🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 62]

• 55 252
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Турската централна банка е повишила лихвените си проценти, опити да се справят с инфлацията...това го четох днес в пресата.
Още преди месеци имаше предположения по темата,че нивата лира-лев няма да се задържат на тези нива (в момента) много време. Веднага след обявяването на Турската централна банка,лирата бележи ръст.

П.с. Сега погледнах Тавекс,има минимална разлика...беше 0,066 сега е 0,068 предполагам,че до два-три дни ще започне да се усеща. Помня годините ,когато 1лв=1лира🤐с тези цени сега, и 0.10лв да стане вече ще е ужасно скъпо.

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 00:11 от Веве

# 526
  • София
Някой може ли да помогне как да намеря къде се произвеждат и продават тези пердета? (сайт, магазин, фабрика) с Гугъл ми излиза само Али експрес, а в Турция не може да няма такава фабрика.

# 527
  • Варна
Някъде около капалъто има цяла уличка с десетки магаЗИНЧЕТА ЗА ПЕРДЕТА Simple Smile . Не ме питайте къде точно защото като застанеш с гръб към моста Галата просто пред вас е огромен търговски квартал с хиляди  магаЗИНЧЕТА  и има дет се вика от кимион до камион

# 528
Здравейте! През септември ни предстои пътуване до любимия град. Ще пътуваме с кола и ни се иска да избегнем задръстванията и кошмарното придвижване в центъра. Отсядаме в хотел Интер, недалеч от Капалъ чарши. Моля, помогнете, къде можем да спрем колата на платен паркинг при влизане в Истанбул в близост до метро станция.

# 529
Здравейте! Някой знае ли дали и къде има от този сладолед, дето продавачите лъжат децата? Уж ще им го подадат, пък им дават празна кофичка, обръщат го надолу и т.н. Обещали сме на малката такъв и само днес ще имаме втзможност да я заведем, че другите дни ще е заета с отбора. Мислим на златния рог да отидем и там да търсим, но ако някой знае точно място, ще сме благодарни.

# 530
  • София
peterky2002, ние преди седмица се върнахме от там и точно в тази уличка два пъти попаднахме, но там има масовите пердета. Тези са като за двореца (все трябва да има и такава фабрика в Турция, която да произвежда такива) защото са от кадифе и с бродерия. Такива търся и затова ако разбера къде се произвеждат ще пиша и ще търся магазин къде имат.

# 531
  • Sofia
Nelika, такъв сладолед със сигурност има на Истиклял. Не мога да дам адрес, но съм виждала на поне две места между площад Таксим и кула Галата.

За пердетата – сигурно ли е, че показаните са турски?! Снимката откъде е? Евентуално там да се търси повече информация.

# 532
  • София
Ми не знам дали са турски, но сигурно произвеждат подобни кадифе и тюл с бродерии. С гугъл ми излизат в Пинтерест, али експрес (но снимките на получените са ужасни и според мен изобщо не са кадифе, а найлон с грозна бродерия) и сайтове като Етси и един в Америка, които препродават китайските от Али експрес. Качествени такива изобщо не намерих, а в Турция този стил се използва и сигурно имат фабрики. Затова търся.

# 533
  • София
Здравейте! Някой знае ли дали и къде има от този сладолед, дето продавачите лъжат децата? Уж ще им го подадат, пък им дават празна кофичка, обръщат го надолу и т.н. Обещали сме на малката такъв и само днес ще имаме втзможност да я заведем, че другите дни ще е заета с отбора. Мислим на златния рог да отидем и там да търсим, но ако някой знае точно място, ще сме благодарни.
Има в Султанахмет по улицата с трамвая. Обикновено момчетата са с черни елеци с шевици. Преди 2-3 вечери правеха шоу на едни момичета, но не обърнах внимание на точното място. Може би беше срещу входа на Цистерната, но не съм сигурна.

Някой правил ли е нова регистрация за HGS на същата кола, но с нов имейл и нов номер на паспорт? На мъжът ми имейла, с който е направил регистрацията миналата година не е от стандартните gmail, abv и т.н. Тогава са го приели, но сега нещо се е променило, уж му изпращат линк, но не го получава. Пробва да направи нова регистрация със старите данни, но казват, че вече има такава регистрация. Чудя се какво може да се направи. И в сайта не намираме имейл за контакти. Само телефони, но там като вдигнат, ще заговорят на турски. Simple Smile

# 534
  • София
Такъв сладолед децата ядоха на мисля Каракьой . Точно срещу фериботния терминал за корабчетата по Златния рог. Докато чакахме изядоха по един, на тях им хареса

# 535
  • Варна и...духом на Босфора
Танче!!!💜💜💜
Преди 2-3 дни?
Ами Hadi bakalim,canim❤️
Хер Антонов,Фотос,Мотос 💜,нещо по+ така😁

# 536
  • София
redemi, мисля, че редовно се разписва в Сурат тефтера. Joy  

Обаче яко го закъсахме. Пипна някакъв стомашен вирус и вчера цял ден бяхме в стаята. Той заради нуждата, аз от солидарност. Зарази и мен и днес отново пазя стаята. Joy Него го изпратих да гледа Рахми Коч и да не ми пречи да си страдам. Joy  Куцукала съм по улиците с болящи колене, влачила съм се, заради това, че нещо не ми е добре, но в случая няма как да стане. Joy  Ще си стоя в стаята и ще гледам процепчето Босфор, което се вижда през прозореца.

Да предупредя баир будалите, че в момента няма смисъл да се ходи до Румели Фенер. Крепостта е заградена с висока непрозрачна ограда, а ръждивата врата, за която Маслинка споменаваше преди няколко месеца е добре заключена и с няколко табели как обектът се реставрира и влизането е забранено. Дори излезе някакъв човек от реставраторите и специално му отключиха вратата. Фарът също е в скеле и не се вижда. Могат да се видят само крави и боклуци. Но пък автобусът мина по Истиклял:

Joy

Където разхождащите се са тези:

Joy

Ако в момента някой е в Истанбул и се интересува от фермерски пазари, в момента в гара Сиркеджи има такъв. Появи се в петък и сигурно е до днес. Има сирена, суджуци, пишмание, готвят някакви манджи.

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 12:29 от Таня67

# 537
  • Sofia
Таня, съчувствам ти за малшанса и дано бързо да премине!
Имате ли още дни или сте за уикенда?

# 538
Nelika, тази атракция със сладоледа я видях и на 2 места по бул. Истиклял.

Таничка😍, стискам 🤞 🤞 🤞 бързо да минават болежките и да си довършите успешно престоя! ❤️ 💕 ❤️
Пък, ако можете и да си го удължите с изгубените дни. 😂

# 539
Благодаря много! Ще потърсим местата днес.

Общи условия

Активация на акаунт