Януари: кой спал-спал! Последний напън вече е настал!!!

• 11 921
  • 290
  •   1
Отговори
# 30
Стилиана 1, да те питам - твоите е. коли за колко време се изчистиха, защото тук ме плашат, че тези гадини били крайно устойчиви и непобедими, а пък мен ме е страх сега да не тръгна да раждам, преди да съм се оправила.

Пих 10 дена антибиотик и след това не съм пускала стерилна урина. След като, последствията са преждевремнно раждане, явно съм се изчистила, защото утре ми е термина, а аз май щ си преносвам Peace

# 31
Мими 81, ти в Асеновград ли ражда? Сега мъникът във ВМИ Пловдив ли е? Оф, хайде, дай Боже, скоро да си го вземете вкъщи!

Да,в Асеновград раждах-даже малкия е първото бебе на Асеновград за 2007г.Сега е във ВМИ(на третия етаж на Пещерско шосе)...Нямам търпение да стане утре ,за да го видя... Praynig

# 32
  • София; Дружбето
Да ви се оплача - ужасно ми се гади, а незнам каква е причината Sick Sick Направо ще откача, отивам да си легна. Ако някой реши да се обебва  тая нощ нища да знам newsm47

# 33
Пиша ви от името на Добито,тя все още е 2в1,днес е била на ехограф и са и казали че бебката е 3730 кг.,утре ще е на преглед при доктора който ще я изражда и тогава ще се разбере кога и как ще се оббебва.Иначе се чуства добре.Праща поздрави на всички.

# 34
благодарско анджелина, аз видях вчера, че го имаше в форума, но необърнах внимание, ама като видях днес колко пари са ми привели по сметка - подскочих. счетоводството да не си мислят , че съм на соц. помощи ooooh!

# 35
Момичета, да ви питам, някой от вас пие ли Магнерот в деветия месец, защото на мен докторът ми каза да продължавам поне до средата на деветия (и причината не е, че бебето е малко - последния път беше 3,100кг) - не знам защо.

Не, магнерота по принцип се спира в началото на 9 месец, за да може матката да се подготви за контракциите. А бебе с тегло 3100 гр. в 9 месец никак не е малко. Моето толкова се роди 3 дни след термина.
А сегашния мъник е 3000 гр. към днешна дата и си е със съвсем нормално тегло.
Питай си доктора защо така смята Peace

# 36
  • София
Ивонска, браво на вас за кърменето.  breastfeeding Мисля, че и аз ще те тормозя за съвети като му дойде времето.  newsm03

anneto_r, добре дошла! Добавена си в списъка, вече няма мърдане!  Laughing Между другото на мен по бащина линия корените ми са от Берковица и Копиловци, но отдавна съм загубила връзка и инфо за хората там. Знам, че баща ми поддържа някакъв контакт, но самата аз не съм наясно.  Embarassed Току виж се окажем някои далечни роднини!

Еврейска му работа, все гледам шуробаджанащината и келепиреца значи!  Laughing

Последна редакция: ср, 10 яну 2007, 20:17 от _Ним_

# 37
  • Русе
Здравейте, бъдещи и настоящи майчета! Ето, че и на мен ми остана малко време за да ви разкажа как мина раждането при мен /вижам, че темата вълнува много от вас/! На 28.12. вечерта бях на видеозон при доки, която ме успокои, че няма да родя преди Нова година /!?!/ и ми насрочи час за тонове на 5.01. Преди прегледа беба беше много неспокойна, риташе и се бунтуваше в корема ми и аз реших, че е било от вълнение. Прибрах се спокойна и си легнах. През нощта ме нападнаха някакви киселини и изпих един Квамател. Към 3.00 обаче след като ставах да пишам ми се появиха болки в областта на яйчниците /тип предменструални, но по-остри/, с препратки към кръста.Стана ми ясно, че това са си чисти контракции и понеже и друг път ми се е случвало пих един спазмалгон, но този път само леко ме поотпусна без да отшумят. Все пак съм заспала и татито ме събуди към 7.40, когато тръгваше за работа. Аз реших да стана да се изпишам и....пижамата ми цялата плувна в околоплодни води. Запазих спокойствие, ударих си един бърз душ и започнах да търся доки. След 4 позвънявания, при 1 от които оставих и съобщение на пощенската кутия, реших, че е време да потърся втората доки в екипа, с която също имах уговорка. Нея къщо не успях да открия и звъннах в частната клиника, където щях да раждам. От там казаха, че започват да издирват докитата и ми казаха да тръгвам. Багажът ми беше готов. Бяха останали няколко дреболии, за които мъжът ми беше предварително инструктиран да добави и не повече от 20-25 мин. по-късно аз бях в клиниката. Напът за там втората доки от екипа ми се обади и ми каза да съм спокойна. Попаднахме на смяната на дневната и нощната смени. Някои от нощната останаха за да помогнат. Всички бяха изключително любезни. Още като влязохме някой строши една чаша /нали казват, че е на хубаво/. Като ни изписваха пък се строши една ваза, а като се прибрахме вкъщи татито се скъса да троши разни неща /разбира се без да иска/.
   Влизайки в клиниката първо ми слушаха тоновете. Поставиха ми абокат, през който започнаха да ми вливат физиологичен разтвор. Междувременно попълнихме с татито няколко документа, най-вече за информирано съгласие. Екипът вече се беше събрал. Клизма не са ми правили, само ме избръснаха. Появи се и анестезиологът, който много внимателно и подробно ми обясни предстоящата манипулация. Питаха ме за алергии към храни и лекарства и ми направиха тест за алергии. След това със системата прешляпах до операционната, която е на 5-6 метра от стаята за подготовка и си легнах на масата. Там през абоката ми инжектираха още няколко неща /вече не помня какви/ и пристъпихме към упойката. Свих се колкото можак на кълбо, анестезиологът с няколко потупвания набута подходящото място в обастта на гръбнака. Първо ми постави инжекция за обезболяване на кожата, която изобщо не е болезнена, в сравнение с редица мускулни, които ми слагаха в началото на бременността. След това от раз вкара иглата, през кото вече ми инжектира упойката /това пък съвсем не го усетих/. През цялото време ми говореха и обясняваха какво мога да очаквам да усетя. При мен започна с изтръпване на левия крак, после на десния и...готово. От там нататък ти слагат зеления параван и започва същинската операция. Някои казват, че усещат дърпане – при мен и това усещане липсваше. Единсвеното неприятно беше, че ми се повдигна на няколко пъти от упойката и повърнах, но само стомашен сок, защото нямаше какво друго.Като извадиха малката веднага ми я показаха. Като я измиха – пак. После доста се постараха, докато ме зашият – може би 40-50 мин. Доколкото разбрах цялата операция е продължила около 1.30 часа. Настаниха ме в т.нар. интензивен сектор, в който маше още една жена. Бях в пълно съзнание и в добра кондиция и започнах да въртя телефони с идеята да се обадя на когото мога, защото очаквах, че като ме пусне упойката ще ми бъде гадно. Нищо подобно! Три часа след операцията вече си чуствах и мърдах двата крака /пропуснах да кажа, че катетъра ми го сложиха на операционната маса след упойката и затова  нищо не усетих/.    Единственото, което усещах бяха леки тип предменструални болки в областта на яйчниците. Привечер ми махнаха торбичката, която ми бяха сложили върху стомаха и ми сложиха мускулно инжекция обезболяващо без да съм искала или да съм имала остра нужда. Първата нощ почти не спах, най-вече заради многото емоции. На често ми мереха пулса, кръвното и температурата. Всичко вървеше добре. През първите 24 часа не ти дават дори вода да пиеш. През вторите – само вода без храна. На втория ден към 6.00 часа сутринта ме накараха да стана. Това беше второто по-неприятно нещо. Не че ми се зави свят или ми причерня, а при ставането ме напъна да кашлям, а не беше приятно заради шева. С често преглъщане успях да туширам напъните да кашлям и се разходих до чешмата в стаята и обратно. На същия ден към 18.00 час ми махнаха катетъра /става за секунда и е безболезнено/ и ме преместиха на долния етаж в стаята за родилки – до там стигнах пеш почти без чужда помощ и не съм ходила приведена, защото не усещах дърпане или някакви болки. Там вече без катетър си ставах сама и си ходех до тоалетна. Започнаха да ми носят малката, за да се опитвам да я кърмя /не че досега не ми я баха носили, но само й се радвах/. Изписаха ни на 1.01. следобяд. С 2 думи - на всички, които им предстои секцио – спокойно. Няма нищо страшно. Разбира се, много е важно да сте спокойни и да не изпадате в паника, когато дойде моментът. Не по-маловажни са обаче и избраните от вас клиника и екип – умишлено не споменавам имена на лекари и на клиниката, за да не излезе като реклама. Ако някоя от бъдещите русенски майки проявява интерес – да ми пише на лични, с удоволствие ще похваля екипа / от специалистите до санитарката/. Ами май това е по-важното! Ако имате въпроси – стреляйте.... #2gunfire  Joy

# 38
  • Русе
Днес в 12.30 часа мама Весни се сдоби с юначе! Малкият Никола се е появил на бял свят с тегло 3 500 и дължина 50 см. Честито и на двамата! Да са живи и здрави и скоро да са си вкъщи!
Мама Весни поздравява съфорумките, казва че се чуства добре и че няма нищо страшно! Малкият бил светъл и хубав като нея  newsm03

# 39
Честит син на мама Весни - да й е жив и здрав!
Рали М, страхотен разказ, дано и оттук нататък всичко да ти минава все така лесно и спокойно, като по вода (направо се успокоих от разказа ти, честно). Междудругото, мъничката е страхотна, честно, толкова е сладка (пу-пу)!
Анджелина, и аз не мога да разбера защо ме кара да го пия този Магнерот - думите му бяха "Хайде, нека поне да стане (бебето) 3,500-3,600кг и тогава да се ражда".???????? Абе да, ама, какъв е смисълът.............??????????

# 40
  • София
Да ви се оплача - ужасно ми се гади, а незнам каква е причината Sick Sick

Това е един от симптомите за раждане... Успех!  smile3503

Мама Весни и юначе - честито и да се обичате!  lovekiss

# 41
  • Берковица
Благодарим ти Ним, че ни включи и нас в списъка. С бебо и мъжлето много се кефим. Не знам защо не писах до сега, но пък ви следяхме с голям интерес.  Ей го малкото мъжле се разбушува........явно иска нещо да ни каже  newsm78.......
Може пък наистина  и да се окажем нещо като роднини.  newsm03
ЧЕСТИТО НА МАМА ВЕСНИ! ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО МАЛКОТО ЮНАЧЕ И МНОГО ДА ГИ РАДВА! smile3525

# 42
Честито на Весни за юначето.
Тази вечер мъжът ми ме пита какво става защо нямаме бебета и ето че се появи Hug

# 43
Честито и от мен на мама Весни - да е живо и здраво мъжлето!

Оф, моя корем от около час не е спрял да танцува, вече почвам да се чудя какво става - нещо негодува детето.... Thinking

# 44
Да се включа и аз набързо  Simple Smile
Първо - ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ОБЕБИЛИ СЕ МАЙЧЕТА  Hug ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ И МНОГО ДА ГИ РАДВАТ   bouquet

На все още очакващите - не остана момичета, още малко  Wink

Ние сме добре, храним се, къпем се, ама нещо не можем да хванем цаката на оригването - някой ако може да каже как го прави ще съм благодарна.

Мими - стискам силно палци скоро малкия момък да спинка в онова сладко, уютно легълце, което сте му подготвили в къщи  Hug

Общи условия

Активация на акаунт