МБАЛ Надежда - тема 23

• 77 626
  • 782
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря ви! Явно е динамична ситуацията, станали са предпочитани и популярни и може би ще има елемент на неяснота занапред, което си е стресиращо. То който е вече там и е родил, очевидно не са го върнали, ама за другите… не се знае дали ще се разбере Grinning сигурно е на периоди положението. Гаранции няма за нищо никога, така че каквото стане:) поне в София има доста опции, макар и да не си представям в последния момент да му е до това на никого.
И благодаря за инфото за двата кг!

# 451
  • София
Благодаря ви! Явно е динамична ситуацията, станали са предпочитани и популярни и може би ще има елемент на неяснота занапред, което си е стресиращо. То който е вече там и е родил, очевидно не са го върнали, ама за другите… не се знае дали ще се разбере Grinning сигурно е на периоди положението. Гаранции няма за нищо никога, така че каквото стане:) поне в София има доста опции, макар и да не си представям в последния момент да му е до това на никого.
И благодаря за инфото за двата кг!

Аз съм с планово секцио за ноември....надали ще ме върнат....според мен го има и момента на субективното мнение. Според мен винаги са им с приоритет техните пациенти, а след това други дошли.

# 452
Дано е така!
Сега ми хрумна друг свързан въпрос - колко по-рано се планира плановото секцио? Ако съдя единствено по графика за ЖК - не е готов често до 15 дни преди идния месец… как/кога го насрочихте?

# 453
Здравейте! Ще бъда благодарна някой да ми разясни броя на прегледите от пакета ЖК, тъй като до 24 г.с. излиза, че са 3, а след 24 г.с. - 7. Правилно ли гледам и как се разпределят тези 7? Запис на тонове например са си отделно или по време на същите прегледи? Благодаря!

# 454
Здравейте! Ще бъда благодарна някой да ми разясни броя на прегледите от пакета ЖК, тъй като до 24 г.с. излиза, че са 3, а след 24 г.с. - 7. Правилно ли гледам и как се разпределят тези 7? Запис на тонове например са си отделно или по време на същите прегледи? Благодаря!

Ако си с Основен пакет - имаш 2 прегледа и 5 пъти запис на тонове след 24 г.с., ако си с разширен пакет - 3 прегледа и 6 пъти запис на тонове. Записът на тонове се прави от акушер в отделен кабинет и или твоят АГ (ако е дежурен в този момент) го преглежда дали е ОК или пък друг текущо дежурен лекар. Когато си на запис на тонове, нямаш преглед, освен ако просто не съвпадат часът ти за преглед и часът ти запис на тонове като последователни услуги.

Накратко: имаш 2 или 3 същински прегледа, в зависимост от избрания пакет след 24 г.с.

# 455
  • София
Дано е така!
Сега ми хрумна друг свързан въпрос - колко по-рано се планира плановото секцио? Ако съдя единствено по графика за ЖК - не е готов често до 15 дни преди идния месец… как/кога го насрочихте?

На 30.09. бях на ЖК и тогава уточнихме дата за секциото за началото на ноември. Доктора си имаше графика. А последния ми преглед по ЖК е на 21.10., но пък всяка седмица съм на тонове.

# 456

Ако си с Основен пакет - имаш 2 прегледа и 5 пъти запис на тонове след 24 г.с., ако си с разширен пакет - 3 прегледа и 6 пъти запис на тонове. Записът на тонове се прави от акушер в отделен кабинет и или твоят АГ (ако е дежурен в този момент) го преглежда дали е ОК или пък друг текущо дежурен лекар. Когато си на запис на тонове, нямаш преглед, освен ако просто не съвпадат часът ти за преглед и часът ти запис на тонове като последователни услуги.

Накратко: имаш 2 или 3 същински прегледа, в зависимост от избрания пакет след 24 г.с.

Благодаря за отговора! Копирам от сайта за разширения пакет:
"Вторичен гинекологичен преглед – трикратно;
УЗ изследване – четирикратно;
Проследяване на тоновете на плода (NST) – шесткратно;
Както се вижда, през този период ще се срещате повече с Вашия гинеколог – в пакета за това сме предвидили общо 7 прегледа."

Гинекологичните и УЗ се комбинират и реално не са 7 прегледите, така ли..

# 457
Прегледите от ЖК, ако всичко е нормално, са по 1 на месец. И да, стандартно всеки преглед е с ултразвук.
Основната разлика в двата пакета е в броя на включените изследвания, не прегледите.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 11:04 от sd.ad

# 458
Здравейте. Искам да попитам, някоя от вас запозната ли е как стоят нещата, при желание за нормално раждане в МБАЛ  Надежда, когато си от друг град. Не се следя там, но си водя там феталната морфология.

# 459
  • София
Здравейте. Искам да попитам, някоя от вас запозната ли е как стоят нещата, при желание за нормално раждане в МБАЛ  Надежда, когато си от друг град. Не се следя там, но си водя там феталната морфология.

В началото на 36 г.с. идвате на преглед при завеждащия родилно отделение. Да ви прегледа и да обсъдите раждането и вече когато настъпи идвате в болницата и раждате при който е на смяна. Няма избор на екип при нормално раждане.

# 460
Здравейте, може ли мнение за д-р Владимир Ненов? Благодаря!

# 461

Благодаря за отговора! Копирам от сайта за разширения пакет:
"Вторичен гинекологичен преглед – трикратно;
УЗ изследване – четирикратно;
Проследяване на тоновете на плода (NST) – шесткратно;
Както се вижда, през този период ще се срещате повече с Вашия гинеколог – в пакета за това сме предвидили общо 7 прегледа."

Гинекологичните и УЗ се комбинират и реално не са 7 прегледите, така ли..

Така формулирано в сайта е леко объркващо, един вид пакетът след 24 г.с. ти включва 7 прегледа, но реално при 1 посещение комбинират УЗИ и преглед и така на практика се получава по 1 посещение месечно. Тоновете са отделно, обичайно след 34 г.с., тъкмо до 40 г.с. по 1 седмично. Има лека количествена разлика между броя прегледи в двете опции на пакетите, останалата разлика са изследванията, да.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 15:17 от Emay

# 462
Здравейте, бременна съм с второ детенце и имам желание да раждам отново в тази болница. Понеже са минали 3 години и тогава бяха други цените, както и сега, но не мога да се ориентирам добре в цените за раждане, бихте ли ми съдействали, който е минал скоро по този път. Дай Боже за нормално раждане отново.

# 463
  • София
Здравейте, бременна съм с второ детенце и имам желание да раждам отново в тази болница. Понеже са минали 3 години и тогава бяха други цените, както и сега, но не мога да се ориентирам добре в цените за раждане, бихте ли ми съдействали, който е минал скоро по този път. Дай Боже за нормално раждане отново.

До колкото се ориентирах аз раждането е 3 070 лв. вече. Преди 3,7 г. като раждах беше май 2 200 лв., но пак бих казала, че не е толкова фрапантно вдигната цената, като в други болници.

# 464

До колкото се ориентирах аз раждането е 3 070 лв. вече. Преди 3,7 г. като раждах беше май 2 200 лв., но пак бих казала, че не е толкова фрапантно вдигната цената, като в други болници.
И аз, когато раждах беше 2200лв. , но сега навсякъде всичко е вдигнато и затова исках да знам как е положението. В тези пари дали е вкючена и грижата за бебчето след раждане, знаете ли Simple Smile нека и някой друг се включи, който е запознат.

Общи условия

Активация на акаунт