ДЕКЕМВРИ 2006 отмина и наш`та палава дружина бебенца вече си има

• 18 375
  • 278
  •   1
Отговори
# 60
Привет момичета.
Ужасно съжалявам за това което е сполетяло мерри и емсски. Знам че няма какво да ви утеши сега. Прегръщам ви милички. Пожелавам ви скоро нова беменност, която поне мъничко да засенчи болката ви. Ще се моля за вас.

Чета ви редовно, но не стигам до писане. Да се отчета сега.
В понеделник ни сложиха ваксината против Хепатит. Боцкат в крачето - бедрото. Много плака и чак като й дадох малко изцедена кърма пред кабинета се  успокои. На другия ден спа много, почти не е бодърствала и мисля, че ядеше по-малко от друг път. Иначе док каза, че от тази ваксина няма странични ефекти.
Следващата ваксина ще е ДТК и полиомиелит. След консултации с кой ли не реших да купя ДТК ваксината - казва се Infanrix май, а полиомиетлината ще я даде педито - капки са.

Точно на Иваноден - на именния ни ден, станахме на 40 дни и правихме питка. Поканихме всичките си приятели с бебета и малки деца, заедно с татковците. По съвет на едната мама, питката я разчупи една мама над мен и бебето, над една голяма кърпа. Т.е. аз държа бебето седнала, над главите ни е кърпата - държат я две мами и трета мама разчупва питката. Първото парче го отделихме на високо, ама накрая го изядохме и него (май не е много правилно). Кърпата се завързва - ако е много стегнат възела бебето ще е скъперник, ако е хлабав - ще му текат парите между пръстите. А ние май въобще не я завързахме, ама както и да е.

За съхраняването на кърма имам питане:
Вчера сложих 40 мл в хладилника и днес като погледнах, кърмата някак се е разслоила. Отгоре плуват едни бели плътни парцалчета, а отдолу е доста воднисто. Като я разклатих стана хомогенна. Дали така е нормално или като стане така да я хвърлям? Стояла беше по-малко от 24 часа.

Целувки на бебоците.

# 61
Virginity, искам да споделя при мен и мъжа ми какво ни ликвидира хремата, докато е още във фаза кихане и сополи: BIOPAROX се казва - спрей за устата и носа. Пише, че е локален антибиотик, но също така - че става при кърмене. Аз съм против лекарствата и особено антибиотиците, но пред алтернативата да се зарази бебчето, реших да го ползвам и ми мина бързо.

Нашата питка ще е утре, точно на 40-я ден.

# 62
Здравейте и от мен майчета...днес е ужасен дъждовен ден...май скоро не се очертават хубави дни и ще се разминем с разходките...
Да ви се оплача татито ни е болен и съм го отпратила на заточение да спи в хола...И мен май взе да ме хваща грипа но взех едни хапчета (противогрипни) Ремантидин се казват и се оправих..сега продължам да ги пия да не се развие грипа...
Аз все се хвалех че Дани няма колики,но уви от снощи вече има...горкия как се свива и пъшка..пръцка много ми е жал да го гледам
За АМ Милумил1 съм чувала че е много хубаво както и Аптамил...но не съм ги пробвала още..ние сме на NAN....
За ваксината 1 месец на нас ния биха в сряда...нямаше странични ефекти...бебо плака само докато му вкарват течноста..иначе от боцкането нямаше проблем...като извадиха иглата и спря да плаче...Педиатърката ни каза че може да си го къпем,извеждаме и т.н..така и направих
И ние на 16.01 ставаме на 40 дена ,но погачата ще я правя в неделя на 21.01 че гостите иначе са на работа през седмицата...А на 16 само на църква ще ходим..
Това е от мен засега...лек и безпроблемен ден на всички...
А на тези които са болни да оздравяват бързо бързо...
 HugЦелувки

Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 14:05 от violina

# 63
Милички, какво е станало с нашите момичета? Никой нищо не казва -изведнъж съболезнования. ох, моля, това е ужасно. щях да ви питам нещо ама всичко забравих.  Praynig   Praynig   Praynig

# 64
  • София
Здравейте , момичета!
На нас ни се наложи по спешност да излезем в това гадно време - беше ни свършил Еспумизан-а, та се разходихме под дъжда. Малката беше добре опакована в количката и добре облечена, ама майка й се понамокри.
elitza, за кърмата в хладилника - товаразслояване се получава нормално - горният слой прилича на масло. Ако решиме може и масло да добиваме smile3521 smile3503. Не се притеснявай!
Ние днес ставаме на един месец и по случая черпя   Gift newsm38  cook  bigdance2 Tada.
За погача - ще правя на 21.01.07. Поканила съм родата и малко приятели. Сервират се само сладки неща - сладки, торти, сладки питиета и се чупи сладка пита. Би трябвало да присъстват само жени и деца, но ние сме си поканили и малко мъже - за цвят smile3521. Не трябвало да се прави в събота, защото било ден на мъртвите. Има много поверия, но аз избирам да си го организирам така, както дойде. Жените трябва да нарекат детето като кръстници докато си чупят питката и я топят в мед. Трябвало и на детето да се даде питка с мед, но няма да рискувам.
За  сега стига толкова от нас.
Лек и приятен ден на всички!  Hug

# 65
Почивайте в мир малки ангелчета.
Emsski, мерри, душите ни скърбят за тежката ви загуба.Ние сме с вас и се молим нова и бърза радост да връхлети при вас.

Днес отидохме на профилактично мерене на кг.и девойката ни е наддала около 600 гр.за 20 дни,иначе е добре и много жилава и пъргава.Коликите мир не ни дават особенно от22-24 ч. и сега таткото тръгна да търси Инфакол.
За мойте кг.си върнах старите  т.е 47-48 кг.  от 56 кг.когато влезнах да раждам и даже коремчето почти ми се прибра и нали си го харесвах сега пак плоска като дъска ще стана.

Вержи за конюктивита защо не пробваш с кърма-по 1,2 капки в очето,знам със сигурност че има ефект.мене с това ме лекуваха като дете.

за погачата:
Автор Аз-Жената     
13. 11. 2002 
Според църковната традиция първите 40 дни след раждането посещения при майката и бебето не се допускат. Но когато дългоочаваният 40 ден настъпи се отива на църква, където се чете така наречената “чиста” (“очистителна”) молитва. Едва след това може да се направи първото, голямо събиране в чест на бебето – “Погачата”.

Погачата е един вид представянето на бебето пред обществото. На гости се канят само жени, които “наричат” на бебето, и деца. Може би тази традиция има общо с ористниците в приказките. Приготвя се специална ритуална сладка погача, а и се сервират най-вече сладки неща. Непременно трябва да има купичка с мед. Всички гости носят подарък за бебето и нещо сладко за майката. В бяла кърпа, поставена обикновено върху самата питка всеки гост оставя символична сума пари, с която бебето да си купи сън. Според някои тези пари се поставят под възглавничката на бебето, но идеята е същата. Майката завръзва тази кърпа и според това колко силно затяга възела определя дали бебето ще е скъперник или ще харчи повече. Завързаното вързопче се слага някъде нависоко. Тук тълкуванията се различават леко, но са сходни. Някои казват, че това се прави, за да стигне детето високо, други – за да има високи идеали.

След това две жени, които имат двама живи родители разчупват питката над главата на майката и бебето. Първото парче се отделя за Богородица. После някоя от жените трябва да “захрани” бебето като топва парченце от погачата в мед и леко намазва устничките на бебето. Всеки от гостите се почерпва с парче от питката. По традиция от къщата не трябва да се изнася нищо, за да не стане детето крадец и за да се секне кърмата на майката.

Този красив ритуал, както и все друг има разновидности в действията, а и в някои тълкувания, но важното е че всички гости се събират, за да видят бебчето и да му пожелаят здраве, късмет и всичко най-добро в дългият живот, който го очаква напред, за да стане човек!

# 66
И ние днес правим един месец. Честито и на другите сладури, родени точно преди месец.
Пак имам и два въпроса: Как се казваше крема /мехлема/ против колики, ползвал ли го е някой, има ли ефект?
Знаете ли за тези, които са само на изкуствено хранене дали се дават сокчета от втория месец /искам да съм пподготвена за консултацията/.

# 67
mimoz аз ползвам крема за колики казва се "беибинос-мехлемче за коремче" и да ти кажа мисля че има ефект!

# 68
Здравейте  Grinning Аз да ви питам две нещица: Първо на Теа започнаха много пъпчици да и излизат по лицето. Дали е от това, че излизаме? Да я мажа ли преди разходка и има ли лекарство за тези пъпки? И второ много се запича напоследък. Може ли да е от чайчето с копър. И има ли с какво да я накарам да ака? Щото термометъра е все в дупето и, а това не ми харесва много.

# 69
iva-bebe и моята бебка има пъпчици по лицето едни такива червени с бели връхчета бях чела някъде че тези пъпки били бебешко акне защото им се изчиствала кожата и ня трябва да се тритират пъпчиците с нищо

Почивайте в мир малки ангелчета.
Emsski, мерри, душите ни скърбят за тежката ви загуба.

# 70
И ние имаме пъпчици по лицето - мажа ги с едно кремче на Мустела и веднага минават, но сега прочетох, че не трябвало да се мажат  newsm78 ще питам педито  Hug

# 71
Емски и Мери са изгубили бебчетата си? ама как е станало за Бога? как е възможно  Cry  Cry  Cry.  
въпрос към мамите, които дохранват - как разбирате колко да дадете от шишето? има дни в които цял ден сме на кърма, но с такова упорство от моя страна че  Crazy  веднъж направихме три часа кърмене с почивки. тия тъпи мои цици цял живот ми се мотаят без да ги искам а сега като трябва да вършат работа ги няма пфу  #2gunfire.  Аз или по три пъти правя допълнителна храна или му направя 50 пък той се дохрани с 10  newsm78. А колко дълго е нормално да продължи едно кърмене. Нашия човек цока блажено 15 минути вземе че заспи, след 15 минути айде пак е гладен  Laughing - режима май ще го нагласим за първи клас с това темпо. При вас как е, дохранващи мами?
и друг въпрос - в брошурата на Авент пише, че млякото от хладилника се стопля в топла вода. да ама колкото да го топля все ми е хладно и се притеснявам. Вие какво правите?
Емски не може да ми излезе от акъла  Praynig

# 72
Привет от мен и ЧЕСТИТО НА mimoz И selena6 ! cheers  bouquet  bouquet  bouquet
Мерси за почерпката Wink

За "бейбиноус" и аз чух много добри отзиви,но не съм го ползвала. Ние сме на Сап Симплекс , а от днес минавам на Експумизан/ май не се пише така.. newsm78/, че СААП а свърши.

GlanG , писах ти на лични.

Сега малко извън обичайните ни теми...., а по темата " ... И аз съм човек"  Laughing Wink

Днес гледах един филм, горещо ви го препоръчвам ..../ то има такава тема в клюкарника за филми, та от там се светнах/. Филмът е "Апокалипто" - много ме грабна!
Ако имате време между храни, приспивай, храни, сменяй памперс, къпи ... и пак отново... Wink Sunglasses, сваляйте и гледайте Peace

# 73
  • София
detelini, мисля си от два дни да те питам - пробва ли с бирена мая? Чета в кърмаческия, че чудеса правела с кърмата. Или на хапченца 3 пъти по 2 или ако имате бирен завод - аз навремето оттам си взимах в едни бутилчици. Поне ако не помогне няма да навреди. Хайде да потича вече!! Hug

И ние ставаме на един месец днес Party Честито на другите бебчета и мамчета на нашата дата!

# 74
Здравейте момичета.На 22.12.2006 в 5.05ч родих моята принцеса Капка 3кг.   50см.Чести ти бебчета на всички

Общи условия

Активация на акаунт