Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 49 223
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Относно изчезването на симптомите - при мен този период с филма мина, бях по същия начин, аз си отидох на преглед и се успокоих. Според мен отидете, за да се успокоите. Сигурна съм, че всичко е наред 🍀

Относно болките в срамната кост - и това мина или поне част от периода мина, беше чудо 😁

Аз до сега почти през две седмици съм ходила, но при мен си имаше и съответните причини. Но и сега ще продължа през две седмици да ходя. Първо, че се следя на две места, второ, че така се чувствам по-спокойна, а за мен по-важно няма, дори да изглеждам луда в очите на някои. 🥰

А аз да попитам - каква слънцезащита ползвате за лице? Насочила съм се към Виши, но все още не съм ходила до аптеката да си взема и съответно не съм питала дали е позволен за бременни.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 17:56 от CandyMandy

# 136
Вчера мина моят преглед. Господинът е добре, обаче плацентата продължава да стои ниско, на ръба на канала, дето се вика, а освен това се е образувало и хематомче, и получих абсолютна забрана, да вдигам тежко, включително и детето, както и да се въздържаме от полови контакти (а мен ме тресе хормонаааа... ще стискам зъби Grinning ). Иначе всичко друго ми е наред. Изпрати ме на консултация с невролог, за приболванията в хълбуците, както и ми каза да си запиша час за втора фетална. За срамната кост, каза, че е нормално, предвид че вече съм имала една успешна бременност, мусколите вече са разтегнати и корема да расте повече напред, съответно да тежи и да боли.

# 137
Относно изчезването на симптомите - при мен този период с филма мина, бях по същия начин, аз си отидох на преглед и се успокоих. Според мен отидете, за да се успокоите. Сигурна съм, че всичко е наред 🍀

Относно болките в срамната кост - и това мина или поне част от периода мина, беше чудо 😁

Аз до сега почти през две седмици съм ходила, но при мен си имаше и съответните причини. Но и сега ще продължа през две седмици да ходя. Първо, че се следя на две места, второ, че така се чувствам по-спокойна, а за мен по-важно няма, дори да изглеждам луда в очите на някои. 🥰

А аз да попитам - каква слънцезащита ползвате за лице? Насочила съм се към Виши, но все още не съм ходила до аптеката да си взема и съответно не съм питала дали е позволен за бременни.

И аз много се лутах със слънцезащитата. Доскоро ползвах Eucerin Oil Control, но го смених с Bioderma Photoderm Nude Touch. Не ми харесват много тонираните, но ми се видя най-подходящ от минералните слънцезащити. Simple Smile

# 138
Здравейте,
За козметиката да кажа нещо: много рядко има фирми, които да тестват каквото и да било на бременни.
Слънцезащитата е с филтри: химични и минерални. Минералните са по-естествени (уж), но са много гъсти и крема е бял. Така, че какъвто и крем да ползвате е добре да е поне медицинска козметика, защото е по-вредно влиянието и увреждането от слънчевите UVA и UVB лъчи, както и опетняването, което се нарича "маската на бременността".
Хубави марки са: Биодерма, Еусерин, Авен, Биотрейд, А-дерма, Дюкре, Виши, Ла Рош-Позе...и още много други.
Поздрави!

# 139
Момичета при вас продължавали честото уриниране аз съм в 15 г.с и беше понамаляло но днес ходя много често и по много.

# 140
Аз и попринцип не ходя често, но забелязвам, че има пъти, в които ми се ходи и количеството е много малко за това усилено чувство. Но аз го отдавам на натиск, било то и временен и не толкова голям. Сега според мен всичко играе роля.

Момичета при вас продължавали честото уриниране аз съм в 15 г.с и беше понамаляло но днес ходя много често и по много.

# 141
Ами, аз вече ставам само по веднъж на вечер. Преди беше по 2 😁
И да, като че ли намалих ходенията.

# 142

Продължава си. Понякога ходя за 2 капки, а усещането е все едно съм стискала 3 часа... единственият случай, в който не ходя нощно време е, тогава, когато съм пребита от умора и дори в съня си не усещам нуждата... ма и това с времето ще се промени.

# 143
  • София
Ходя си често по всяко време на денонощието, но забелязвам, че и увеличих приема на вода и явно от там идва и това често ходене.
Днес бях на преглед. Всичко е наред с малкото човече. Доктора изрази мнение, че му прилича на момиче, но лекарката(стажантката), която ме гледаше на ехографа му каза, че за нея е момче и му показа атрибута 😂😂😂😂 голям смях падна.
Между 20-23 г.с. ме прати на ФМ и другата седмица ще звъня да си запиша час.
Плацентата този път ми е задна и е ниско, та ще трябва да се пазя за да не се получи някой фал.

# 144
Момичета някоя от вас ходила ли е та уролог смятам в понеделник да взема направление защото изпускането на урина продължава.

# 145
Не съм ходила, но миналата седмица споделих същия проблем с моето АГ и тя каза, че е нормално заради хормоните и налягането сега се променяло.

Момичета някоя от вас ходила ли е та уролог смятам в понеделник да взема направление защото изпускането на урина продължава.

# 146
Ходя си често по всяко време на денонощието, но забелязвам, че и увеличих приема на вода и явно от там идва и това често ходене.
Днес бях на преглед. Всичко е наред с малкото човече. Доктора изрази мнение, че му прилича на момиче, но лекарката(стажантката), която ме гледаше на ехографа му каза, че за нея е момче и му показа атрибута 😂😂😂😂 голям смях падна.
Плацентата този път ми е задна и е ниско, та ще трябва да се пазя за да не се получи някой фал.

Ох, с тая ниска плацента... станахме 2...
Ако ще ходиш на втора ФМ пак в ОСКАР (мисля, че не греша, че миналият път и ти беше там), да знаеш, не бързай да звъниш. Нямат още график, ако ще записваш при Стратиева, казаха ми чак първата или втората седмица на Юни, че ще извадят. Иначе това, че всичко е наред е радващо.
А какви насоки ти дадоха във връзка с ниската плацента?

# 147
  • София

Ох, с тая ниска плацента... станахме 2...
Ако ще ходиш на втора ФМ пак в ОСКАР (мисля, че не греша, че миналият път и ти беше там), да знаеш, не бързай да звъниш. Нямат още график, ако ще записваш при Стратиева, казаха ми чак първата или втората седмица на Юни, че ще извадят. Иначе това, че всичко е наред е радващо.
А какви насоки ти дадоха във връзка с ниската плацента?

За сега нищо не каза доктора. Иначе на ФМ ще ходя в Надежда, че там се записах на ЖК и там ще раждам. А и доктора ме пита имам ли оплаквания, казах, че за сега нямам, та явно за това и нищо не каза. Видя, че шийката е ок. И не изкоментира нищо. На 21.06. съм пак при него ще видя тогава как са нещата. Иначе каза ако има нещо отивам на спешен в болницата.

# 148
Момичета днес получих еднократно кафяво зацапване уплаших се дали да ходя на болницата но след малко нямаше нищо незнам дали трябва да пия нещо.

# 149
Пиши на АГ, ако имаш номер и контакт. Вземи 1-2 нош-па и почивай. Ако се повтори/или АГ каже друго - отивай към болница.

Аз също съм с по-ниска плацента. Не е превия. Според моята гинеколожка ще се надяваме да се вдигне с времето.
На мен по-притеснителното ми е, че измери шийката 3см, и каза, че това трябва да го следим внимателно 🙁

Общи условия

Активация на акаунт