ЛОНДОН - 13

• 48 800
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте! Някой пътувал ли е с по-голямо дете над 17 години и кой хотел избрахте? Повечето хотели предлагат настаняване на дете до 17 години в стая с двама възрастни, но ако е на 18 години примерно, е необходимо резервация на 2 стаи, което директно оскъпява престоя.

# 136
Запазвам стая за трима или малък апартамент с опция някой да спи на разтегателния диван-обикновено не най-младия,а най-малкия по размер.

# 137
просто търсиш стаи за трима възрастни и каквото покаже
някъде може да няма стаи за трима, но по принцип има
общо взето няма никакво значение дали са деца над 5-6 години или възрастни, все един брой легла си трябват

# 138
  • София
общо взето няма никакво значение дали са деца над 5-6 години или възрастни, все един брой легла си трябват

Така е, но в повечето хотели фамилните стаи са за 2 възрастни и деца до 16 години и само възрастовата разлика изисква или стая за трима, което е рядкост при веригите с по-приемливи цени, или пък две двойни стаи, което е абсолютно безумие, защото дете на 14 години може да е и по-високо, и по-едро от друго дете на 18 години. Другото забавно е, че вчера дори звънях по телефон да попитам и на въпроса гарантирате ли, че ако запазя 2 стаи, то те поне ще са една до друга и ми отговориха "зависи от наличностите".

# 139
  • Варна
Единият възрастен спи в една стая с детето, другият в другата стая Simple Smile

# 140
Абе толкова ли не може в търсенето да сложите 3 души и толкова. Иначе да са свързани стаи не гарантират, ама ако поискате (предварително) ако има дават. Пишете в изискванията. Понякога са с врата между тях.
Предполагам, че ако стаята е с три легла никой няма да издребнява за възрастта.
Не мога да препоръчам, в Лондон скоро съм спал до летището само.

# 141
В Travelodge могат да спят 3-ма възрастни.

# 142
И в някои от веригата Accor. Обаче трябва да се проверява хотел по хотел

# 143
  • София
В Travelodge могат да спят 3-ма възрастни.

Благодаря, първо тях проверих, защото вече сме отсядали и зная, че може!

И в някои от веригата Accor. Обаче трябва да се проверява хотел по хотел

Благодаря, тази верига не съм проверявала!

Абе толкова ли не може в търсенето да сложите 3 души и толкова.

Нали не считате, че попитах за да ме напътите какво да сложа в търсачката? Вече споделих в по-горен пост какво не ми харесва и ако не сте разбрал - здраве, няма нужда от безсмислени коментари.

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 00:28 от veka

# 144
  • sofia
Привет, сетих се да попитам кои вериги за храна тип "джънк" бихте препоръчали? Някакви известни бургери, фиш енд чипс верига или някакви сладкиши ако някой се сети, ще съм благодарна. Гледам всякакви вкусотии в инстаграм, но се сетих,че някой може да даде идея за нещо "нечувано" и интересно за хапване, което в Бг няма?

# 145
  • В офиса
За фиш&чипс - Poppies, имат до Камден маркет, в Сохо и забравих къде е третото. Бургери - Honest burgers, на много места има, ние сме яли в това до Ковънт Гардън.
Иначе стрийт фууд класира ли се? По пазарите - Бороу маркет най-вече.

# 146
Vetrena, много ми харесва програмата, която сподели. Намирам я за интересна и добре разпределена по дни.  Ще се радвам да споделиш  отзиви  - дали сте успели да се придържате към нея, дали сте добавили нещо или сте пропуснали друго. Весело изкарване!

# 147
  • EU
Има верига заведения JD Wetherspoon,  които предлагат отлична храна и коктейли на достъпна цена. В различните квартали заведенията се казват различно, но може да ги проверите в гугъл мапс. Аз съм била на Камдън и на Докландс. Поръчва се и плаща на бара, ако са напитки може да си ги вземеш от там, а за храната казваш на коя маса седиш. Фиш анд чипс беше 9 паунда, има в промоция основно и коктейл безалкохолен или алкохолен за 13 паунда. Страхотна инглиш брекфаст до 12 ч. за 6,5 или по-голяма за 7,5. Кафето е 1,5 паунда. Сода с коктейл е безплатна. Много добри стартери, скариди, лучени кръгчета, бургери...
Много хвалят и лондонското Happy, също с добри цени.
Миналата седмица се върнах - Лондон е невероятен!

# 148
Vetrena, много ми харесва програмата, която сподели. Намирам я за интересна и добре разпределена по дни.  Ще се радвам да споделиш  отзиви  - дали сте успели да се придържате към нея, дали сте добавили нещо или сте пропуснали друго. Весело изкарване!

Завърнахме се Blush
Екскурзията ни мина просто прекрасно! Невероятно щастлива съм Heart Eyes
Е, бяхме засегнати от срива на радарната система за управление на полети във Великобритания.... полетът ни бе отложен 4 пъти, канселиран, заменен с друг за следващия ден, който също беше отложен с повече от три часа.
Не допуснахме това забавяне да ни развали настроението, взехме хотел в градче близо до Станстед и прекарахме малко време в провинциалната идилия на Есекс.

Що се отнася до програмата - изпълнихме я 100% и се оказа наистина много удобна за нас, както и за тийнейджъра. За наша приятна изненада, той се държа просто прекрасно. Имаше своите настроения, разбира се, но на много места му беше интересно, а там, където скучаеше, го правеше ненатрапчиво Grinning и мило ни изчакваше да си направим обиколката.
Към програмата добавихме:
 - пешеходна разходка надвечер в района площад Трафалгар - площад Лестър - Пикадили съркъс.
- разходка в Камдън таун
- кратко посещение на платформа 9 3/4 на гарата Кингс Крос. Нашият момък обяви за глупост чакането един час за "официална" снимка и се задоволи да го "щракнем" отстрани. Издебнах добър момент и му направих чудесни снимки.

Непредвиденият половин ден в провинцията се оказа чудесен финал на екскурзията ни. Пристигнахме в Харлоу късно вечерта и бяхме приятно изненадани от отлично обзаведения хотел със суперудобни легла. Починахме си, разходихме се из викторианския стар град, който изглеждаше като декор на Midsummer murders Grinning, обядвахме традиционна кухня в бирарията на хотела - The Greenman - и към 15 часа взехме такси за летището.

Присъединявам се към предишните мнения - Лондон е невероятен!! Сега обаче се размечтах за екскурзия в Корнуол или друга красива провинция...

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 14:43 от Vetrena

# 149
Vetrena благодаря за изчерпателния разказ, радвам се, че сте имали толкова зареждаща и многопластова екскурзия. Лондон за мен също е прекрасен, посещавам го с удоволствие като турист, винаги има какво ново да се открие, но ми се струва, че вече трябва да видя и красивата провинция, май изпускам доста Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт