета със споменатата рибена чорба за 2 лв. и прекрасна печена прясна риба за 10 лв .
Smile

# 492
Мое мнение от месец май за пътуването с влак и хотела.
https://bg-mam.ma/p/1554196/46512457
Здравейте,

На 18.09.2023г. пътувам с нощния влак до Истанбул. Моля за препоръка на хотел близо до гара Сиркеджи. Колко 
турски лири  е добре да има човек кеш за престой 3 дни ? Плащане с дебитна карта на  DSK  в магазини и

Благодаря предварително за отговорите!

# 493
  • Варна
Има ли фенове на "Опасно изкушение"?

Често снимат от заведение с хубава гледка. На заден план има джамия пред която спират ферита.

Някой може ли да каже кое е това пристанище?

# 494
Това на Ортакьой прилича сякаш.

Общи условия

Активация на акаунт