Шанс на човек, който не ви привлича, но е добър?

• 13 074
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
Според мен привличането си има някаква скАла със степени - от "отвращава ме само мисълта за него", до "побърквам се от възбуда дори само като си помисля за него". Нека авторката поясни за кой диапазон в тази скАла говори, щото иначе е трудно да отговорим по същество. Ако ме отвращава, никакъв шанс, ако ще и най-добрият да е. Ако ми е неприятен - също. Ако просто ги няма тия фойерверки, които обикновено асоциираме с влюбването, тогава съм окей. Т.е. по една такава скАла вероятно бих дала шанс и бих опитала с от "безразличен ми е физически" или "не ме вълнува" нагоре. Всякакъв нюанс на "неприятен ми е" или по-лошо е аут. Би било насилие над мен самата и нито един от двама ни не би го заслужавал. Хем аз ще се мъча, хем за него вероятно би имало много по-подходяща.

# 61
Може да се появи привличане. Перфектен може да си търсиш, ако ти си перфектна. Wink Достатъчно е да е перфектният за теб. Ето, има качества, които цениш. Ако се опознаете и общувате, няма какво да загубиш.
Или чакай принца на белия кон, това също е вариант.

# 62
За мен е невъзможно да се появи привличане. По-скоро привличането намалява, отколкото да се увеличава.

# 63
  • София
и всяка особеност в нрава и битието, почва да се забива като тресчица под ноктите ти.

# 64
Да, шанс трябва да се даде да намери човек, който е истински очарован от него, а не да си губи времето с някой, който го смята за голям компромис.
Това не е хубаво и за "ощастливения", и за "благодетеля".

# 65
Не става дума за голям компромис, а за това, че не всяка любов е от пръв поглед.
Имам предвид себе си и ММ. Понякога отношенията имат нужда от време, за да се развият. Всъщност знам и за други подобни случаи.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 23:59 от Uncommon

# 66
Не е лош вариант това за жени, които подскачат от един психар на друг - привличат ги само кукувици, пиянки, психично болни, мъже с дълбоки личностни дефекти. Детекторът им за нормални мъже въобще не работи. Няма лошо да излезнат от зоната си комфорт и да пробват рационален избор.

# 67
В какъв смисъл да не е важен секса, няма ли да правят секс? Ами той ако иска? В една връзка участват двама, не е реалистично някой само да взема, без да дава нищо.
Ако въпросният мъж е противен на авторката и не правят секс, то няма да има връзка изобщо.
Ами има хора, които не го практикуват редовно- що теми се изписаха на тази тема…
Тук идеята е, че и двамата трябва да са асексуални , иначе няма как

# 68
Връзките станаха като инфлуенсърите. Показни, пък не се примиряваме с нещо под върховно.
 Не всеки скача веднага  и не всеки се влюбва веднага.
Не знам какво има предвид авторката да даде шанс, погледнах назад мнения  и не изглежда несериозна. Някаква умереност има  у нея.

Много жени не са съгласни с компромис, трябвало да е върховно, но не казват колко пъти    и за колко време трае върховното , като се получи.
 Има свити хора , дето се разкриват  постепенно, но пък на тях се разчита трайно.
 Като си сам, няма лошо да излезеш с някого,  опознаеш безличен на вид човек. Може да  е неоткрита ценност.
  Не  е написала ,че е противен ,мирише,  простак, просто не я  привлича от пръв поглед. А може да се окаже , че което вижда като доброта  е глупост, а може и да е стабилност,  отдаденост, подкрепа винаги. Грозното пате, невзрачното на вид, било лебед като го откриеш в точен момент.
 Не може от всеки да падат дрехи и задръжки  от пръв поглед.

# 69
  • София
Не е лош вариант това за жени, които подскачат от един психар на друг - привличат ги само кукувици, пиянки, психично болни, мъже с дълбоки личностни дефекти. Детекторът им за нормални мъже въобще не работи. Няма лошо да излезнат от зоната си комфорт и да пробват рационален избор.
А, те па са много свѐт. Да се курдисат на някой редовен и да го съсипят.

# 70
Изхождате от презумпцията, че привличането неминуемо ще се появи. Ако обаче не се появи? Жалко за добрия човек, който си е мислел, че нещо истинско му се случва.
Освен това все някога ще се появи трети, към когото привличане има. И тогава?

# 71
Предполага се ,че е пълнолетен човекът и осъзнава постъпките си.
 Мислим авторката , че пита ,той не пита нищо.
 Да даде шанс не е като да го отведе в гражданското . Предполага се , че да го опознае и  реши.

# 72
Ако са гонещи последния влак, шансовете придобиват един друг изглед.

# 73
Каквото и да отговоря, санкционират ме на момента Wink, така че няма да отговарям по темата, влизам само да попитам нещо Wink Simple Smile
Че ми стана интересно. Даде ли авторката "шанс" в края на краищата или не даде?
Trollface

# 74
Каквото и да отговоря, санкционират ме на момента Wink, така че няма да отговарям по темата, влизам само да попитам нещо Wink Simple Smile
Че ми стана интересно. Даде ли авторката "шанс" в края на краищата или не даде?
Trollface
Защо така? Фенове ли имаш?

Общи условия

Активация на акаунт