Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 49 231
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
Момичета какви кремчета ще препоръчате за мазане на корема, гърдите  дупето?

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 21:41 от ЛИЛИибебо

# 151
Момичета с какви кремчета ще препоръчате за мазане на корема, гърдите  дупето?

На Palmers ми харесаха. С предната бременност бях с тях.
Сега си купих Maternea и не ми хареса.

# 152
На мен АГ ми каза, че шийката се мери след 16 г.с., когато я питах кога ще я мерим.. Започвам да се чудя дали да не се следя и някъде другаде.  Четох, че микробиология се пуска до 12 седмица, тя не ми пусна с ПКК-то предния път, шийката не мери..

Сега се следя на частно с платен пакет, но се чудя дали мога да си взема направление от ЛЛ и да се запиша и по ЗК или е твърде късно?

# 153
Ходя си често по всяко време на денонощието, но забелязвам, че и увеличих приема на вода и явно от там идва и това често ходене.
Днес бях на преглед. Всичко е наред с малкото човече. Доктора изрази мнение, че му прилича на момиче, но лекарката(стажантката), която ме гледаше на ехографа му каза, че за нея е момче и му показа атрибута 😂😂😂😂 голям смях падна.
Между 20-23 г.с. ме прати на ФМ и другата седмица ще звъня да си запиша час.
Плацентата този път ми е задна и е ниско, та ще трябва да се пазя за да не се получи някой фал.

Ох, с тая ниска плацента... станахме 2...
Ако ще ходиш на втора ФМ пак в ОСКАР (мисля, че не греша, че миналият път и ти беше там), да знаеш, не бързай да звъниш. Нямат още график, ако ще записваш при Стратиева, казаха ми чак първата или втората седмица на Юни, че ще извадят. Иначе това, че всичко е наред е радващо.
А какви насоки ти дадоха във връзка с ниската плацента?

За сега нищо не каза доктора. Иначе на ФМ ще ходя в Надежда, че там се записах на ЖК и там ще раждам. А и доктора ме пита имам ли оплаквания, казах, че за сега нямам, та явно за това и нищо не каза. Видя, че шийката е ок. И не изкоментира нищо. На 21.06. съм пак при него ще видя тогава как са нещата. Иначе каза ако има нещо отивам на спешен в болницата.

Здравейте и аз съм с ниска плацента на мен доктора ми каза много да лежа ..и да не се натоварвам с абсолютно нищо докато ся вдигне ..

# 154
Привет! И аз съм с ницка плацента. Докторката ми каза без никакъв полов контакт, без тичане/скачане и вдигане на тежко. Надяваме се, че ще се вдигне с времето.

Относно козметиката за коремчето -  взех си маслото на Икаров.

И аз си продължавам в Надежда ЖК и ФМ. Simple Smile

# 155
И аз се записвам в клуба на ниските плаценти ✌ нямам препоръки, но аз до скоро лежах и ми е забранен половия контакт поради друга причина.
Аз се мажа с кокосово масло.

# 156
Пиши на АГ, ако имаш номер и контакт. Вземи 1-2 нош-па и почивай. Ако се повтори/или АГ каже друго - отивай към болница.

Аз също съм с по-ниска плацента. Не е превия. Според моята гинеколожка ще се надяваме да се вдигне с времето.
На мен по-притеснителното ми е, че измери шийката 3см, и каза, че това трябва да го следим внимателно 🙁

Защо да е притеснително 3см ? И моята я мериха беше толкова,но не са ми казали да е проблем. Аз имам 1 раждане секцио и впредвид това, исках да огледат всичко Simple Smile

# 157
  • Велико Търново
Здравейте!
Моят преглед в петък мина, всичко е наред с госпожицата😊 За пръв път си тръгнах без съвети за нови изследвания и без разлика в приема на добавки. Моят лекар е доста подробен и се презастрахова за доста неща, в резултат на което направих доста изследвания, както и още от установяването на бременността пия много добавки. Но пък предпочитам така и съм доволна, че всяко нещо оглежда и премисля вместо да неглижира.
Аз също съм с ниска плацента, засега няма драма, но ми каза, че е възможно след няколко месеца да стане проблем ако не се вдигне. Затова той по принцип още от установяването иска да се движа малко (нещо, което признавам си не спазвам, защото съм много активна по принцип), като сега пак ми го напомни.
Стискам палци при вас всичко да е наред и да ви намирам в добро настроение 😊

# 158
Пиши на АГ, ако имаш номер и контакт. Вземи 1-2 нош-па и почивай. Ако се повтори/или АГ каже друго - отивай към болница.

Аз също съм с по-ниска плацента. Не е превия. Според моята гинеколожка ще се надяваме да се вдигне с времето.
На мен по-притеснителното ми е, че измери шийката 3см, и каза, че това трябва да го следим внимателно 🙁

Защо да е притеснително 3см ? И моята я мериха беше толкова,но не са ми казали да е проблем. Аз имам 1 раждане секцио и впредвид това, исках да огледат всичко Simple Smile
Според моята гинеколожка на този етап трябва да е поне 3.5, но може и физиологично просто да е около 3 и да няма проблем. Но ще наблюдава.
Имам преглед утре, много съм се спекла, дано всичко е наред. Като бонус - детето се разболя и вдигна и температура. Дано не прихвана и аз 😑

# 159

Според моята гинеколожка на този етап трябва да е поне 3.5, но може и физиологично просто да е около 3 и да няма проблем. Но ще наблюдава.
Имам преглед утре, много съм се спекла, дано всичко е наред. Като бонус - детето се разболя и вдигна и температура. Дано не прихвана и аз 😑

Дано ви подмине Simple Smile Аз в вторник съм на фетална и ще питам за шийката. Стана ми интересно какви са нормите.

# 160
За плацентата за мен съвета беше, без да вдигам тежко и без полови контакти. За ходенето нямам как да го намаля, предвид, че все съм сама с малечка.
За мазането, още ползвам олиото на Eucerin, но се чудя дали да не дам шанс и на Palmers.

# 161
  • София
Аз за мазане в предната тема споделих, че се мажа с Палмърс, а за банята ползвам на Биобаза.

Шийката винаги ми я мерят, вчера я измериха 39 мм.
Плацентата ми е задна и е на около 7 см от нещо си. Каза, че ще се проследи. Също и защото и свършва там където беше второто сакче и е възможно от там да прокървя. Това ми го бяха казали и в Шейново като бях ходила на спешен преглед.
Тези където сте на ЖК в Надежда при кой се следите и в болницата или в МЦ? Аз съм в МЦ че ми е по удобно, а и не е такава навалица. Започнах да се следя при д-р Кръстев.

# 162
  • Велико Търново
Wonder_woman, 39 според моя док е чудесно. Моята е 24, за което също каза, че трябва да следим. Каза, че едноплодова (така ли беше терминът) бременност може да се износи с 19, така че не съм на критичния минимум, но все пак била късичка.

# 163
Момичета, вас как ви преглеждат? Понеже аз съм в Германия, вече почти 15г.с. и за трети път ме гледат вагинално. Притеснява ме, понеже съм чувала, че не е хубаво за бебето. Предполагам вече като съм минала 3ти месец, че ще ме гледат с обикновен видеозон..😏

# 164
Откакто се записах на ЖК 12гс ме преглеждат през корема. Ходила съм при трима вече и тримата така.

Общи условия

Активация на акаунт