🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 62]

• 56 848
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря за отговора!

# 241
Извинете, кой е хотела?
Ние тази година бяхме в хотел без закуска. Близо до хотела имаше пекарна.
Чета, кога наближи пътуване. Ако съм пропуснала инфо, моля за извинение. Истанбул карт за турски граждани можело да се купи нелегално от някъде. Някой беше споделил, ама не ми се търси.
Сал туй остана,😃😃😃
Аптекарка,хапана от кърлеж,с нарисувани дънки,българка,върти нелегално търговийка с
Истанбул карт 😃🤗😃😊🙂😁😅

На Шишхане продавали, май 😃
Ама това тяхното е дискриминация. И без това наливаме торби с пари. Нашият хотел беше с безплатна закуска. Сега е платена - по 29 лева на човек. Значи за 60 лева такава закуска ще спретна.......
https://
Golden horn

# 242
Dragmira, благодаря. Често минавахме покрай вашия хотел. Ние бяхме в Aslan home apart много близо до хотела Ви.

# 243
  • Варна
Привет!
Миналата сряда се върнахме от поредното пътуване до любимия град.
Скрит текст:
И пак ми се ходи!

Менюто на Ортаклар, с цените, които бяха актуални към дата 25.06.:

Скрит текст:
Миналия август пилешкия шиш е бил 50 лири. Сега е 110...

Сладоледът на Чемберлиташ понастоящем е 30 лири топката.

Крилцата в нашето BİZİM KANATÇI вече са 170 лири порцията. Бирата, пак там, е 100 лири.
Скрит текст:
Миналия август цените са били съответно 70 и 55 лири.

Падна яденье и пийенье пак.

Скрит текст:
Цените на транспорта не са променени от април. 9.90 за наземен транспорт, 12.75 за фери Еминьоню - Кадъкьой и 14.50 до Саръйер. На фона на 2 лв. билет във Варна, не ми е проблем.

Купихме 6 неща на децата от LCW за общата сума от 71 лв. Тук същите (голяма част от тях не са налични, но имат цени) биха ни стрували цифром и словом 141 лв.

Колкото и да растат цените, пак е по-евтино там.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 13:54 от beljata

# 244
  • Варна и...духом на Босфора
Ей тъй некой нишан Ни дадахти ич Билям,другарке Беля😃

Вчера започнаха снимките на новия сериал с Бергюзар КорелШехерезада от 1001 Нощ❤️/

Първите серии ще се снимат в Балат.
Който е там ,тъдява да намине.
Сериала е"10 Секунди"

-

# 245
Ей тъй некой нишан Ни дадахти ич Билям,другарке Беля😃

Вчера започнаха снимките на новия сериал с Бергюзар КорелШехерезада от 1001 Нощ❤️/

Първите серии ще се снимат в Балат.
Който е там ,тъдява да намине.
Сериала е"10 Секунди"

-
. Дай повече инфо, де. Балат ми е като роден квартал вече.

# 246
И аз съм се засилила за Балат,та дойде ли ред ще ви питам как да стигна дотам.

# 247
И аз съм се засилила за Балат,та дойде ли ред ще ви питам как да стигна дотам.
Лесен е за намиране. Срещу "Свети Стефан" - българската  църква.

# 248
  • Варна
Менюто на Ортаклар което публикува Белята е абсолютно актуално и масово не само за Истанбул , но и почти из цяла Турция - разбира се на всяко място може да се намери нещо +/- 10 - 20 %

# 249
  • София
Ходили ли сте на Махмуд паша пазар и до него бил пазара Тахта където ми казаха, че били най - добри цените, но не знам къде се намират?

# 250
Ходили ли сте на Махмуд паша пазар и до него бил пазара Тахта където ми казаха, че били най - добри цените, но не знам къде се намират?

Махмут Паша се намира между Капалъто и Египетския, така че търсете в този район.

# 251
  • Варна
Менюто на Ортаклар което публикува Белята е абсолютно актуално и масово не само за Истанбул , но и почти из цяла Турция - разбира се на всяко място може да се намери нещо +/- 10 - 20 %

Не съм съвсем сигурна какво имаш предвид, но като цяло Ортаклар е сравнително евтино място за хапване, особено предвид локацията му.
Скрит текст:
Цените в туристическите заведения са далеч по-високи.

За сравнение в заведението, което е в близост до спирката на Султанахмет (цък) през пролетта порция гол боб струваше 80 лири, колкото по това време беше порцията пилешки шиш в Ортаклар. В същото време пилешкия шиш на това място беше 190 лири. Предвид скока на цените, предполагам, че там отново е над два пъти по-скъпо. Хич не го погледнах, макар да минавахме всеки ден оттам на връщане от сладоледа. Не че Ортаклар е кой знае какво като заведение (иначе храната е много вкусна, поне по наше мнение), но пък онова е просто едно заведение с тави, от които ти си избираш какво да ти сложат, демек закусвалня.
Ааа, и има 10% сервиз върху тия цени... Мерси!

Та, обобщението, че тези цени (на Ортаклар) са масови, е доста подвеждащо. Дори цените в заведението, където ядем крила и което е в никому (имам предвид туристически) неизвестното Бююкдере, са осезаемо по-високи, макар и напълно поносими за място, където се сервира алкохол.

Има всякакви места за хапване - и по-евтини, и по-скъпи, и много по-скъпи от Ортаклар. Нетуристическите може да са масово с аналогични цени, но иначе не.

Емка, аз от теб чакам нишан! Хич нИ тЪ знам 'де сА губиш, ама имаш нещо да взимаш...
Скрит текст:
Това пътуване беше подарък за майка ми и за нашите стандарти беше кратко (3 нощувки), но пък изненадващо се оказа по-ползотворно, отколкото очаквах и доста удовлетворяващо за всички ни. Децата не бяха с нас. Сега им дължим реванш...

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 22:43 от beljata

# 252
  • София
Благодаря за споделеното, goldilocks!
Понеже обмислям подобно приключение с влака, но сме 2 възр + 2 деца /6 и 13г/, каква е другата опция, освен две двойни спални купета? Четох за 4-но кушет купе -каква е разликата между кушет и спалното купе, дали имате представа? И ако е възможно -колко ви струваше отиване и връщане в тази конфигурация от Пловдив? /ако сте пътували от там/
Пътувахме от София, двете купета ни излезнаха към 500 лв в двете посоки (билетите за 2 възрастни и дете, резервации за местата - едното беше първа класа, за да е самостоятелно купето). Казаха ни, че деца до 10 г. могат да спят с родител и не е задължително за тях легло, но преценихме, че няма да ни е удобно така. Не съм виждала четворката, но предполагам е същата като двойката, само вместо шкаф, хладилник и мивка от едната страна има още 2 легла.
Здравей ходила съм веднъж в Истанбул септември съм обещала на дъщеря ми на 12г да я заведа плана е с влак . Но не мога да видя от Истанбул до София в колко часа е влака?

# 253
  • София
mari81, истината е, че в момента има разписание само до 16.07 https://www.bdz.bg/bg/a/sofiya-istanbul-sofiya, но като го гледам някъде там са часовете, до сега 3 пъти сме ходили в различни месеци - тръгване от София 18:30, 40, от Халкали 20:00 или 20:30

# 254
  • София
roasted_pumpkin
Благодаря реших че не се ориентирам в сайта на БДЖ. Дано така остане.Сеге почвам да редя програма .Искам да я заведа в някой от аквариумите няма да я в Sea Lifе ходила съм и не бях впечатлена.

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 17:11 от mary81

Общи условия

Активация на акаунт