🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 62]

• 55 237
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Пепелче, Сиена, благодаря! Малко по-добре съм и се надявам утре да направя за последно една разходка. Следобед си тръгваме.

Повечето си знаете, но мъжът ми е във възторг от музея на Рахми Коч. Само дето подводницата я няма. И се оказа, че такива музеи е направил и в Анкара и Айвалък.

# 541
  • Варна и...духом на Босфора
Танче,оправяй се,и възстановяване и от мен!😘
Жалко,че така се случи,даноутре се разходите с ведри сили.💜

Чи къдей събмарина?

# 542
Здравейте !

Ако някой знае, може ли да ми каже как се стига до Църквата с ключовете, която се намира във Фатих. До там ми е информацията. Ще бъда благодарна!
Лек ден!

# 543
  • Димитровград
На първа страница видяхте ли?

# 544
Здравейте, някой има ли актуална информация за цените на билетите за Истанбул Аквариум (този във Флора)? В сайта пише, че е 300 лири, но важи само за турски граждани.

# 545
  • София
Здравейте, някой има ли актуална информация за цените на билетите за Истанбул Аквариум (този във Флора)? В сайта пише, че е 300 лири, но важи само за турски граждани.
https://www.istanbulakvaryum.com/en/online-ticket
Това са цените за туристи основният билет в 600лири .Аз се чудя дали на касата има намаления каквито  са обявени на сайт.

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 14:41 от mary81

# 546
Пепелче, Сиена, благодаря! Малко по-добре съм и се надявам утре да направя за последно една разходка. Следобед си тръгваме.

Повечето си знаете, но мъжът ми е във възторг от музея на Рахми Коч. Само дето подводницата я няма. И се оказа, че такива музеи е направил и в Анкара и Айвалък.

Таня67- благодаря за инфото мислех да ходим специално заради подводницата много искам да се кача в такава. Когато ние бяхме там през 2019 беше затворена за посетители . Имоя мъж беше във възторг от музея на ТЕХНИКАТА НА рАХМИ КОЧ, то и аз и детето бяхме възхитени особенно от ретро влакчето возихме се 2-3 гари хихихи на дървените пейки и кондуктора мина да ни провери розовите билетчета. Както едно време при нас хахаха много се забавлявахме.

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 16:33 от Kristalin

# 547
  • Варна
Здравейте !

Ако някой знае, може ли да ми каже как се стига до Църквата с ключовете, която се намира във Фатих. До там ми е информацията. Ще бъда благодарна!
Лек ден!
Имай предвид, че опашките са километрични.
Стигала съм до там и с кола и с автобус, но с автобус беше от Шишли. Гугъл карти ни помогна.

# 548
  • Varna, Bulgaria
Танче Flowers Bouquet

Гледката си я бива! 😁
Istasyon или Septimum? Или някой друг? 😉

# 549
  • София
Танче Flowers Bouquet

Гледката си я бива! 😁
Istasyon или Septimum? Или някой друг? 😉
Esen, но в някакъв нелегален вход до хотела с рецепцията. Joy

# 550
  • Варна
Наистина ли начисляват допълнително такса или цената става по висока ако плащаме с карта?

Мислим да плащаме в хранителните магазини, аптеки, заведения за хранене?

# 551
Пишат за някаква изчезнала жена с дете в Истанбул. Не намирам интервю с търсещия ги, че да си създам представа, дали не е фейк или някоя просто си е тръгнала от някого.

Какви, според вас, са мерките за сигурност там ?
Последно като бяхме преди 10 години имаше полиция навсякъде.

# 552
Здравейте!
Върнахме се от Истанбул и идвам да споделя впечатления. Първо искам да благодаря на всички списващи тук. Цялата програма си я направих с четене от тук и още един форум.
За първи път ходим в Истанбул и наистина ни хареса. Програмата беше плаваща, защото с децата плановете се променят бързо, но като цяло се движихме по план. Не стигна времето за всичко.
Квартирата ни беше на 40мин с трамвая от центъра и това определено си беше минус, защото губехме време в път. От друга страна обаче, успяхме да се потопим в истинската Турция, далеч от хотелската част. Кварталът ни Зейтинбуру имаше няколко главни улици с много магазини и ресторанти. Самият апартамент беше на главна улица с много баничарници, дюнерджийници и магазини. За жалост джамията беше точно отсреща ни и в 5.00 сутринта не беше особено приятно.
Направихме 5 нощувки там и на връщане една в Одрин. Колата я оставихме на паркинг - цената е 90 лири - 5лв на ден.
За четирима ни купихме три Истанбулкарт, които използвахме за всичко - корабчета, метро, трамвай, автобуси, мармарай, фуникуляр и лифт. Лимитът е 500 лири на месец. Самата карта струва 70 лири и се купува от автоматите по спирките.
Мога да разкажа и по дни как се движехме, ако на някой ще му е интересно. Програмата ни беше уж съобразена с децата и това да им е интересно все пак. Дворец не посетихме. Джамия само една - Чамълджа. Наистина е внушителна.
Музеят на Рахми Коч е много интересен и децата се забавляваха истински. Същото важи за Виаленд и Аквариума Флория. Също така, симулацията на полет в Сапфир беше много яка.

# 553
  • София
Направихме 5 нощувки там и на връщане една в Одрин. Колата я оставихме на паркинг - цената е 90 лири - 5лв на ден.
А ние се радвахме, че намерихме за 160 лири на денонощие. Joy От хотела ни предложиха още по-висока цена. Simple Smile

По повод на транспорта. Оказа се, че в автобуса може да се плати и с банкова карта, обаче взима двойна цена. Не знам дали важи за другите видове транспорт. С нас беше и един мой братовчед. Единия ден излезе сам и тогава се е случило да се окаже с недостигащи пари в Истанбул картата и е платил с банкова. После опашката за автоматите, които зареждат в кеш била огромна и отишъл на автомат, който зарежда с кредитни карти. Без да иска е пожелал нова карта (примирил се, че ще има още една Simple Smile), в която е сложил 400 лири. Но автоматът не му пуснал картата. Sad Някакъв местен му казал да снима екрана и да се жалва на компанията. В сайта на градския транспорт има само телефони. Simple Smile Май си остана с почти 500 лири на минус.

# 554
  • София
Здравейте!
Върнахме се от Истанбул и идвам да споделя впечатления. Първо искам да благодаря на всички списващи тук. Цялата програма си я направих с четене от тук и още един форум.
За първи път ходим в Истанбул и наистина ни хареса. Програмата беше плаваща, защото с децата плановете се променят бързо, но като цяло се движихме по план. Не стигна времето за всичко.
Квартирата ни беше на 40мин с трамвая от центъра и това определено си беше минус, защото губехме време в път. От друга страна обаче, успяхме да се потопим в истинската Турция, далеч от хотелската част. Кварталът ни Зейтинбуру имаше няколко главни улици с много магазини и ресторанти. Самият апартамент беше на главна улица с много баничарници, дюнерджийници и магазини. За жалост джамията беше точно отсреща ни и в 5.00 сутринта не беше особено приятно.
За четирима ни купихме три Истанбулкарт, които използвахме за всичко - корабчета, метро, трамвай, автобуси, мармарай, фуникуляр и лифт. Лимитът е 500 лири на месец. Самата карта струва 70 лири и се купува от автоматите по спирките.
Мога да разкажа и по дни как се движехме, ако на някой ще му е интересно. Програмата ни беше уж съобразена с децата и това да им е интересно все пак. Дворец не посетихме. Джамия само една - Чамълджа. Наистина е внушителна.
Музеят на Рахми Коч е много интересен и децата се забавляваха истински. Същото важи за Виаленд и Аквариума Флория. Също така, симулацията на полет в Сапфир беше много яка.
Какви билети купихте за Аквариума и на място или онлайн. Има няколко варианта и там има симулация поне така пише на сайта

Общи условия

Активация на акаунт