Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 49 191
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря относно отговорите за усещането. Вдъхвате ми малко спокойствие.

Иначе доста усезаемо го усещам просто как се движи(не мога да направя сравнение с нещо познато), но когато ти се движи из корема определено усещаш. Не е рано по принцип, защото не ми е първа бременност. Разбира се зависи и от предлежание на матка и т.н.
Около 15-16 седмица започнах да го усещам сега, като с дъщеря ми може би бях 20+ не си спомням вече.

# 121
За да успокоя някои от вас, ще кажа, че аз дори не съм сигурна, че вече го усещам 😁 може би на моменти, когато си лежа, но не съм убедена точно какво усещам 😁

# 122
Усещам нещо, като гъделичкане отвътре, като къркорене на червата, нещо подобно. Но не е постоянно. Не знам, до колко има значение, че съм с предна плацента. В 16г.с. съм вече, не е рано. Утре съм на преглед, много въпроси имам и ще питам...

# 123
  • софия
С първата бременност ми трябваше повече време, за да съм сигурна, че усещам движенията на бебето,а не газове или нещо подобно :д реално започнах да броя, че го усещам след като като си бях сложила ръката на корема усетих на нея как нещо ме побутва през корема. Сега знам какво е усещането и мога да го различа по-рано. Буквално все едно нещо се движи в корема ти, ниско долу - под пъпа и посредата. Леко гъделичкащо, но най-точно си е като движение вътре.

# 124
Не съм с предна, но усещането е същото… но доста лекичко за убедително… така както katerina_dimitrova още не съм усещала…

Усещам нещо, като гъделичкане отвътре, като къркорене на червата, нещо подобно. Но не е постоянно. Не знам, до колко има значение, че съм с предна плацента. В 16г.с. съм вече, не е рано. Утре съм на преглед, много въпроси имам и ще питам...

# 125
Аз един-два пъти усетих нещо, което предполагам, че беше бебето - усещаше се като движение и като пукане на големи мехури. Все едно нещо се превърта, много странно. Но не както се усеща перисталтиката, много различно… Не знам, може би е било това. Иначе при мен е малко раничко, аз съм към средата на 14 седмица.

# 126
  • София
Вчера го усетих най осезаемо - 15+4 г.с. преобръщане в стомаха и ми стана супер зле все едно всеки момент ще повръщам.
С задна плацента съм и би трябвало вече да го усещам защото ми е и трета бременност, но някак не се вглеждам в тези неща Simple Smile
Аз съм с нормално по принцип кръвно, но доста често рязко ми пада. Прилошава ми, почва да ми се гади, да се чувствам като в безтегловност. Снощи ми беше ниска долна граница и яко ме болеше главата едвам седях на масата. В събота съм на преглед и ще го обсъдя с АГ-то. Пулса ми е 70/80, като сме навън с детето и се движа ми стига до 130.
Но мен най много ме притеснява това играене на кръвното......горна граница ми е 110/114, но долна рязко ми пада до 60.....

# 127
Да, така казват, че е раничко още в 14 гс. Ама не е вярно. Аз и предната и тази бременност започнах да ги усещам още в 14. Но моя корем е плосък, а и преди да ми сложат серклаж, сега във вторник ме държаха 26ч гладна и жадна. Е, няма как да са газове, на толкова празен корем 🤭 👶

# 128
Аз съм на преглед в понеделник, но до тогава сигурно ще си умра от притеснения.
От няколко дни вече се чувствам съвсем нормално, сякаш не съм бременна - не ми се гади, не ми е гадно, имам повече енергия, не ми призлява, не ми прилошава, имам апетит, не ми става тежко веднага след нахранване. Не усещам нищо, гърдите ми са спокойни. И естествено - ФИЛМ! Дали всичко е наред, дали бебето е добре, дали е нормално... Grin направо се чудех онзиден дали да не ида ей така до болницата до нас и да искам някой да ме погледне ей така за всеки случай Flushed Не знам какво да правя тая тревожност, как да се справя? Офффф Sad

# 129
От няколко дни вече се чувствам съвсем нормално, сякаш не съм бременна - не ми се гади, не ми е гадно, имам повече енергия, не ми призлява, не ми прилошава, имам апетит, не ми става тежко веднага след нахранване. Не усещам нищо, гърдите ми са спокойни. И естествено - ФИЛМ! Дали всичко е наред, дали бебето е добре, дали е нормално... Grin направо се чудех онзиден дали да не ида ей така до болницата до нас и да искам някой да ме погледне ей така за всеки случай Flushed Не знам какво да правя тая тревожност, как да се справя? Офффф Sad

Ама защо не отидеш наистина? Просто да се успокоиш и да прекараш спокоен уикенд. Най-много да те накарат да платиш там някви пари за спешен преглед. Аз бих отишла - вероятно притесненията ти са безпочвени и всичко е наред, ама в крайна сметка най-важно от всичко е ти да си спокойна…Въобще да не ти пука.

# 130

Просто като се мине дадена седмица и е нормално симптомите да намалеят или изчезнат. При мен се случи същото и не съм се панирала. Днес бях на преглед и всичко е ок. 15г.с и 5дни. По моя сметка трябваше да е към 16г.с ама ехографа си знае.Понеделник не е много далеко и ако нямате зацапвания и болки е излишно да ходите Simple Smile

# 131
Така е. Вече влизаме във втори триместър. Където и каквото и да чета казват, че всички лоши симптоми изчезват. И че сега е момента да се наслаждаваме на бременността.
При мен обаче, подуването и газовете са още голям проблем. Много ме напрягат. Не знам какво да правя😒

# 132
Така е. Вече влизаме във втори триместър. Където и каквото и да чета казват, че всички лоши симптоми изчезват. И че сега е момента да се наслаждаваме на бременността.
При мен обаче, подуването и газовете са още голям проблем. Много ме напрягат. Не знам какво да правя😒

И при мен е доста неприятно. Не мога да разбера от коя храна се получават. Всяка вечер ги имам, но преди обяд съм супер. Пия си магнезия и той помага да няма запек. Това ми беше ужаса в предишната бременност. Много е неприятно.

# 133
Момичета, на мен тази нощ ми се случи да ме боли срамната кост. Така ме болеше и предният път като почнах да се разширявам постепенно. Явно при мен се почва и с тия усещания...

# 134
И аз снощи имах някакви болки из стомаха след като се навечерях, пих нош па и не минаха, чак когато си полегнах. Не знам от храната ли е или от нещо друго. Но от време на време имам болки из стомаха, корема, срамната кост, яйчицните, където трябваше да са преди, кръста. Не знам аз ли се вторачвам, нормално ли е, не е ли, но пък няма как да ходя всяка седмица на преглед. Последно бях преди седмица и всичко си беше наред, следващия ми час е на 14 юни - вижда ми се страшно далече.

Много ми се иска вече да усещам бебчето, за да ми е една идея по-спокойно, че всичко е наред. Вчера казахме на роднините и след това нещо взех да се панирам. Надявам се да е било, заради това.

Вие веднъж месечно ли си ходите на прегледи или по-често?

Общи условия

Активация на акаунт