Целулит - 13 тема

• 86 313
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, по-горе писахте за Хидролес.
Аз съм със слабо телосложение, но съм склонна да задържам вода и да ми отичат краката - прасците ми стават комплекс Disappointed.
Иначе - не че целулитът изчезва, но реших да придам малко цвят на кожата си с автобронзант. Краката ми определено изглеждат по-добре.
И аз имам такъв проблем/комплекс с прасците. Зимата положението е добре, защото едно че не е жега, второ съм забелязала, че когато съм с еластични дънки/клин/панталон, демек да ми пристяга прасците - не се надуват толкова. Лятото по къси гащи ела да видиш - колкото бедрата ми стават. Хидролес съм пила веднъж и нямах отражение върху подуването на прасците. Миналата година ходих и на съдов хирург за тази работа, да не би да имам някакъв проблем. Казаха ми, че всичко е ок, вените са ми отлично проходими и нямам разширени вени. Изписа ми обаче за надуването капсули Диокет и мехлем ДИХ да си мажа прасците. Да ти кажа честно, има ефект донякъде. Сега ако кажа, че изобщо не се надуват, ще излъжа, но определено подуването е доста по-малко. Отскоро дори поднових пиенето, тъй като зимата ги бях спряла, поради гореизложените причини.

# 121
Аз имах също леко отичане на прасците на топло време. Сега спрях всякакъв глутен/тестени, противозачатъчните, движа се повече. Да чукна на дърво, няма го вече. Но ще погледна диокет, защото цялото ми бедро е нашарено от счупени капилярчета. Един съвет - вземете си компресиращи чорапи и чорапогащи зимата, но оставете тесните панталони - те много вредят на кръвообращението.
Пупу, че съм все по-доволна: гугълнете поза войн в йога, всичките й варианти; всяка поза задържайте максимално дълго - поне 10 дъха. Вижте резултата след месец

# 122
Spring, попитах тогава доктора точно за тези чорапи и той ми каза, че нямам абсолютна никаква нужда. Каза, че помагат при разширени вени, а аз нямам такива. Като казвам дънки по мен, не разбирай, че са ми някакви супер впити. Просто по мен, като си дръпна крачола настрани без проблем се разтяга. Доктора дори ми каза, че скоро не е виждал по-хубави вени от моите. Показа ми ги и на ехографа - кухички вътре като маркуч, така били здравите вени и каза, че са супер.
Диокета дори лятото го пускат на промоция. Скоро ходих в аптека Софармаси и видях, че са го наредили покрай касите с промоционална цена.
Относно движението - аз се движа много, тренирам също. Тесто и сладко не ям от две години. Проблемът не ми се реши след спирането им, точно затова посетих и съдов.

# 123
То уж и аз бях на съдов и всичко ми е наред; но за зимата си купувам чорапогащи с коморесия винаги. Не знам лекарите какво казват, но аз и по себе си усещам - онези скини фит дънки от едно време, как ми пречеха на доброто кръвообращение. А пък широки крачоли не обичам. Добре че излязоха бойфренд и мом дънки... А може и противозачатъчните, може някоя храна... при всеки различно

# 124
Аз винаги си купувам дънки, които са с много еластан. Не обичам впити като обвивка на кренвирш крачоли. Стягат ми, не се чувствам ок с тях. Тези хем стоят по крака ми, хем са ми мекички, хем като ги дръпна се разтягат. И задължително мек плат, има едни като дъска твърди, те такова нещо никога не бих облякла.
Но както каза: при всеки причината е различна.

# 125
Здравейте,момичета!
Чета ви отдавна,крала съм си много идейки от вас,за което съм Ви благодарна!
Да споделя и моя горчив опит с упорития целулит..аз имам един голям проблем-пристрастена съм към кола-буквално пиех по 2 литра на ден,за да мога да изкарам деня..
Краката ми бяха станали на бучки,които се виждаха дори без да стисна на мястото..направо трагедия,плачеше ми се!
От 2 месеца пия по 2 литра вода на ден,тренирам почти всеки ден(табата,пилатес,кардио). Избирам си някаква тренировка от ютуб и правя нея! Има и упражнения,които се водят уж за елиминиране на целулита. Храната съм я поизчистила,но не напълно.
Сутрин правя “сухо” четкане,след което нанасям само бебешко олио на краката. Вечер си правя масаж с фоумролера на целите крака и дупето,след това скраб с кафе и накрая гела на Кройтерхоф. Засега виждам доста ефект,вече нямам такива видими бучки.
Ходя и на солариум..доста помага за прикриване на несъвършенствата!
Това е от мен..засега ще продължавам така,защото нямам излишни пари за процедури.

# 126
Много правилно, съвсем спокойно може и без процедури, даже ми се струват хвърляне на пари за хазартен ефект, ако се разчита ефинствено на тях

# 127
Здравейте, може ли и аз да се включа при вас?
Да споделя за себе си- целулит имам в излишък по бедрата- след две бременности, едната, от които съвсем скоро, положението е трагично. Предразположена съм към трупане на килограми в бедра, паласки и ръце, особено целулитът и едрите ръце (плюс доста мускул по тях, освен кожа и мазнини) са ми голям комплекс.
Време за процедури нямам засега, имам две вендузи и четка за сухо четкане, купих и оформящ гел на Евелин, с който се мажа от два дни. Имате ли препоръки за удобен масажор/ролер за тяло за по-ефективен масаж в домашни условия?
Иначе пия вода, гледам да се движа, но все още не ми остава време за фитнес или йога  покрай бебето.
В тази връзка да попитам дамата по-горе, която сподели за позата воин- какви ползи конкретно вижда при себе си? Изглежда лесно и приятно при търсенето в Гугъл.

# 128
Хрумна ми, че имаше различни причини за целулит според мястото на натрупване, но сега не мога да се сетя. Но като идея да се потърси.
Аз имам най-вече на бедрата отстрани, но най-много ме дразни мекицата над коляното. Затова напоследък наблягам на по-динамична йога, и за себе си намирам, че издължава и стяга мускулите, без да ги прави обемни като мъжки бедра, малко по малко извайва и ми харесва. Но когато се правят позите с продължително задържане, изоообщо не е толкова лесно, колкото изглежда. Важно е да се спомене и правилното изпълнение - според това кой вариант на войн се прави, дали тазът гледа напред или настрани; колената да не се килват навътре или навън; хубаво да се клекне надолу бедрото да е успоредно със земята; задният крак не е отпуснат, а е активен;, ръцете също са активни и при тях също може да се усети умора.

# 129
И аз имам такава "мекица" То моето не знам дали мекица точно, по-скоро повече кожа там и стои по-набръчкана. Не знам какво да правя за да се подобри. С масажор съм минавала, за крака много упражнения правя, тя си стои, тва е.

# 130
Еми, някога някой ми беше казал, че било отпуснат мускул, ама... то трябвало мускула да се стегне и дръпне нагоре... знам ли. Засега нямам много напредък в това отношение, но цялостно много повече си харесвам краката с тези упражнения

# 131
  • Там където
Ами наистина натрупването на мазнини в определена част на тялото се дължи на даден медицински проблем или симптом. Аз имам тази картинка настолно на компа Simple Smile

# 132
Благодаря за споделената картинка.
По тази логика излиза, че трябва да обърна внимание на тестостерона, на естрогена, кръвната захар и черния дроб. Възможно ли е въобще? Явно и детокс ми трябва. Иначе забравих да спомена, имам да свалям и около 12 килограма до нормалните 60 за мен при 168см. ръст. Би трябвало да помогне малко за целулита, но аз си имах някакъв и преди това.

# 133
  • Там където
Благодаря за споделената картинка.
По тази логика излиза, че трябва да обърна внимание на тестостерона, на естрогена, кръвната захар и черния дроб. Възможно ли е въобще? Явно и детокс ми трябва. Иначе забравих да спомена, имам да свалям и около 12 килограма до нормалните 60 за мен при 168см. ръст. Би трябвало да помогне малко за целулита, но аз си имах някакъв и преди това.

Да възможно е. Никога за съжаление проблемът не е само 1. Хормоните влияят на кръвната захар, а тя на тях Simple Smile Порочен кръг Simple Smile Отделно мастната тъкан си има свой живот и също синтезира естрогени. Черният дроб на нито 1 човек на тая планета не му е ОК, каквото и да прави при съвременния начин на живот. Според мен свалянето на кг значително ще подобри всеки един показател. Ако някъде по тялото упорито се задържа мастна тъкан, то определено там има проблем. Все пак сте с малко бебе и наскоро сте родили, та е нормално хормоните и други показатели да не са топ.... с времето и подходящ режим всичко ще се оправи!

# 134
Благодаря за отговора! Flowers Hibiscus
Постепенно се вземам в ръце и като сваля поне още малко килограми май ще се изследвам, да видя има ли проблем някъде и как да се коригира. Най-вероятно, ако има нещо, ще влияе и на други аспекти освен на целулита. Хубаво е човек да си обръща внимание. Ще следя темата с интерес за допълнителни идеи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт