МБАЛ Надежда - тема 23

• 77 607
  • 782
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, може ли мнение за д-р Владимир Ненов? Благодаря!

На 20-21 стр са писали момичетата.

А аз тази седмица съм при Маринов, стискайте ми палци.

# 466
  • Wonderland
Здравейте, бременна съм с второ детенце и имам желание да раждам отново в тази болница. Понеже са минали 3 години и тогава бяха други цените, както и сега, но не мога да се ориентирам добре в цените за раждане, бихте ли ми съдействали, който е минал скоро по този път. Дай Боже за нормално раждане отново.

До колкото се ориентирах аз раждането е 3 070 лв. вече. Преди 3,7 г. като раждах беше май 2 200 лв., но пак бих казала, че не е толкова фрапантно вдигната цената, като в други болници.
И аз, когато раждах беше 2200лв. , но сега навсякъде всичко е вдигнато и затова исках да знам как е положението. В тези пари дали е вкючена и грижата за бебчето след раждане, знаете ли Simple Smile нека и някой друг се включи, който е запознат.

Не знам какво разбирате под грижа за бебчето, това е финалната цена, която заплащате при изписването, ако не е имало усложнения - необходимост от антибиотично лечение, което да изисква вие или бебето да останете допълнително.
В случай че се налага антибиотик на бебенцето и допълнително задържане - не плащате за него, а за себе си, ако искате да ви задържат с него. Цена на нощувката е 180 лв. за придружител.
Понеже звучи странно да спомена конкретно това - да, някаква извънредна ситуация е, но въпреки това последните месеци в Надежда постоянно задържат родилки и бебета на антибиотици превантивно.

# 467
Хич не е извънредна ситуацията със задържането за антибиотично лечение. И моето бебе го държаха 5 дни за такова. С црп 0.2 и при трите му контролни изследвания… Тогава беше 140лв нощувката за придружител. За бебето - не се доплаща, да. Здравната каса го покрива това за него.

# 468
Здравейте,

Бременна съм в 6-ти месец и от другия месец планирам да изляза в болничен. Разбрала съм спроследяващата ми лекарка в Надежда тя да ми го издаде. Разбрах че се заплаща такса за болничен от 45 лв. Това, което не разбрах е обаче дали този болничен може да се издаде като отида на редовен преглед женска консултация или трябва да запазя час за отделен преглед и също включен ли ми е прегледа в пакета или трябва и за него да заплатя допълнително.

# 469
Здравейте,

Бременна съм в 6-ти месец и от другия месец планирам да изляза в болничен. Разбрала съм спроследяващата ми лекарка в Надежда тя да ми го издаде. Разбрах че се заплаща такса за болничен от 45 лв. Това, което не разбрах е обаче дали този болничен може да се издаде като отида на редовен преглед женска консултация или трябва да запазя час за отделен преглед и също включен ли ми е прегледа в пакета или трябва и за него да заплатя допълнително.

Точно попитах на регистратура същото нещо - прегледите за издаване на болничен може да съвпадат с женската консултация, ако датата ви устройва, ако не, записвате нов преглед, може и при друг от проследяващия ви АГ за съответната дата, от която искате да се издаде болничния. Казвате, че записвате специално за болничен и заплащате само 45 лв. Не ви се "дърпат" от прегледите, които ви се полагат в пакета.

# 470
Благодаря! Да, тоест правилно съм разбрала, че се доплаща единствено тази такса от 45 лв, но не и самия преглед.

# 471
Здравейте, след по малко от месец съм на ранна фетална морфология при Д-р Михова дали пускат бъдещите татковци по време на прегледа, с предишната бременност не пускаха заради тежките ковид мерки, но този път ми се иска да дойде с мен.

# 472
За сега го пуска всеки път. Но за след месец незнам-дано няма промяна,заради ковид.

# 473
Здравейте, до мамите следили се в Надежда - на феталните морфологии дадоха ми ви цветна снимка? Доста мои познати имат такава. И ако да в коя седмица ?

# 474
  • София
Днес минах третата ФМ и цветни снимки нямам. Питала съм за запис на прегледа на диск - няма. Обаче пък имам лукса да се доверя на д-р Патиркова и да не се притеснявам трябва ли да търся второ мнение Simple Smile Нека сме добре, пък ще си карам с черно-бели снимки. Цветните и без това са наслагване на тези обикновените, докато стане някакво 3D изображение (и не са особено атрактивни, според мен).

# 475
И аз съм при нея , много съм спокойна ,когато съм на преглед даже задавам повече въпроси на нея отколкото на следващия АГ. Просто ми се искаше да спомен цветна снимка , вие само за запис ли питахте или и за цветна снимка?

# 476
  • София
Абсолютно съгласна за компетентността и насоките, които дава (но аз и на АГ си вярвам много, те двете се познават и без това) Simple Smile Не съм питала точно и директно за снимка.

# 477
  • София
Няма как ехографският образ да е фотореалистична снимка. Става дума за компютърни модели на база на ехографските данни, които получават какви ли не атрактивни наименования - цветни, 3D, 4D, глупости на търкала. Не се връзвайте на рекламни трикове. Важна е компетентността на феталния специалист и замерванията, които прави. А малкото човече ще го видите след някой и друг месец и със сигурност ще е най-красивото за вас. Heart

# 478
Мога да покажа какви снимки имам от д-р Чачева (после ще ги изтрия). Не са цветни, но са 3D или 4D, не съм сигурна точно какви. Blush На монитора бяха цветни, но ми ги разпечатаха черно-бели.
Изтрити. Blush

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 10:40 от Bobby®

# 479
Аз родих миналото лято 2022г и мисля че на края на бременността др Патрикова ми даде цветна снимка, със сигурност ми показа децата на екрана цветно, но вече не помня всичко. Питайте я, мисля че може да ви изкара и цветна.

П. С. Др Патрикова е страхотна, благодарение на нея имам доносени и здрави близнаци!

Общи условия

Активация на акаунт