Отговори
# 600
Цитат
Ако се замисли човек,цялата история се върти около двамата възрастни мъже и Хатуч
Оттам е започнало всичко и пак натам продължава
Защото Халис изпрати Ифакат да търси момиче точно там
Само дето не разбирам-нали любовта му към Хатуч беше много голяма?Къде изчезна?Как изведнъж я заряза?
VAL, Халис поръча на Ифакат да търси подходяща партия на Суна, но не я е изпращал при Сафет. Това си е нейна комбинация, според мен, за да смрази отношенията му с Хатидже (която започна да има голямо влияние върху него). Това се потвърждава и от разговора на Халис със старата му секретарка във фирмата, в който изрази съмнение за игричките на Ифакат. После забрави тези свои съмнения, защото се поддаде на гнева си, че семейството й е предпочело Сафетови пред неговото. Това се разбра и от разговора му с Хатидже от снощната серия.
Много е интересен въпросът за греховете на родителите и дали децата плащат за тях. В Исляма, доколкото съм чела, няма такава изначална теза. Грешките са индивидуални и се плащат идивидуално. Но ... има редица тълкувания, в които личи, че след първородния грях на Адам, въпреки разкаянието му и опрощението от Господ, човечеството е обременено с грехове. (Така например, Адам е опростен, но не е върнат в Рая, от където е бил изгонен.) Така е по Стария завет и в Християнството. Автентичното, Новозаветно Християнство обаче, възприема тезата, че смъртта на Христос е изкупила първородния  грях и от там нататък, всеки грях е лично дело и се изкупва лично. Няма родова обремененост.

# 601
  • Яко в Матрицата...
Вал, напротив Мерт обича героя си, просто няма розови очила и го вижда точно такъв, какъвто е. Поне до момента, в който Мерт дава това интервю, Ферит е нахален, разглезен нарцис, които обича новите играчки и бързо обръща гръб на старите. Не цени нищо, дядо му е единственият авторитет. Още по-голям респект имам към Мерто Simple Smile

Суна и Сейран - сцената паралел, в която Суна се задушава от роклята и Сейран се връща назад в деня на сватба си, много ми хареса. Наистина почувствах отчаянието и на двете - едната да помогне, другата да се отърве от кошмара си.

Моя версия на превода на песента от последната сцена

https://www.youtube.com/watch?v=gdFVBaZ3EXo

Пепел

Нещо в душата ми кърви,
От горчивото сбогом раната боли …
Нещо върху лицето ми повяхва …
Не е същото, цвета на надеждата избледнява.

Някъде в сърцето ми една гора гори.
Песните, които остави, бездомни мълчат.
Стиховете са вечно гневни, молитвите не носят изцеление,
И едно изречение стои заковано в моя живот…

"Времето превръща в пепел това, което в сърцето си таиш,
Гори, гори и изгаря..."

# 602
Разтърсваща серия от към емоции и актьорска игра. Интересно ми е от тук нататък как ще продължат. Надявам се да не влязат в клишето.
Много ми хареса Казъм в болницата и начинът, по който успокояваше Ферит.
Приключвам аз с драмата и коментарите по епизода. Изгледах го, преживях го, изкоментирах го.  

Малко снимки зад кадър. Как снимат, напрво камерите са на сантиметри от лицата им, а те трябва да изразяват емоции, които да повлияят и на нас. Браво на всички!

И това е готино. СейФер женени и СейФер разведени Grinning

Браво за рейтинга

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 10:08 от Бл@гуна

# 603
Цуни-гуни Grinning

https://twitter.com/_verdosh/status/1659716415597805568

И рейтинга

#YalıÇapkını dün akşam tüm gruplarda zirvede yer aldı 💥
1. Total'de 11,46
1. AB'de 9,11
1. ABC'de 10,67

Как беше? Mekanın Sahibi Geri Döndü Stuck Out Tongue Winking Eye

# 604
Кате,аз имах предвид в самото начало на филма,че всичко се завъртя от желанието на Халис да се вземе момиче от "тяхния род",или "техни хора",не си спомням добре,нямах предвид,че ги е изпратил при Сафет
Там знаем кой свърши работата
Ренко,сега си спомням,че четох някъде,че интервюто е старо...
Лошо, като не знае езика човек
Благодаря за превода-ти си златна:blue_heart:

Еванджелин,
в тези сцени Афра ми се видя по-напориста в целувките от Мерт:wink:

# 605

https://www.youtube.com/watch?v=gdFVBaZ3EXo

Пепел

Нещо в душата ми кърви,
От горчивото сбогом раната боли …
Нещо върху лицето ми повяхва …
Не е същото, цвета на надеждата избледнява.

Някъде в сърцето ми една гора гори.
Песните, които остави, бездомни мълчат.
Стиховете са вечно гневни, молитвите не носят изцеление,
И едно изречение стои заковано в моя живот…

"Времето превръща в пепел това, което в сърцето си таиш,
Гори, гори и изгаря..."

Хубаво и тъжно ☹️
В комбинация със сцената и играта на актьорите... И тоя Мерт! Много добър! ♥️

Ренко, 💋💋💋 мерсаж, сладка, за превода.♥️
...

# 606
С оглед, че винаги казват нещо с песните, които използват и сега като прочетох текста/благодаря за превода/ в последната сцена Ферит сякаш се опитваше да избута ръцете на Сейран? Или просто на мен така ми се струва?
А замислянето му, като бяха на палатки, не ми се струва че е, защото няма план.

# 607
Всъщност,ние не сме чули какво казаха лекарите
Възможно ли е под влиянието на феновете Фуат да е жив?
Възможно ли е да променят сценария?
Ох,много ми се иска
А погребението да е на Халис,който получава инфаркт....
А дано,ама надали

# 608

Много е интересен въпросът за греховете на родителите и дали децата плащат за тях. В Исляма, доколкото съм чела, няма такава изначална теза. Грешките са индивидуални и се плащат идивидуално. Но ... има редица тълкувания, в които личи, че след първородния грях на Адам, въпреки разкаянието му и опрощението от Господ, човечеството е обременено с грехове. (Така например, Адам е опростен, но не е върнат в Рая, от където е бил изгонен.) Така е по Стария завет и в Християнството. Автентичното, Новозаветно Християнство обаче, възприема тезата, че смъртта на Христос е изкупила първородния  грях и от там нататък, всеки грях е лично дело и се изкупва лично. Няма родова обремененост.

В Библията пише, още в Битие, че Ева е съгрешила, след като не се е покорила на Бог когато той казал:"Не яж от този плод" и след като Ева е направила този грях (непокорството) от там Бог търсеше сметка на Адам, (понеже Бог ги Благослови и те станаха едно семейство) и понеже Адам е глава на Ева, тоест той е главата в къщата.. Бог потърси сметка от него, защото Ева и на него даде да яде от плода.. след това се извършваха жертвопринушения на животни за да се отмие греха, но Бог изпрати Исус на земята за да изкупи греха.. тоест трябваше невинна кръв, безгрешна,свята за да отмие този грях ( Исус е Бог) тоест Бог слезе на земята в образа на Исус в човешко тяло за да ни изкупи.. но в Стария завет пише, че ако не се отречеш от грехове на предците си, до 10-то коляно и ако не приемеш Исус като твой спасител, ти все още си под греха на Адам...
Тоест греха на Адам е още тук.. изкупуването на грехове е още тук.., но трябва ние да се отречем и да си поискаме прошка
Не знам дали го обясних добре..

# 609
  • Бургас
Привет, Зимородочки.... Премина ли бурята?...
Май не... и както чувствам ще ни държи до другия петък!

Няма как да отречем, че този път екипът дружно ни хвърли в бурното море, подготвяйки ни за едно тъжно, изпълнено с предположения лято...Толкова време чакахме нещо да се случи - е...случи се най-лошото...Загубата на син, брат, внук...какъв по-добър катализатор на взаимоотношения и начин за разкриване на чувства!

Цитат
Спойлерите са лошо нещо, за сетен път се уверявам.През цялото време стоях на тръни, очаквайки смъртта на Фуат  
И аз като Еla1, се ядосвах на това, че четох и умишлено гледах откраднати кадри и инфо, защото ми отнеха изненадата, наслаждаването на всички сцени, които подготвяха кулминацията!
Започвайки с отвличането на булката - наивно, безрасъдно... но нима любовта не е това? Размахването на патлаци ли е по-доброто доказателство за влюбеност?
Още по-наивно изглеждаше решението за палатки, бягство в гората, но на място където именно двамата братя са били истински, сами и заедно!
Защо някои не харесаха обрата в отношението на Сейран? Ами ако не беше направила този завой, щяхме пак да изядем сценариста...След толкова страдание и признание пред сетра и, беше време да се открие и пред човека, който направи и немислимото, за да заслужи тези ласки и обяснение!
Въобще в тази серия се казаха много истини и паднаха много маски....Но и се получи едно своеобразно повторение на събития - карма ли е това за семейство Корхан и Ферит ли ще е жертвения агнец?
И този път именно Сейран ще трябва да бъде силната, да бъде до него и да не се поддава на натиск. Много пъти ни го показаха, дано не и отредят друга съдба...
За Аби и Суна не смея да чертая път - Суна е слаба, Аби е несигурен, дано им се получи, но надали..
Отново имаше заигравка с образите на Кязъм и Есма - как смирената, свикнала на бой женица, стана лъвица като усети заплахата от друга жена. А безцеремонния, меркантилен Кязъм прие "син" в обятията си, за да облекчи болката му, за която дори родния му дядо нямаше очи и уши...
Много силна игра в последната сцена - скръбтта всеки изживя по свой начин - а няколкото сълзи от очите на Халис Ага струваха повече и от чантата с пари, която щеше да бъде пропуск за новия живот на СейФер.
И....Мерт....каквото и да се каже, ще е малко и слабо за този талант! Начинът да предава плът на тези чувства е похвален за възрастта му. Колкото добре стои в комедията, толкова чудовищен е в трагедията - до тремолото на ръката, всяка част от тялото му ни уверяваше в страданието му! Не зная как ще довърши сезона при това раздаване Heart Eyes
Разпънах "чаршафа", за което се извинявам!
А сега отивам да ви чета, че май доста се активизирахте

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 10:55 от Аniksi

# 610
Браво за рейтинга ❤️❤️
Актьорите заслужават това признание 👏👏👏

Със сигурност е мъртъв Фуат. Актьорът нали напусна. Феновете не могат да го командорят дали да работи там. Реално може да е получил по-добро предложение, а не да е дръвчето в десния ъгъл.

# 611
Николета, е, там е цялата работа - ако се смесват цитати от Стария  и Новия завет и става хем тъй, хем иначе. Хем Христос е изкупил първородния грях на Адам, хем грехът на Адам е още тук, което си е противоречие. А Библията се състои от Стар и Нов завет (Четвероевангилието). Ако сме възприели идеята за Новата ера с раждането на Христос, би следвало да не ги смесваме. Защото родовата обремененост с грехове лишава човек от свободната воля да прави избор. А това е в основата на модерното европейско мислене. Грешни или истинни избори, но собствени!!!

# 612
Николета, е, там е цялата работа - ако се смесват цитати от Стария  и Новия завет и става хем тъй, хем иначе. Хем Христос е изкупил първородния грях на Адам, хем грехът на Адам е още тук, което си е противоречие. А Библията се състои от Стар и Нов завет (Четвероевангилието). Ако сме възприели идеята за Новата ера с раждането на Христос, би следвало да не ги смесваме. Защото родовата обремененост с грехове лишава човек от свободната воля да прави избор. А това е в основата на модерното европейско мислене. Грешни или истинни избори, но собствени!!!

Нали написах по-надолу
Който приеме Исус за спасител и каже да му прости.... и най-важното е да се отречем от греховете на предците си пред Бог в името на Исус.. иначе ще си живеем в старият завет, Бог ни е дал свободна воля да избираме в какво да вярваме и дали ще се отречеш или не, това си е твоя избор

# 613
Това,че Ферит седеше замислен на брега може само да говори за неговата пълна отдаденост да поеме отговорност за бягството от сватбата.Както и за грижата да не товари с притесненията си момичетата,да не ги уплаши още повече.Сейран разбра това
За сметка на Аби.И този човек е тръгнал да краде момиче от сватба
Та той дори не се притесни какво ще правят по-нататък,а остави всичко на Ферит.
Толкова ли пък няма някой спестен лев?
Седи и чака някой да го уреди.
А при сцената в колата,когато Суна получи паник атака-той и дума не и обели.Сейран успокояваше сестра си
Ето Ви паралел на "сигурният мъж" и "безотговорният,разглезен лигльо"

# 614
Момичета превъртях на бързо серията защото така или иначе не разбирам турски доста се сближиха Ферит и Сейран неможах да гледам трагедията оставяих я за понататък за да не плача но чесно казано аз видях едни Сейфер който са готови да се борят за любовта си с зъби и нокти аз видях промяна и в двамата ! Интересно ми е какво ще стане като разберат за Суна и Абидин защото Тарък със сигурност ги отвлече не мисля че скоро ще се отърсят от трагедията за да се сетят за тях, но когато разберат според мен ще стане война в която ще има ранени може да няма жертви но със сигурност ще има ранени !! Не мисля че сезона ще свърши с лош край но да видим 🙃

Общи условия

Активация на акаунт