ДЕКЕМВРИ 2006 отмина и наш`та палава дружина бебенца вече си има

• 18 380
  • 278
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Пъпчици и ние имаме от два дена, ама нашите нямат бели връхчета, ами са едни дребнички и са по челото. За сега нищо не ги правя, да видим дали ще се увеличат или намалят и ще питам педито.
iva-bebe ние преди 4-5 дена имахме запек, педито препоръча следните неща: малко гимнастика - свиване на крачетата към коремчето /само да не е след ядене, нали!/, масажче на коремчето лекичко с пръст около пъпчето в кръг по посока на часовниковата стрелка, и да даваме вместо водичка отвара от овесени ядки. Заради последното някои мами сигурно ще ме анатемосат, защото овесените ядки съдържат глутен, а той се препоръчва едва след 6 и даже след 8 месец. В кърмаческия форум ще намериш много за и против. Аз обаче дадох такава водичка по препоръка на педито естествено и на нас ни помогна, та не се стигна до термометъра. Моя съвет е да не го ползваш, защото бебка може да свикне така да ака и да не иска да ака без чужда помощ. Ето някой линкове, които може да ти помогнат:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=155855.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=155718.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151663.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151325.0

# 76
Само да добавя към казаното от Ива - питката я разчупва момиче с двама живи родители. Освен това е хубаво ако ще се меси в домашни условия да се замеси пак от такова момиче, само да се замеси - не е необходимо да я умесва.
Бубс, честита ти рожба! Разкажи как я приемат другите ти дечица.

# 77
бирена мая ли  newsm78 за бира знаех ама не става. ще питам а аптеката и ще пробвам  Hug. Стигат ли ви 15, 20 минути на кърмене? леле, ако това е така е песен просто.
Хайде и ние да се покажем какъв сме модел  Grinning.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=92976
паролата е detelini

# 78
  • София
Detelini при нас в началото (на 20я ден) дохранвах с по 30мл на вечерните хранения, но като се разболя малката мн трудно сучеше и дохранвах с 30 на всяко хранене, сега вече с 60мл, защото на пробните кърмения в болницата изяждаше по 50мл кърма.
Ако някой ти заеме везничка може да си направиш пробни кърмения да видиш по колко изяжда малкия човек, но един от лекарите ми каза, че изяденото количество не е показателно, а НАДДАВАНЕТО, т.е ако бебе наддава нормално, кърмата му стига Wink Още сте малки и имате голям шанс да се кърмите- успех  Hug

# 79
Извинявам се публично за допуснатата грешка - Ина не Ива - то добре че поне две букви съм уцелила, щото не знам на кой свят с енамирам вече.

# 80
  • sofia
Момичета, нашето мишле е със себореен  дерматит - пъпките  по лицето преминаха  в по-големи червени петна, кожата се люспи и е груба като шкурка Sad Днеска ходихме на дерматолог , но тя каза да не се мажем с нищо, само с едно нежно кремче на Себамед за овлажняване. Каза че почти всяко четвърто бебе е с такъв проблем и ние сме в тази група и е адаптивна реакция:roll: А педито ми разправяше че било от АМ, имал алергия към белтъка и т.н. Смених му храната с НАН хипоалергично по съвет на педиатърката, ама то едно миризливо, и акитата ни намирисват здраво , татито ходи с противогаз в къщи Party Само да ми се оправя момченцето Praynig че не бях спала последните дни като го видех с тия люспи по лицето, а нали знаете колко е нежна и чувствителна бебешката кожа...Днес сме по-добре обаче, коричките падат и зачервяванията са по-бледи...
   Мамчета със секцио - след колко дни се ходи на профилактичен преглед след операцията?
   Сара, защо детенцето да не пие вода? С какво това е вредно? Моя Стефи е толкова жаден понякога, отваря устичка именно за вода, макар че ние сме на АМ,а и в листовката на Вагинтола пише че предизвиква жажда..

# 81
Благодаря за отговорите и най-вече на Nikki   bouquet

# 82
днес бяхме на лекар заради повръщането и се оказа , че най-вероятно се дължи на моя хранителен режим - да съм намаляла приема на мляко и ядки.
Момичета вие какво ядете - на различни места чета съвсем пртивоположни съвети и прпоръки.

По-неприятното е че сме спаднали на тегло и сега се дохранваме, а аз така се радвах, че кърмя, ама нейсе, само бебчо да е добре - взехме nutrilon 1.

# 83
  • Варна
аз определено няма да кусам боза, боб, леща и зеле докато се кърмим  Cry
цяла вечер рев заради тези храни  #Crazy единственото спасение е в леглото при мама
но пък после ревем за леглото и става един омагьосан кръг  Crazy
иначе шоколад и кола само през деня и то в малки количества ако не искаш цяла вечер да се кокорчи  Shocked
кафе не пия по принцип та поне с това нямам проблем Whistling макар че много мами м иказаха че не са спирали да пият кафе докато кърмят и са нямали проблем  Thinking
забелязах за течностите че се усвояват в рамките на 4-6 часа. пих боза към 14:00 кърмих в 15:00 - без проблем, но в 18:00 като я нахраних - такъв рев му дръпна #Crazy noear
но това са рисковете на живото предаване  Mr. Green

# 84
Ох и аз не знам вече с това ядене какво да правя. Дали наистина има значение какво ям аз? Нали и бебетата, които са на АМ и те имат колики.  Иначе вечер е ад при нас.  След 4 следобяд просто нищо не признава, и корем я боли и кърмата сигурно не й стига.  Снощи дохранвах с изцедена кърма, кърмих, носихме се и накрая към 12 дадох малко АМ, но само 30 мл изпи и заспа. Не бях давала АМ повече от 2 седмици и бях много горда, но вечер гърдите ми изглеждат толкова празни.  Въпреки че като стисна и мляко си потича.  Аз сутрин закусвам мляко с нещо и детето до към 4 си е относително спокойно. А напоследък хапвам повече храни със зеле - дали това има ефект. Освен днес да пробвам да не ям изобщо зеле, а да мина само на млечна диета, за да видим как ще е довечера.
Ние в понеделник сме на консултация да видим колко сме пораснали и за ваксината. Ще питам и аз нашето педи дали е по-добре да купуваме ваксините или ще ни слага тези, които тя си има.  Не е лошо и аз да питам за ортопед.

# 85
  • София
Момичета, как сте с лохиите? Аз точно се бях похвалила, че спират и се почна, 2 дни имам, 2 дни чиста и така 10тина дни поне. И сега вече втори ден ми тече здраво, като менструация. Чудя се пък дали не е цикъла сега?  newsm78

# 86
Клеми, бързо си се отървала май! Моите продължиха 1 месец, а напоследък по съвсем малко почти нищо, но още нямам включване от М. То нали към 40-тия ден се очаква?  newsm78 Поне такъв спомен имам от момчетата, макар че те са с нормално раждане. При секцио различно ли е?
На преглед моя док каза през Февруари да отида - да видел на матката шевовете как са. Как ще ги види #Crazy?

# 87
  • София
 newsm78 Не знам, чудна работа. Предния път лохиите сприаха кам 23 ден, а менструацията след 5-6 дни.
А матката на ултразвук.

# 88
Добър ден и от нас,
и аз от 23 ден нямам лохии,но както писах преди няколко дни само капеше при мен и много се бях притеснила,тогава звъннах на мойта докторка и тя ми предписа Матергин и след два блистера всичко май изтече.Сега чакам да дойде цикъла и после да ходя на преглед.А вие кога ще ходите?Има ли някой вече бил на преглед?А как сте с кг. аз много бързо отслабнах,не че бях напълняла ама съм с едно кило надолу даже.http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1895578

# 89
Като ходих на преглед в петък, педиатърката ми каза да огранича млечните продукти, за да не повръщал бебче. По принцип най-много и най-качествена кърма има сутрин до към 9 часа, а вечер гърдите са най-празни. Аз си взех българския лактогонен чай и май по-има ефект от този на HIPP, обаче пия и ricinus communis 5 CH от вчера та не знам на кое да отдам подобрението.

И при мен лохиите спряха бързо зо около 10 дни, но от време на време пак нещо се появява и после пак нищо.

Общи условия

Активация на акаунт