Шанс на човек, който не ви привлича, но е добър?

• 13 073
  • 292
  •   1
Отговори
# 45
Можете ли да се отдадете и до каква степен на човек, който не ви привлича, но има качествата, на които държите?
Идва ли апетитът с яденето?

Да не ме привлича, или да ми е противен за физически контакт? При второто, ясно, че не, но първото е напълно възможно.

Това ми се върти в главата през последните няколко години откакто може да се каже, че се чувствам съзряла, знаеща какво искам от един човек и затова зададох такава тема. Дали трябва човек да ни удовлетворява на сто процента във всичко или да направим компромис с някои неща и какви. Дали стига уважението, с което се живее или колкото и да е банално и външният вид все пак има значение.
Струва ли си да се чака перфектният.
Даже както сме чели и чували смирените не са интересни и не предлагат тръпка.
Беше ми интересно, не друго. Нещата не са на живот и смърт. 🙂

Ако говориш за външен вид и да чакаш интересния, дето предлага тръпка - не, не си стува да залагаш на това.

# 46
  • София
Имам приятелка, която даде шанс на такъв мъж, но тя беше на 44 години и много искаше да има семейство. Той беше единствения, който проявяваше сериозен интерес към нея. Та се ожениха. Тя твърди, че е щастлива - вече 3 години са заедно, но нейната мечта по-скоро беше да е омъжена. Та си сбъдна мечтата. За мен той е много компромисен мъж, защото не мисля, че тя е влюбено в него, но пък е добър и я обича явно.

# 47
  • София
Дали е по-добре от това тя да бъде нечий компромис? Не всеки има всички опции.

# 48
Това какъв компромис ще направиш, зависи от приоритетите ти!
За теб сексът ако не е важен, защо не

# 49
В какъв смисъл да не е важен секса, няма ли да правят секс? Ами той ако иска? В една връзка участват двама, не е реалистично някой само да взема, без да дава нищо.
Ако въпросният мъж е противен на авторката и не правят секс, то няма да има връзка изобщо.

# 50
Колкото повече напредва възрастта, толкова повече подобни шансове могат да бъдат дадени. Обратно пропорционално на фактора "секс". На 20 или на 30 е "ако няма тръпка, няма шанс". На 40 става "добър е човека, секса не е най-важното в тоя живот". На 50 нарасват още повече шансовете за "даване на шанс".
Ако жената е с деца, ако има и нужда от "покрив над главата си" - то тогава правенето на компромиси с "привличането" е още по-вероятно.

# 51
  • София
Това обяснява, защо редовно ми обясняват, как сексът не бил толкова важен, а аз не мога да разбера, как може да мислят така Joy

# 52
Не всички жени имат късмета да са Моника Белучи или София Вергара. И не всички имат добре платените професии, които да им дават онази финансова свобода и независимост, която тук във форума струи от всеки втори пост.
От другата страна не всички мъже са австралийски пожарникари.

# 53
  • София
Това е така. В крайна сметка, всеки според възможностите си. Ако не може да се примири, нито да ги промени, вероятността е да се окаже сам.

# 54
  • Пловдив
Чай ся, "сексът не е толкова важен" не е като да не се прави изобщо секс.

# 55
  • София
Не всички жени имат късмета да са Моника Белучи или София Вергара. И не всички имат добре платените професии, които да им дават онази финансова свобода и независимост, която тук във форума струи от всеки втори пост.
Сеска не се пада по право на красивите и богатите, а на можещите и искащите.

# 56
Ако една жена се чуди дали да "даде шанс" на мъж или не, то в повечето случаи е защото интереса и към него е нисък или никакъв.
Направете услуга на себе си (и най-вече на човека отсреща) и по-добре НЕ давайте подобни "шансове" (нарочно в кавички).
Зависи какво разбира човек под "давам шанс".
Едно е да приемеш покана за няколко срещи и ако интересът и привличането са нулеви - приятно ми беше и толкова. Друго е да си играете на семейство и да видиш, дали ще тръгне след първото дете.

Не мисля, че първият вариант е проблем за страните освен ако едната не е някаква много отнесена фантазия, строяща розови кули с всеки, който й каже "Добър ден". В крайна сметката срещите са затова, да видиш дали ще се получи нещо или не.

# 57
  • София
Сеска не се пада по право на красивите и богатите, а на можещите и искащите.

Така е, ама с кой можеш си е фактор Sweat Smile

# 58
Моят тъжен опит - аз и БНД навремето си ''дадохме шанс'' въпреки взаимната липса на физическо привличане. По различни причини вече ни беше позаминало времето и на двамата, всеки отчаяно искаше семейство и най-вече дете.
Е, детето е факт - скоро навършва 9.
Нашите отношения обаче се влошиха до пълно отравяне. Може би защото всеки от двама ни е смятал, че е направил достатъчно голям компромис като се е свързал с половинка, която не го привлича и е очаквал тази ''непривлекателна'' половинка да компенсира във всяко друго отношение недостатъка си.
Нещата загрубяха. Той беше агресивно-агресивен, а аз - пасивно-агресивна.
И двамата имаме вина.
Преди около две години взех решение да се разделим, след което скочих във връзка, основана на силно привличане, която обаче няма бъдеще и е въпрос на време да бъде прекратена.
Междувременно БНД се поосвести, започнахме да работим върху проблемите си. Бих казала, че постигнахме голям напредък. Наясно сме, че детето ни има нужда и от двама ни и от стабилна семейна среда.
Но тази работа с привличането хич не виждам как ще я бъде - не желая дори и да си го представям.
А, само като се сетя какво засукано бонбонче бях като го срещнах.....
И сега си ме бива.
Защо не се получи - нямам представа.
Действа ми като анти-мъж.
А мен той ме възприема като мама-болногледачка-социален асистент.
Това се случи с мен.
Иначе - всички сме добри хора Simple Smile
ПП - ако трябва да дам съвет на дъщеря ни, бих казала че тази работа без привличане не става. Но може би най-вече личностна зрялост. Ние с баща ѝ явно сме я нямали, въпреки че бяхме минали определена възраст.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 15:13 от Nephrite

# 59

Защо не се получи - нямам представа.
Действа ми като анти-мъж.

Заради болднатото, заради това. Оттам идат всички злини във Вашия брак/партньорство.
Познато ми е, историята при мен е дълга, ще видим продължението.

Общи условия

Активация на акаунт