МБАЛ Надежда - тема 23

• 77 480
  • 782
  •   2
Отговори
# 105
  • Wonderland
Здравейте момичета, имате ли идея дали допускат татковците да присъстват на раждането?

Доколкото знам не.

# 106
Здравейте момичета, имате ли идея дали допускат татковците да присъстват на раждането?

Доколкото знам не.

Януари месец родих естествено и мъжът ми беше с мен. Секцио не допускат мъжа в операционната, но чака наблизо в една стаичка и му показват бебчето там.

# 107

Вчера питах лекарката си, към момента допускат бащата при нормално раждане.

# 108
Здравейте момичета, имате ли идея дали допускат татковците да присъстват на раждането

Да, родих нормално на 19 Май и таткото беше с мен през цялото време! Дадоха му да среже пъпната връв и след това ни оставиха за 2 часа тримата заедно! 🥰

# 109
Здравейте, дами,

Знаете ли как стои въпроса с раждането в болницата, когато не се следим там? Необходимо ли е по-рано да отидем (примерно в 32-34 седмица) и да споделим желанието си да раждаме там или процедурата е друга. Доколкото знам там няма избор на екип.

# 110
Мисля че ако не са близнаци в 36 гс,  трябва да минеш на преглед при др Кръстев и да назначите дата за секцио, ако си секцио, за естествено не знам как стоят нещата.
Аз бях с близнаци и ми казаха да запиша час за 34гс, но близнаците се раждат по рано.
Може да звъннеш на регистратурата и да попиташ ще ти обяснят, а и трябва да запазиш час от доста по рано за Кръстев, имай го предвид .

Здравейте, дами,

Знаете ли как стои въпроса с раждането в болницата, когато не се следим там? Необходимо ли е по-рано да отидем (примерно в 32-34 седмица) и да споделим желанието си да раждаме там или процедурата е друга. Доколкото знам там няма избор на екип.

# 111
  • Wonderland
Здравейте, дами,

Звъниш на регистратура и казваш какъв е случая, те ще ти запишат час в 36 г.с. за консултация.

# 112
А защо точно при д-р Кръстев трябва да се запише час ако не се следиш там? Не може ли при лекар, който ти си избереш?

# 113
Аз се записах при доктор, който е на смяна в тази седмица и тонове. В случая ми се падна доктор Ненов, много ми допадна. Освен това направих консултация и с Акушерка Стаменова, тя е прекрасна!
А защо точно при д-р Кръстев трябва да се запише час ако не се следиш там? Не може ли при лекар, който ти си избереш?

# 114
  • София

Защото той е завеждащ родилно. При него минават прегледите на родилки, които не са се следили в болницата. И с него уговоряте раждането - нормално, секцио. Ако е нормално обяснява какво следва да направите ако тръгне раждане. А ако е секцио се разбирате за ден и час и кой лекар ще ви го направи.

Аз се следя при Кръстев и съм доволна. Сериозен, без излишни приказки, каквото е необходимо обяснява на родилката.

# 115
Супер, значи аз все още съм в 25г.с. и се замислям дали направо да не се обадя от сега и да имам все пак някакво проследяване и там. Може ли да препоръчате доктор, от който сте доволни, освен д-р Кръстев? Simple Smile

# 116
Здравейте. Когато родите, показват ли ви как се къпе бебето, тоалет и т.н. или това трябва да се заяви предварително. Гледах, че има някакъв план за раждане, които се попълва. Това задължително ли е?

# 117
Да, обаждаш се и си записваш час за консултация за раждане в 36 седмица (може и по-рано, ако искаш) - предлагат ти дата, час и доктор - при мен избора беше между Д-р Ненов и Д-р Генадиева. Избрах Д-р Генадиева  ми допадна и си запазих и час за втората консултация за раждане пак при нея.
После даже ми се падна Д-р Генадиева и на раждането (за цялата й смяна) и бях много доволна!

Здравейте, дами,

# 118
  • Wonderland
Супер, значи аз все още съм в 25г.с. и се замислям дали направо да не се обадя от сега и да имам все пак някакво проследяване и там. Може ли да препоръчате доктор, от който сте доволни, освен д-р Кръстев? Simple Smile

Отсега за 36 едва ли ще ви запишат. Може да прехвърлиш последните страници и да набележиш имена, за да избереш като ти предложат опции.
И само да допълня, че ръководител на Родилно вече е Христов, не Кръстев, може би затова вече дават опцията да избереш лекар за тая консултация.

# 119
Може да заявите 2рия пакет за следене на бременност мисля беше от 22гс и да остането до края, едвали сега е късно. Мен ме следеше д-р Ралица Христова с 2 ръце и 2 крака я препоръчвам, мила, следи нещата, отговаря на вайбър.

След като родите, в после родова деня преди изписване събират всички майки и показват как се прави тоалет на бебето, как да го овлажняванете, как да се грижите за пъпчето докато падне и след това.

Общи условия

Активация на акаунт