ДЕКЕМВРИ 2006 отмина и наш`та палава дружина бебенца вече си има

• 18 381
  • 278
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
при мене още има мама им  #Cussing out
и коремните ми мускули не са се събрали още (плочките дет никога съм ги нямала  Joy ) имам 2 пръста разстояние  Shocked
и шевовете ме наболяват като ходя по голяма нужда  newsm78 аз съм с 3 вътрешни

# 91
Здравейте и от мен, и при мен май не достига кърмата, едвам изцеждам по 60-70 грама от двете. Сега като отида на консултация другата седмица ще видим дали сме наддали, но като я гледам какви ми е малка знам ли. С това кърмене ми е много гадно като незнам колко е изяла и започнах да се цедя, но ми казаха, че като се цедя кърмата си ще ме спре по-бързо, това вярно ли е?
А за храната която трябва да ядем, от това което съм чела един вид не трябва почти нищо да ядем, според мене индивидуално. Аз незнам дали имаме колики, защото мойта е на 14 дни и май е рано.
Днес излязохме, но много духаше и бързо се прибрахме, дано утре да е по-хубаво времето.
Аз също си имам още лохии, корема ми почти се прибра, но бутчетата са ми бая охранени в нищо не  влизам, освен в бременния панталон имам още 10кг. да свалям, дано ги сваля.
Клеми оздравяха ли децата?

# 92
  • София
Никол върви към оправяне - бавно и славно, а Даниел кашля. Капем физологичен разтвор, даваме вит.Ц и калциев глюконат и това е.

# 93
Лиа25, аз с първото ми дете се изцеждах и го хранех с шише.  Това продължи до 6 месеца, защото повече не издържах. Изцеждах четири пъти в денонощието и двете гърди.  Мляко имаше бол и не ми спря.
А гадните лохии няма ли да спрат наистина. При мен вече е много оскъдно и нещо като бялото течение, но не спира. След предишното раждане помня, че на 28-мия ден правихме секс с мъжото, та той сега става все по-нетърпелив.

# 94
  • сто акровата гора
lia25 моята кукла отказва да суче от гърда, така че изцеждам и давам от шише. Педиатърката ми каза да цедя на 3 часа горе-долу, като редувам лява и дясна гърда, за да се поддържа лактацията. За сега не е намаляла кърмата, даже да чукна на дърво се увеличава, ама е доста трудоемко така, но какво да се прави, важно е бебка да папка.   Heart Eyes Важно е помпата да ти е добра, много съм доволна от Авент-а
Betty L. четири пъти в денонощие достатъчно ли беше, мен ме е страх да не намалее ако цедя по-рядко  newsm78
Ох плачем, отивам да храня  Hug

# 95
  • Бургас
Здравейте и от мен,
Честити рожби на bybbs и Koce Бoce и добре дошли отново при нас. Нека ви радват много малките бебунчовци.
Относно храненето - аз си ям абсолютно всичко. Спазвам само някои основни принципи, които аз съм си наложила - не ям боб, чесън и лук /е в манджите го ям/. Не пия кафе изобщо, но това е още от както забременях т.е. не съм го спирала сега. Шоколад по препоръка още от болницата, ако ям, го правя през деня, вечер-не! Боза обожавам, но от нея дрискали бебчовците, така че не пия.
nevena131313 странно е, че ти препоръчват да намалиш ядките  Crossing Arms всеизвестен факт е, че се препоръчват за кърма, без фъстъците де, за млякото знам, че е индивидуално, ама ядките..... незнам  #Crazy
А с килограмите незнам какво ще правя  newsm78 имам да свалям 8-9, обаче за да го направя трябва да се ограничавам, а ме е страх, че ако не се храня редовно, това неминуемо ще окаже негативно влияние на кърмата ми. Та за сега хапвам и толкова, да ми е сит и здравичък Петър, пък килцата..... Аз корем нямам, ама то кога ли съм имала де, за сметка на това килцата са ми на едно дрго място, от което много трудно се свалят  Mr. Green Кожата на корема ми потъмня по време на бременността и сега все още е такава  Thinking дали ще си стане нормална!?
А това за гърдите дето нощем ставали по празни - при мен е точно обратното, денем са едни такива меки, все ми се струва че нищо не пускат, ама ела да видиш кво става нощем, като се налеят, като напращят  bombs чак ме болят ако съм легнала настрани и притискам някоя от тях.

# 96
  • София
Здравейте от мен и ревльо Алексис...а уж на по-спокойните и по-възрастни родители бебетата не плачели толкова Thinking

Честити бебчета на bybbs и Koce Бoce !! Да са им живи и здрави слънчицата!!

Пак да питам, макар че веднъж вече ми обяснихте ама сори....как да давам Еспумизана - досега нищо не съм давала за колики и се кърмим - по колко, кога, как - моля пак ми обяснете, че много колики днеска!!!

Кога се прави тази първа ваксина - аз да не пропусна, че още не съм го водила на консултация това дете ooooh!

Лохиите ми почти ги няма, макар че има още някакво белезникаво течение.

Килограми - 62 (76 отидох да раждам, 56 преди да забременея)...така че бая имам още да свалям. Но корем нямам, само кожата е леко мека, не като преди... Tired, но поне не виси де....

Аз не мога да разбера мамчетата с нормално кърма защо цедите!! Това въобще не ми е ясно (освен за запаси де, ма аз запаси не правя).
На мен чая на Хип против колики ми докара толкова кърма, че в чудо се видях...а тъкмо ми се беше настроила според колкото яде бебчо. А иначе вода не съм давала още...А за диета - всичко си ям, аз и без това не се сещам да ям, ако взема да мисля и какво ще си умра от глад, а не от недоспиването Mr. Green

lia25, според мен добре си изцеждаш, защо да не ти достига - бебка гладна ли ти се вижда?!

Klemy, дано се оправят бързо и двете бонбончета!

# 97
Soseress, при мен 4 пъти в денонощието беше достатъчно.  Изцеждах и двете гърди, вече не помня по колко, но ми стигаше за хранене. По-късно вече като почна захранването даже ми и оставаше и замразявах. 
И при мен гърдите нощно време стават страшни за гледане. Сутрин имам чувството, че ще експлоадирам. Laughing 
А момичетата, които кърмят, защо се ослушвате за цикъл? На мен при предишното раждане ми дойде след 6-тия месец като спрях да се изцеждам.

Последна редакция: сб, 13 яну 2007, 21:11 от Betty L.

# 98
  • Бургас
Айде да сложа две снимки тука, че много ме кефят да видите колко сме пораснали

# 99
Здравейте и от мен !
Nikki_Ivanova , ще му се изкриви вратлето на това дете да погледне обектива, бе ! Wink
Афинитет към камера явно има  Party...., пу,пу - много сладка малката мишка и миглите едни дълги, дълги! Laughing

Момичета, хубаво ме подсетихте за тези лохии, те при мен спряха доста отдавна, сега само от време на време излиза една течност с неприятна миризма и туй то ...... А ние тези дни правим 40 дни... newsm78....от менструация - ни помен. Май трябва да ида на лекар и аз.... Rolling Eyes
pontes , аз лично се цедя , щото ще експлоадирам на моменти ако не го направя, пък и съхранението на резерви е един друг добър довод Peace
В тази връзка lia25, мисля че е точно обратното - ако не се цедиш може кърмата ти постепенно да спре.
Логиката е, че детето изсмуква колкото му е необходимо и гърдите се пригаждат да произвеждат толкова мляко колкото то иска. С напредване на времето неговите нужди се увеличават и по тази причина е добре да се цедиш за да стимулираш "млекопроизводството" . Цеденето е гаранция срещу мастита също!
Така , че цедете , не се жалете ! Peace Laughing

Аз съм днес като парцал цял ден, че снощи 2 часа ми откраднаха от съня.../ познайте кой !/, а тези дни ми предстои организация за погачата да правя.....
С килограмите съм доста зле, въпреки, че се побирам почти във всички предишни дрехи съм близо 10 кг още отгоре..... Cry
А корема ми се прибра, като го глътна малко и направо хлътва.....ако издишам обаче едни кожни дипли, мани, мани  Wink...май без упражнения трудно ще стане.... newsm78
Чудя се даже някакви на касета ако има да правя вкъщи би било супер....
Ако някой знае нещо по въпроса , нека да ме светне... Hug

Последна редакция: сб, 13 яну 2007, 20:26 от Magesta

# 100
  • София
Какво се е случило с Емски и Мери?? CryНаправо съм потресена  SadДетелини защо не пробваш за кърмата да си правиш чай от семена на копър и анасон?Аз изпих промишлени количества от чая за кърмачки на Хип и ефекта беше слаб,пих хомеопатични-пак същата работа,обаче днес си направих чая,подсладих си го с кафява захар и няма да ти казвам какво помпане пада-че аз цедя и му давам че бях откачила с това ядене.Кърмехме се по сто часа и като го дръпна все на хладен ми приличаше,аз го мерех по сто пъти на кантара,абе бях психясала-чак се дохранвахме с ам EmbarassedТа чая има страшен ефект да знаеш LaughingМимоз аз давам отвреме на време Милумил,педи ми каза че било най-доброто не запичал,ама не знам ConfusedКлеми дано да се оправят дечицата PraynigНики много е сладък твоя бонбон FlutterНа мен корема ми се прибра ама аз от болницата съм с ластичен колан,колан не гащи и има ефект,даже си купих и втори колан по-малък размер,ама килата са още плюс 10 #Cussing outама нали съм и аз една кърмачка-простено ми е LaughingПъпчици по лицето и ние имаме-дребни като гнойни ConfusedКоликите уж с Инфакола ни намаляха,да не чуе дявола Praynig

# 101
  • WA, USA
Здравейте момичета! Ние вече сме си два дни в къщи - тук не държат дълго време в болницата, на 4-я ден и ни изпратиха. Първо трябва да призная, че просто не съм очаквала такова отношение от персонала - просто всичко беше много повече от перфектно, хората наистина загрижени, гледат да помогнат с каквото могат, условията бяха великолепни, много близки до хотелските, изобщо всичко беше супер в болницата. Мисля пак там да раждам:))
За раждането - кактои бременността ми, не протече както очаквах и се надявах. Отидохме в болницата с контракции на 5мин от два 4аса и се оказа че съм с разкритие 3 см и ме приеха веднага. След това ни настаниха в стаята, където щях да раждам и се почна голямото чакане и разхождане. От 5 сутринта до 3 следобед вече бях с много силни контракции и не издържах повече и си поисках епидурална по настояване на мъжа ми, на които мойте контракции май по-зле му се отразиха:) Имах само 5.5 см разкритие. Междувременно ми вливаха пеницилин заради Стреп Б бактерии, които имах, за да препазят бебето при раждането. Към 4 следобед ми спукаха водите с надеждата, че това ще ускори разкритието, но уви... А и бебока беше много високо и не искаше да слезе надолу. Някъде към 9-10 вечерта вече бях вдигнала температура, епидуралната ми почти не ми помагаше, защото контракциите бяха уйасни и пак нищо. При последнят преглед се оказа 4е за два часа съм напреднала с половин см и съм спряла на 7см. Лекарката ми опита всичко, сестрата също, но не можахме да родим естествено:( Наложи се секцио заради температурата ми и спиране на прогреса. Извадиха бебока в 11.40. 20 мин преди края на Иванов ден. Затова сменихме името, което си бяхме решили и го кръстихме Иво. Цели 53-54см и тежи 4кг. Баща му като го видя и взе да ме успокоява, 4е ако беше нормално щяла съм да се сцепя до гърба:)
Бебчо и той имаше температура, но иначе всичко му беше наред. Все пак го взеха в интензивно отделение за д аму направят всички изследвания и го задържаха 1 ден и половина за наблюдение. На мен също ми правиха изследвания, оказа се че съм развила някакво възпаление - вливаха ми три вида антибиотик и сега още пия един, но иначе се възстановявам. Бебо е добре, много яде, и спинка и е много послушен. Имах опасения че няма да може да засуче, защото го бяха хранили с АМ първите два дни, но на другия ден бързо се ориентира и сега виси на цицката като кърлеж.
Много е красив, не съм предполагала, че можем да сътворим такова нещо с баща му. Ще кача снимки по-късно.
 Hug     

# 102
Здравейте и от нас!
Глезла Ивайла е на път да ме подлуди. От няколко дни реве като я оставя след ядене в леглото и и млъква като я вземеш на ръце, нито свива ръце, нито крачета, а аз глупачката я тъпча с еспумизан, наливам я с чая на ХИПП, а те халосии не церят за жалост  Sick Но не е виновна малката ми мишка, бабите и се появяват за по час, пада едно лудо разнасяне на ръце и после и аз да съм няма да искам да скучая в него легло. Утре и двете баби ще ни гостуват и мисля да оправя нещата, ще напомня чие дете е Ивайла и ще им разясня кой ще кара влака  #Cussing out, че нерви нямам вече с нейния безпричинен рев. А как си беше свикнала да си лежи в леглото и да си мятка ръцете, но ...
Лохии отдавна нямам, 9-те качени през бременността кг, ги нямаше още като излязох от упойка след секциото Flutter, корема ми се беше прибрал напълно, кожата малко мека, но на изписването бях в старите си дрехи  Wink
щях да ви питам ръсите ли дупетата с бебешка пудра ? Аз имам една на Нивеа, но и се чудя нещо  Thinking
Ставам вече, че много дълго стана, а и ревем ще се размъкваме на ръце  Rolling Eyes

# 103
  • София
danielad какъв колан за прибиране на корема ползваш, от къде го купи? Мисля и аз да си взема, че след първото секцио корема не успя да ми се прибере сам. Sad

Гледам, че някои от кърмещите майки чакат цикъл - не го чакайте скоро ако имате поне по 5-6 кърмения на ден! Mr. Green

За цеденето - аз не цедя /нито с помпа, нито на ръка/, ползвах бебка за помпа в началото когато се е случвало да почувствам някакво напрежение и за сега не съм имала проблеми с недостиг на кърма или препълване на гърдите.
Цедете се само ако след като накърмите бебоците продължавате да чувствате гърдите си пълни и болезнени и то само толкова, колкото да облекчите състоянието си. Много внимавайте с цеденето - да не си докарате свръхлактация!

Някой беше питал за сокчетата и захранването? - Аз баткото го захраних по старата българска схема, но сега мисля да сме от модерните бебета и до 6-7 месец да сме само на кърма /АМ ако се наложи да прекъсна кърменето/, без вода, чайчета и сокчета!

kriss` гушкай бебката, тя има нужда от прегръдките на мама сега! И защо трябва да се носите - гушни я и си седни пред компютъра, телевизора или в леглото и си чети книжка или списание например.

Ето ви една много хубава статия за гушкането: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106744.0

Последна редакция: нд, 14 яну 2007, 13:18 от bla_bla

# 104
bla_bla и мен ми се иска да седна и просто да я гушкам, но госпожицата реве в момента, в който усети се носача не се движи. smile3511 Добре, че баща и поема половината смени  Mr. Green
От 2 дни прилагам на Betty L. "здравото" вечерно хранене от шише, цедя и и давам в 21-22:00 ч, малката гладница изцоква 150 мл  #Crazy, баща и вече ми се кара че ще и разширя стомаха  Mr. Green, но явно се нахранва добре защото ми спи до 7 сутринта и мама с нея  Blush Страшно щастлива съм, че вече няма среднощно кърмене  newsm44

Олееее забравих да се похваля - днес ставаме на 1 месец   newsm38  ura dazzler1  Party Time

Последна редакция: нд, 14 яну 2007, 11:48 от kriss`

Общи условия

Активация на акаунт