ЛОНДОН - 13

• 48 799
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • sofia
Здравейте, обръщам се към вас, по-скоро живеещите в Лондон. Колекционирам свещи от Bath And Body Works. Ще посетим живи и здрави Лондон другия месец и бих искала да попитам има ли магазини или място, откъдето бих могла да си купя свещ за спомен от там? Благодаря ако някой би могъл да ми помогне.

# 151
Здравейте, обръщам се към вас, по-скоро живеещите в Лондон. Колекционирам свещи от Bath And Body Works. Ще посетим живи и здрави Лондон другия месец и бих искала да попитам има ли магазини или място, откъдето бих могла да си купя свещ за спомен от там? Благодаря ако някой би могъл да ми помогне.

Ето адрес,ако държиш да посетиш самия магазин,но мисля,че няма нужда да ходиш чак до там.Във всеки един мол или по-голям магазин в Лондон ще намериш такива свещи.

# 152
Здравейте, Наближава пътуването ни до Лондон и ще съм благодарна за съвет дали подобна програма е постижима за 3 дни Simple Smile
1 ден Westminster Abbey Биг Бен, Парламент, Бъкингам, смяна на стража, Скай гардън 13ч, 15h Лондон Ай
2 ден Hop off/on, двореца Кенсингтън, Boat Возене по реката с корабче на градския транспорт до/ от Гринуич, 18h Harry Potter
3 денТауър бридж , Гринуич , Исторически музей, Научен музей, National history museum & Sciences museum евентуално ако стигне времето.
Всякакви препоръки ще са от полза и също ако има струпване на забележителности как да се съчетаят максимално добре.
За метрото се ползва кредитна карта за възрастните, а деца до 11 навършени години са безплатно и не взимам нищо нали така?
Благодаря от сърце!!

# 153
Здравейте, Наближава пътуването ни до Лондон и ще съм благодарна за съвет дали подобна програма е постижима за 3 дни Simple Smile
1 ден Westminster Abbey Биг Бен, Парламент, Бъкингам, смяна на стража, Скай гардън 13ч, 15h Лондон Ай
2 ден Hop off/on, двореца Кенсингтън, Boat Возене по реката с корабче на градския транспорт до/ от Гринуич, 18h Harry Potter
3 денТауър бридж , Гринуич , Исторически музей, Научен музей, National history museum & Sciences museum евентуално ако стигне времето.
Всякакви препоръки ще са от полза и също ако има струпване на забележителности как да се съчетаят максимално добре.
За метрото се ползва кредитна карта за възрастните, а деца до 11 навършени години са безплатно и не взимам нищо нали така?
Благодаря от сърце!!

Malina 883, на мен Вашата програма ми изглежда направо невъзможна, освен ако не планирате просто да обиколите забележителностите отвън, т.е. никъде да не влизате.
Така ли смятате да постъпите? Само с "виждане отвън" ден 1 е изпълним, да.
Ден 2 - Какво имате предвид за Harry Potter - платформата на гарата Кинг Крос или студиото?
Ден 3 - Научния музей и Science museum са едно и също. А кой Исторически музей визирате? Да не е Британският музей? Тук предполагам, че планирате посещения. Няма как обаче да разгледате 3-4 музея и да посетите Гринуич в един ден. Какво планирате да правите/посетите в Гринуич?
Защо поставяте пътуването с лодка до Гринуич и посещението в Гринуич в последователни дни? Няма никаква логика, ще загубите много време в път.
Въобще - доста разхвърляно ми изглежда всичко. Лондон е голям, необходимо е да се предвиди времето за пътуване от едно място на друго.
Когато правих нашата програма, ползвах Гугъл мапс, за да включа реалистично време за пътуване, както и питанка в Гугъл "How much time for .....", за да се ориентирам колко време да предвидя за разглеждане на съответната забележителност. Този подход ми свърши чудесна работа.

# 154
Благодаря от сърце!!

За музеите, бройте един музей на ден, ако въобще смятате да видите нещо, а не просто да отбележите, че сте били там. Може да се добави и нещо друго същия ден, ако е само минаване да се види отвън.
Хари Потър ако е студиото, също един ден.

# 155
Благодаря от сърце!!
Даа, определено нещо ще трябва да отпадне. Хари Потър визирам студиото, имам закупени билети, както и за Скай Гардън, който пък е точно преди Лондон ай и малко ми се вижда невероятно да успеем за двете ако са с 2 часа разлика, заради опашки може би. Ще ползвам предложените приложения, благодаря, за да определя точното време, че наистнина ми е доста хаотично в момента. Гринуич може би ще остане за друг път, каквото успеем.
Malina 883, на мен Вашата програма ми изглежда направо невъзможна, освен ако не планирате просто да обиколите забележителностите отвън, т.е. никъде да не влизате.
Така ли смятате да постъпите? Само с "виждане отвън" ден 1 е изпълним, да.
Ден 2 - Какво имате предвид за Harry Potter - платформата на гарата Кинг Крос или студиото?
Ден 3 - Научния музей и Science museum са едно и също. А кой Исторически музей визирате? Да не е Британският музей? Тук предполагам, че планирате посещения. Няма как обаче да разгледате 3-4 музея и да посетите Гринуич в един ден. Какво планирате да правите/посетите в Гринуич?
Защо поставяте пътуването с лодка до Гринуич и посещението в Гринуич в последователни дни? Няма никаква логика, ще загубите много време в път.
Въобще - доста разхвърляно ми изглежда всичко. Лондон е голям, необходимо е да се предвиди времето за пътуване от едно място на друго.
Когато правих нашата програма, ползвах Гугъл мапс, за да включа реалистично време за пътуване, както и питанка в Гугъл "How much time for .....", за да се ориентирам колко време да предвидя за разглеждане на съответната забележителност. Този подход ми свърши чудесна работа.

# 156
Здравей, Malina883,

програмата ви наистина изглежда много хаотична. Като гледам кои забележителности сте описали мога да кажа как бих ги комбинирала аз.

В плана за първия първия ден бих пропуснала Скай гардън, но пък виждам, че имате билети. Може би е по-добре преди Скай гардън да отидете до Тауър бридж и Лондонската кула (Tower of London). По близо са. После веднага след Скай гардън с метро да отидете до Лондон Ай. А после може да се разходите покрай Биг Бен, Парламента и Уестминстърското абатство. Близо са.

Двореца Кенсингтън бих комбинирала с National history museum & Sciences museum (Природонаучния музей и Музея на науката, които са един до друг), но само ако не се разглеждат подробно. Ако вървите пеш от Двореца към музеите (или обратно) ще минете и покрай Royal Albert Hall и The Albert Memorial (концертната зала и мемориалът на Албърт в Хайд парк).

Хари Потър студиото е извън Лондон, така че си предвидете време за придвижване до там. Ако часът ви е 18, то преди това може да си направите разходката до Гринуич. Или да гледате смяната на караула в Бъкингамския дворец.

За метрото - възрастните ползват банкови карти, а за деца до ненавършени 11 години преди бяха безплатно, но сега не знам дали няма някакви промени. Може би е добре да разгледате сайта на транспорта в Лондон.

И ви пожелавам хубава разходка!

# 157
  • СОФИЯ
Благодаря от сърце!!

Третият ден е направо разбиващ с толкова много музеи. Почти нищо няма да успеете да видите като хората и е супер изморително. Ние по един музей на ден си бяхме набелязали и пак ни беше натоварващо, особено както и някои ни бяха за края на работния ден, а бяхме за 6дни.

# 158
Здравейте отново! Наближава пътуването ни, моля помагайте колко пари в брой да си носим, т.к. чета, че навсякъде приемат карти, но все пак Simple Smile
Ако не можем да се снабдим с Oyster card на Stansted дали 11г ни син може да ползва една от нашите карти, че ще носим 4 общо Simple Smile

# 159
на Станстед ойстърите не вървят, та не вярвам там да продават, иначе в града да
няма значение на чие име е картата, може да я ползва
пари в брой, всеки си решава, едни 40-50 паунда макс. колкото да има

# 160
  • Варна
Здравейте отново! Наближава пътуването ни, моля помагайте колко пари в брой да си носим, т.к. чета, че навсякъде приемат карти, но все пак Simple Smile
Ако не можем да се снабдим с Oyster card на Stansted дали 11г ни син може да ползва една от нашите карти, че ще носим 4 общо Simple Smile

Кеш , освен по някои битпазари, незнам за къде може да ви трябва. Дори кафе и стрийт фууд може да плащате с карта . Но си вземете някакви паунди за ваше спокойствие.

Да, транспорта за синът ви, може да плащате с някоя от вашите карти.

# 161
Как "дори" Grinning, то по друг начин почти не може - на караваните даже има надписи Cashless. И уличните музиканти са с пос-терминали Grinning Голяма мъка е тоя кеш в Лондон. £50 са достатъчни, може и да си ги върнете.

# 162
  • Варна
Информация от Посолството - Пожар на летище Лутън и отменени полети
"11 Октомври 2023
Посолството на Република България в Лондон информира, че от страна на ръководството на летище Лутън, Великобритания е обявено, че поради пожар на паркинг на летището, започнал вечерните часове на 10 октомври 2023г. (вторник), в момента всички полети са спрени, като службите за спешна помощ продължават да действат за погасяване на пожара, който продължава да се разпространява на паркинг номер 2 на летището. Също така, летището отменя всички полети до 15:00 ч. местно време.
Достъпът до летището в момента е ограничен, като се отправя молба пътниците да не пътуват до летището.
Ангажиран е също допълнителен персонал който е на разположение за да оказва помощ на пътниците.
Летище Лутън информира, че пътниците следва да поддържат връзка със своята авиокомпания за информация за полетите си.
Допълнителна информация за овладяването на пожара и разписанието на полетите може да се намери на приложената връзка към интернет страницата на летище Лутън: https://www.london-luton.co.uk/passenger-info "

# 163
  • sofia
Днес се върнахме с уизеър. Полета ни от снощи от 21:55 беше отменен днес за 8:30.Забавени са доста, но летят. Предполагам, че вече или утре най-късно ще се нормализират нещата.

# 164
Здравейте
На 31.10 летим за Лондон
Ще бъдем с 3 момчета тинейджъри, които ядат в промишлени количества.
Моля да споделите места за хранене които няма да ни разорят и няма да хванем някоя болест...
Спим в Earls Court близо до природо научния музей. Ще обикаляме най -популярните места.
Ще спим в апартамент, така че ако може да се поръчва нещо също е вариант.
Благодаря ви!!!

Общи условия

Активация на акаунт