🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 62]

• 55 298
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
missNoir, много ще се облъскате от Св. Стефан до Еминюню пеша. И после пък като хванете баирестите сокаци по Мода. Много вървеж се очертава, ще ви стегне чипика и няма да ви се гледа нищо в един момент. Трябва по-щадящо да подходите. Предвижете се с нещо до Еминюню и после обикаляйте из Мода. Тъпкано е и там. То празно в Истанбул няма сякаш.

# 466
Ето снимка , заставате с гръб към фер. терминал за Rumeli Kavagi и отсреща се вижда надписа на хотел Legacy Ottoman . Близо два часа се пътува до Сариеръ. До самия фериботен терминал има хубаво заведение -La Marina. Ние много не успяхме да се разходим по крайбрежната алея, много силен вятър духаше.
Има ли директно фери (корабче) от Еминюню/Фенер/района на Галата до Саръйер и ако да, от кое пристанище тръгва?

До сега се пулих в картата и пунктирите и стигнах до извода, че няма директно, но не съм сигурна.

Мисля за 1 ден да видим Св. Стефан и исках Саръйер, но май е много сложно придвижването.
Видях, че е по-лесно от Св. Стефан да стигнем до Мода, но като съм ви чела, май повече се харесва Саръйер.

Хотелът е в Шишли. Видях, че от Саръйер има автобуси до хотела ни, но исках до там да се повозим по-дълго, заради сина ни.

# 467
  • София
missNoir, вече са ти казали. Не бих вървяла пеша от църквата до Еминьоню. Приятният участък е съвсем кратък. После ще се измъчите. Автобусите попадат в задръстване, но ако искате, се качете. Най-приятно е с ферибота. Слизате на Каракьой. Ако ще ходите към Саръйер, трябва да минете по моста Галата до Еминьоню. Пътува се 1,45 часа. В линка, който дадох в предишния коментар пише часовете. Ако искате Кадъкьой/Мода, има ферибот от Каракьой. Има и от Еминьоню. Тълпи със сигурност ще има. Wink

# 468
  • Варна
Благодаря ви, момичета!
На всички 😘

# 469
Здравейте съфорумки Flowers Hibiscus
Мисля да отскоча до Истанбул в началото на Октомври 6,7 и 8 та имам питане досега не съм ходила есента дали няма да е студено мнооого се чудя ? Дъщеря ми ме успокоява че времето ще е супер за разходки та да видим не съм резервирала още. Дилемата ми е за 29,30  септември и  1 .10. или 6,7 и 8 октомври една седмица разлика.
Ще съм ви благодарна ако някой от вас сподели бил ли е по това време там.
Хубав ден пътешественички Flowers Sunflower

Отивам да ви чета, че много имам да наваксвам. хихихихи

# 470
Много е относително това за времето, няма как да предвидим намеренията на природата. Но миналата година ходихме от 5 до 14 Октомври и времето беше супер, точно за разходки. Беше хубаво есенно слънчево време. Какво ще е тази година кой знае. Ако мога да те ориентирам по дрехите - аз съм по-зиморничава и бях с по-тънко зимно яке, от долу с дълъг ръкав. От време на време махах якето. Мъжа ми беше с тънко кожено яке и му беше добре. Дъжд валя само първия ден, но краткотраен за 1-2 часа. После до края беше слънчево и хубаво.

# 471
  • София
По нагоре някой беше питал да попитам и аз /че ми стана интересно/какви са тези социални - общински ресторанти. И сигурно е говорено ,но аз пак да питам за хубав хамам и ще пуснат ли дете на 12г.
Вече нямам търпение за втори път ще посетя Истанбул този път изцяло самоорганизирано.
Ще пътуваме с влак билетите са купени , хотела е запазен близо до Топ Капъ е.

# 472
  • София
По нагоре някой беше питал да попитам и аз /че ми стана интересно/какви са тези социални - общински ресторанти.
Верига общински ресторанти на прилични цени - https://tesislerimiz.ibb.istanbul/tesislerimiz-3/

# 473
  • Някъде в Европа...
Какво мислите за разходка в Истанбул по време на уикенда, когато им е 100-годишнината на Републиката? Много се изкушавам.
Някъде дали ще мога да видя предварително какви мероприятия ще има в различни части на Истанбул?

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 22:44 от AIR

# 474
Аз съм напълно "ЗА".
Макар,че сигурно ще гъмжи от народ.
Но пък атмосферата ще е уникална.
Междудругото някой да има идея къде живеят Бергюзар и Халит Ергенч?
Знам,че ви застрелях с въпрос.
Няма да ги дебна,но съм много любопитна.
И понеже знам,че много от вас са вероятно фенове на сериалите и специално на тази двойка се осмелих да попитам.
Много ги харесвам.

# 475
  • София
Здравейте съфорумки Flowers Hibiscus
Мисля да отскоча до Истанбул в началото на Октомври 6,7 и 8 та имам питане досега не съм ходила есента дали няма да е студено мнооого се чудя ?...
Моя съвет е - давай с 200 🤓 Миналата година бяхме с ММ 22-25.10 времето беше перфектно - сега проверих снимки - денем аз съм с дънки, памучна жилетка и къс ръкав, ММ тениска и къси гащи, вечер по тъмно с тънки якета

# 476
  • Варна и...духом на Босфора
Аз съм напълно "ЗА".
Макар,че сигурно ще гъмжи от народ.
Но пък атмосферата ще е уникална.
Междудругото някой да има идея къде живеят Бергюзар и Халит Ергенч?
Знам,че ви застрелях с въпрос.
Няма да ги дебна,но съм много любопитна.
И понеже знам,че много от вас са вероятно фенове на сериалите и специално на тази двойка се осмелих да попитам.
Много ги харесвам.

Живеят в Лондон 😁.
Бяха в Туикенхъм,6 зона с метрото
Сега са по към центъра 😁.

Видях ги,докоснах се,приказвах ,снимах се с тях,сбъднах мечтата си да ги срещна,любимите ми Берг и Халит,иАли/това стана в Истанбул/
Сега Айлето вече се увеличи с Ханчик и Лейлуш💜❤️💜❤️💜❤️💜❤️💜

# 477
Какво мислите за разходка в Истанбул по време на уикенда, когато им е 100-годишнината на Републиката? Много се изкушавам.
Някъде дали ще мога да видя предварително какви мероприятия ще има в различни части на Истанбул?

Миналата година турците пак празнуваха 100-годишнина, обаче на другия си национален празник - Денят на победата над Гърция. Във всички големи градове имаше безплатни концерти на техни звезди и всякакви други събития. Тогава бяхме в Измир и посетихме някои от тях. Всичко беше много грандиозно, хората бяха хиляди, на концерта на Таркан писаха, че са дошли над 100 000 човека. Въпреки голямата навалица можеше спокойно да се движиш в района, хората много културно се забавляваха. Обаче в Измир всичко в центъра е на пешеходно разстояние и не сме ползвали транспорт. В Истанбул хората няма да са по-малко и не си го представям целия този народ как ще се придвижва и с какъв транспорт. Може би човек трябва да си набележи конкретно събитие и да търси хотел в района. Самите концерти бяха обявени в сайтовете на турските медии, но не много по-рано. Трябва да се следят публикациите.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 08:06 от d&b

# 478
  • Варна
По нагоре някой беше питал да попитам и аз /че ми стана интересно/какви са тези социални - общински ресторанти.

Има и автобуси и фери от/до Еминьоню-Св. Стефан.
Нашата схема за хранене е по друга - почти винаги хапваме по нещичко с кафето от почти винаги включената в цената хотелска закуска , за обяд пътьом хапваме по нещичко - геврек , печен компир , бюрек , чорбица ........ , а за вечерта си е основното няколкочасово хапване и нямам никакво желание да спестя някой лев за някакъв общински/социален  ресторант.  Точно обратното - основната идея е да е хубаво . Където и да е хотела , хеле пък около Топ Капъ , наоколо ще има десетки ресторанти и няма начин да няма и мн.хубав - просто се огледайте Simple Smile

# 479
  • София

Има и автобуси и фери от/до Еминьоню-Св. Стефан.
Нашата схема за хранене е по друга - почти винаги хапваме по нещичко с кафето от почти винаги включената в цената хотелска закуска , за обяд пътьом хапваме по нещичко - геврек , печен компир , бюрек , чорбица ........ , а за вечерта си е основното няколкочасово хапване и нямам никакво желание да спестя някой лев за някакъв общински/социален  ресторант.  Точно обратното - основната идея е да е хубаво . Където и да е хотела , хеле пък около Топ Капъ , наоколо ще има десетки ресторанти и няма начин да няма и мн.хубав - просто се огледайте Simple Smile
Не бях чувала за такива и ми стана интересно мислех ,че е нещо по-различно от по евтин ресторант.

Общи условия

Активация на акаунт