🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 62]

• 55 789
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Има ли някой, който е пътувал тази седмица? За застраховката задължителна ли е? 🤪
Здравейте! Пътувахме преди два дни към Истанбул и не са ни искали застраховка, нито пък прочетох някъде за такова изискване.

# 76
Ние пътуваме петък,направих  на човек за по 30к€ пада се по 3лв.на ден,три пъти по скъпо от колкото досега,ма квот такова Confused

# 77
В Истанбул сме. Не са ни искали застраховки.

# 78
  • Бургас / UK
Здравейте,  да ви попитам дали някой от вас е преминавал турската граница с пълномощно за кола с превод на английски език? Притеснявам се да не ни направят проблем, че не е на турски език.
Здравей! Аз съм с кола на лизинг и пълномощното ми е на английски език, така ми го дадоха като взехме колата. До сега не съм имала проблем, а доста често ходихме до Турция.
jovigirl , не е проблем да си попълниш данните на картата. И аз така правя всеки път като резервирам хотел. Нищо не се е случило до сега. Плащам в винаги в брой , в евро, на място в хотела.

# 79
  • Варна
  Това ако се беше случило в София ,всичката земя щеше да се изкупи от мафиоти на безценица и щеше да е блок до блок презастроено
[/quote]

Не само в Истанбул , но особено в Азия (Хонг Конг примерно)  има квартали където Люлин , Младост или Манастирски ливади са си направо все едно си сам в полето. Или че слънчака бил бетонна джунгла , глупости , то тук с нашите 6 млн. на площ колкото 4 Белгии или 3 Холандии  си е бая рехаво. В повечето градове на Индия или Китай във всяка една частица от денонощието когато си в града и се огледаш на 360 градуса около теб със сигурност има над 10 000 души

# 80
Моля за препоръка за хотел в центъра или на място, откъдето е лесно да се достигнат истор. забележителности с градски транспорт или пеша.

# 81
Ние бяхме в хотел Тюркман. Идеална локация.

# 82
Ние бяхме в Glamour Hotel - https://www.glamourhotel.com/.
Като местоположение ни беше много удобен - на изхода на Мармарая, 5 минути до пристанището, 10 мин до автобусната спирка на Еминьоню, 10-15 до Света София и Султан Ахмед, за 30 минути пеш до кулата Галата. Не знам с какво пътувате - ако сте с автомобил, може би ще е малко сложно с паркиране и тн, ние бяхме с влак и ни беше много удобно прекачването от Халкалъ на Мармарая.

# 83
  • София
Ние бяхме Ethnica Hotel Old City. Според мен отлично местоположение и добри условия

# 84
Привет,
Може ли малко разяснение относно зареждането на картите Истанбулкарт, тъй като четох, но честно казано се обърках. Къде се зареждат и как се случва точно? Могат ли да се ползват за пътуване с ферибота от Еминьоню?

# 85
На всяка спирка има машини за зареждане. Има различни езици, на които говори машината. Много лесно се зарежда

# 86
Много ви благодаря за съветите !

Пиик,  Хотелът Turkoman ли се пише ?

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 17:53 от Deborana

# 87
  • моята мила родна страна
jovigirl , не е проблем да си попълниш данните на картата. И аз така правя всеки път като резервирам хотел. Нищо не се е случило до сега. Плащам в винаги в брой , в евро, на място в хотела.
Благодаря, Чефи!
Да, мисля да платя в брой в хотела, но това с данните от картата някак ме притеснява. Мисля си дали ако дам данни от карта, в която има малка наличност, дали ще мине "номерът", т.е. те имат ли достъп до информация за наличността по картата (дебитна е, не кредитна)?

# 88
  • София
Благодаря, Чефи!
Да, мисля да платя в брой в хотела, но това с данните от картата някак ме притеснява. Мисля си дали ако дам данни от карта, в която има малка наличност, дали ще мине "номерът", т.е. те имат ли достъп до информация за наличността по картата (дебитна е, не кредитна)?
Не знам дали веднага, но в един момент могат да блокират сумата като гаранция и ако няма наличност, резервацията се анулира. Не се притеснявай, ако даваш данните на Букинг! Нормална практика е. Данните остават при тях.

# 89
jovigirl, аз точно така процедирам. Имам карта, която ползвам за плащания извън страната и държа най-често празна. Нея давам и в Букинг. Провери си условията на хотела, но до сега не ми се е случвало да ми блокират пари или предварително да ми изтеглят сумата, освен ако изрично не е упоменато. Кредитната ми карта пък се опитаха да ми източат точно след пътуване в Истанбул. Обикновено си държа картите заключени и не им се получи, ама се наложи преиздаване.

Общи условия

Активация на акаунт