Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 49 221
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
Консултирай се с лекар относно какво ти е и какво може да се направи като изследване, но и аз знам, че рентген и скенер са противопоказани. Преди време бях на скенер и попълвах декларация, в която имаше точка, че не съм бременна. Все пак обаче се преценява полза-риск, има ситуации, в които някои изследвания са наложителни и се правят (какви и в какъв обем преценяват лекарите, те за това са лекари Simple Smile ).

Иначе бебето го чувствам всеки ден. Ако мине известно време и не съм чувствала нищо, почват и моите филми. Побутвам си корема, лежа и чакам да го усетя, за да се успокоя. На ФМ-то онзиден се видя как е застанало седалищно и ме рита с двата крака в шийката, ниско долу. Направо ми разказва играта.

# 616
Усеща се, но с различен интензитет и честота всеки ден. И съответно се филмирам като вас. В 24+3 съм

# 617
Здравейте! Някоя от вас с нисък хемоглобин, желязо и феритин ? Как го вдигате/поддържате? Пия желязо - таблетки - по препоръка от АГ, но стойностите си падат бавно и славно. Чудя се дали да опитам с чай от коприва, супа от спанак и една пържола на ден…

# 618
За рентгена съм чувала, че е противопоказно при Б

Усещам бебето всеки ден по няколко пъти, в 21+4г.с съм, втора Б

Аз съм с нисък хемоглобин, пия малтофер. Първо беше 118, после уж пиех хапчета с падна на 111. Утре ще си пускам изследвания и ще видим какво ще е.

# 619
Маминки, как сте със ставането посред нощ? Аз не мога да направя един качествен сън… ставам по минимум 3-4 пъти да пишкам..

# 620
Аз ставам между 5 и 10 пъти. Зависи колко пъти ще се разплаче малкия. Simple Smile
Но ако говориш за ходенето до тоалетна ми се случва по веднъж.
А кога излизате в тези жеги? В петък бях последно на работа, но докато не минат тези горещи дни мисля да си остана в къщи и после да се върна и да поработя още малко. Но определено се чуствам като парцал, вечно изморена, когато тръгна по жегите започват болки в корема.

# 621
Аз веднъж ставам да пишкам,но се събуждам няколко пъти,имам изтръпване в ръцете си до китките. И два три пъти се събуждам. А сутринта   като стана първо си прява масаж до 15 тина минути защото ръцете ми изтръпват понякога имам лека болка в пръстите. Пия магнерич 3 по 1,на 28 съм на преглед и ще питам

# 622
Зависи защо ще ставам. 1 - 2 пъти ми се пишка на нощ, по 1-2 пъти се преобличам, защото ми е топло и се потя, а отделно отучвам от нощен памперс, та и в тази насока може да се будя... Grinning

# 623
Аз също ставам 1 2 пъти за пишкане. После много трудно заспивам.

Петя, скоро и на мен ми предстои отучване на нощен памперс. Сега сме на обедния сън и се справи чудесно.

# 624
Поне веднъж ставам аз. Понякога и по два пъти. В жегите и трудно заспивам/малко спя и съм като парцал цял ден. Много искам да извеждам детето по два пъти през деня, но просто последната седмица … няма начин, тия жеги направо ме смазват, цял ден съм плувнала в пот и вечер съм абсолютно капо.

# 625
  • софия

Петя, скоро и на мен ми предстои отучване на нощен памперс. Сега сме на обедния сън и се справи чудесно.

Хаха, станахме 3. Аз го оставям през деня, включително и за обедния сън без памперс. За нощния още не смея, защото заспива с мляко ии да .. няма начин да няма фал ако го махна преди млякото :д а за пишкане ставам по веднъж на нощ, проблемът е, че малкия много се разстройва като стана и после половин час рев и приспиване .. та понякога си повтарям, че не ми се пишка, защото не ми се минава отново през драмите Sad

# 626

Хаха, станахме 3. Аз го оставям през деня, включително и за обедния сън без памперс. За нощния още не смея, защото заспива с мляко ии да .. няма начин да няма фал ако го махна преди млякото :д а за пишкане ставам по веднъж на нощ, проблемът е, че малкия много се разстройва като стана и после половин час рев и приспиване .. та понякога си повтарям, че не ми се пишка, защото не ми се минава отново през драмите Sad

Колкото и да е неприятно - старай се да не стискаш. С първата ми бременност ми се случи да ида на преглед и бях стискала. АГ като ме видя и ми се скара. Каза, че не трябва да го допускам. Та, разбирам те, но не си го причинявай. Heart

# 627

Той през деня отдавна е без памперс. Проблемът е че и на обяд заспива с мляко, но успяхме да махнем памперса. Сега остава само нощния сън.

Да се отчета: днес бях на преглед, в 22г с съм, всичко е наред, госпожицата тежи 470гр по Уз

# 628
  • София
През ноща става по минимум 2 пъти. Отделно от миналата седмица отучваме и ние малката от нощния памперс. И ставам през 1-2 часа да я проверявам и да я слагам полузаспала на гърнето.
Дневния уж го махнахме ама в яслата и слагат и казват, че го пълни............вкъщи на обяд не се напикава. И повече от 3 месеца спи без памперс.

В жегите и аз съм като парцал. Спи ми се, лежи ми се......гледам да почивам повече и да пия вода. Вечер след 18:30 ч. излизаме за малко на разходка, сутрин като оставя малката на ясла - към 8 ч. си правя разходка и се прибирам.
Мен още в жегите ме мъчи и кръвното, та за това не рискувам да излизам сама и да си правя дълги разходки.

Малкия почти постоянно го усещам......понякога даже доста болезнено.

Вече нямам търпение за преглед....искам да видя колко е пораснал, как е застанал този път и да знам, че е добре.

# 629
Момичета за съжаление напускам групата утре ще ме приемат в болница. Сърдечния проблем е несъвместим с живота. Успех на всички ви.

Общи условия

Активация на акаунт